Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ιδιαίτερης σημασίας ο αγωγός ΤΑΡ για την Ελλάδα

Ιδιαίτερης σημασίας ο αγωγός ΤΑΡ για την Ελλάδα

Ιδιαίτερη σημασία για τη συνολική αλλαγή του επενδυτικού κλίματος προς τη Ελλάδα, αλλά και για τη μείωση του πληθωρισμού θα έχει η υλοποίηση του αγωγού TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη από την Κασπία Θάλασσα, σχολιάζουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και στελέχη της αγοράς.
Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι η Ελλάδα «εργάζεται σταθερά για την εξασφάλιση σημαντικών επενδύσεων, όπως αυτή του TAP (Trans Adriatic Pipeline)».
Σε άρθρο του ο «Guardian» αναφέρει ότι ο αγωγός αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, να αποφέρει τη μεγαλύτερη ροή ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα, να τοποθετήσει την Ελλάδα σε μία σημαντική στρατηγική θέση στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΡ, «η ελληνική κυβέρνηση με την έναρξη του έτους σχεδιάζει να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον αγωγό ΤΑP, καθώς η υλοποίησή του θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα με ποσό της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ».
Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, «η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τη γεωστρατηγική, αλλά και οικονομική σπουδαιότητα του έργου έχει αναβιβάσει το θέμα σε μείζονος προτεραιότητας», καθώς ο TAP είναι ο μόνος αγωγός που διέρχεται από την Ελλάδα.
Η τελική επιλογή αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2013 από την κοινοπραξία που διαχειρίζεται το κοίτασμα Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν.
http://www.fpress.gr/o-sfigmos/item/6545-idiaiteris-simasias-o-agogos-tar-gia-tin-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου