Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα

Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

«Όχι» στη λιτότητα, τα μνημόνια, τη φτώχεια. Το συγκεκριμένο σύνθημα κυριάρχησε στις συγκεντρώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας ανά την ελληνική επικράτεια για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.



​Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα, καταγγέλλοντας την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία οδηγεί στη φτωχοποίηση των πολιτών
Άνθρωποι κάθε ηλικίας κατέβηκαν στους δρόμους, ζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς συντάξεις και μισθούς-πείνας. Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και τον καθορισμό των μέτρων που θα υλοποιηθούν από το 2019 και έπειτα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα, καταγγέλλοντας την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία οδηγεί στη φτωχοποίηση των πολιτών.

Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος και πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία. Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έδωσε το δικό της ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πλατεία Κοτζιά, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος. Πορεία διαμαρτυρίας και από τους φοιτητές στη Σταδίου, οι οποίοι ζήτησαν «έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά», καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να σταματήσει με τις αποφάσεις της να υποθηκεύει το μέλλον τους.



Ισχυρή η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας. Δεν σημειώθηκαν επεισόδια.



ΠΑΜΕ  



 









ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
 


Πλατεία Κλαυθμώνος
Πλατεία Κλαυθμώνος

Πλατεία Κοραή
Πλατεία Κοραή


Φοιτητές







Λαφαζάνης: «Ετοιμάζουν το τέταρτο μνημόνιο. Ενωθείτε!»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε σε δηλώσεις του πως «η χώρα μας βρίσκεται κάτω από μια σκληρή μνημονιακή κατοχή», υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει τη χώρα στους δανειστές, υπογράφοντας το τέταρτο μνημόνιο.

«Η Ελλάδα κυβερνάται αυτήν τη στιγμή από το Χίλτον» ξεκαθάρισε.
 

Η Λαϊκή Ενότητα πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για την εργατική Πρωτομαγιά. Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς το ξενοδοχείο «Χίλτον», αρχικά, και στην πρεσβεία του Ισραήλ. 







Όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει έντονο χρώμα από την Παλαιστίνη, καθώς τα μέλη της παράταξης θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους 1.500 πολιτικούς κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές που συνεχίζουν την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.

Η εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για την εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΜΕ




ΕΚΘ







Εξωκοινοβουλευτικοί


Ακολουθούν φωτογραφίες από τις παραστάσεις διαμαρτυρίες σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας...

Πάτρα
Πηγή φωτό: patrastimes.gr
Πηγή φωτό: patrastimes.gr



Ηράκλειο


Πηγή φωτό: cretapost.gr
Πηγή φωτό: cretapost.gr


Ιωάννινα


Πηγή φωτό: epiruspost.gr
Πηγή φωτό: epiruspost.gr
 http://www.zougla.gr/greece/article/ergatiki-protomagia-stin-elada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου