Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Στην Κολομβία των Βαλκανίων, το κράτος κλέβει το κράτος.

Του Κώστα Καίσαρη (από sentragoal.gr)

Το δημοτικό άσμα λέει «αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν. Μήνα σε γάμο ρίχνονται; Μήνα σε χαροκόπι; Ουδέ σε γάμο ρίχνονται ουδέ σε χαροκόπι». Στην προκειμένη περίπτωση, τα τουφέκια πέσανε στη Βουλή. Για το θέμα του προστίμου των 38 εκατομμυρίων στη ΣΕΚΑΠ.Με τον Κυριάκο, που έχει μεγάλο οικογενειακό ιστορικό και τεχνογνωσία σχετικά με τη διαπλοκή, να σκίζει τα ρούχα του.
Και τα ΜΜΕ στο σύνολό τους να βυζαίνουν το δάχτυλο.
Να ασχολούνται με τις εντυπώσεις και να χάνουν την ουσία: ότι στην Κολομβία των Βαλκανίων που ακούει στο όνομα Ελλάδα το κράτος κάνει λαθρεμπόριο. Οπως το λέω: το κράτος κλέβει το κράτος.

Και τις καλές εποχές μάλιστα. Πριν κλείσει η κάνουλα με τα δανεικά λεφτά και στεγνώσουν απαξάπαντες. Το ημερολόγιο έγραφε 19 Μαΐου 2009. Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής ο δεύτερος, όταν το motorship «Μιθριδάτης» έπεσε ακυβέρνητο σε ξέρα στη Βόρεια Εύβοια. Προορισμός του φορτίου με τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ, της κρατικής εταιρείας που λέγαμε, η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όμως που ξεκινάει ο «Μιθριδάτης», κάπου χάνει τον δρόμο και κάνει στάση σε λιμάνι της Βόρειας Ιταλίας. Στη συνέχεια βάζει πλώρη για Αλεξάνδρεια κι ενώ σύμφωνα με τα παραστατικά τα τσιγάρα είχαν παραδοθεί στην Αίγυπτο, αυτά βρέθηκαν πάνω στο παπόρι στην Εύβοια. Καραμπινάτη περίπτωση «εικονικής μεταφοράς».

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν η υπεράκτια εταιρεία, που δήθεν είχε αγοράσει τα τσιγάρα, άλλαζε συνεχώς διευθύνσεις και ήταν ανύπαρκτη. Ούτε στη Σομαλία γίνανε αυτά από τίποτα πειρατές ούτε στο Τζιμπουτί ούτε στη Μαυριτανία ή κάποια άλλη χώρα της Αφρικής. Στην Ελλάδα γίνανε, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πριν από οκτώ χρόνια.

Το κράτος να κάνει λαθρεμπόριο και να κλέβει το κράτος. Κρατική επιχείρηση ήταν η ΣΕΚΑΠ. Με τη διοίκησή της να διορίζεται από την Αγροτική Τράπεζα, η οποία επίσης ανήκε στο κράτος. Και δεν τρέχει κάστανο. Το μείζον ήταν το θέμα με το πρόστιμο. Το ότι το κράτος έκανε λαθρεμπόριο ήταν το έλασσον και γι' αυτό δεν ενόχλησε κανέναν. Θεωρήθηκε σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η συνέχεια. Τον Φεβρουάριο του 2015 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΣΕΚΑΠ τρώει πέντε χρόνια φυλάκιση για απόπειρα λαθρεμπορίου, ενώ για το ίδιο αδίκημα καταδικάστηκε και ο αγοραστής των λαθραίων τσιγάρων. Με δεδομένο όμως ότι η Θέμιδα είναι τυφλή και πότε πότε κάνει κανένα λάθος, τον Μάιο του '16 το Εφετείο αθωώνει τον διευθύνοντα σύμβουλο, και παμψηφεί μάλιστα, όπως και τον έτερο Καππαδόκη.

Καλή ώρα όπως έγινε με το Βατοπέδιο, που βγήκανε όλοι λάδι. Και πάμε τώρα στο διά ταύτα: Το αδίκημα γίνεται τον Μάιο του 2009. Ο Σαββίδης αγοράζει τη ΣΕΚΑΠ τον Ιούλιο 2013. Το πρόστιμο επιβάλλεται έναν χρόνο μετά, το 2014. Και σε ό,τι έχει να κάνει με το ποινικό μέρος, ο βασικός κατηγορούμενος αθωώνεται το 2016.

Πώς γίνεται όμως η εταιρεία να θεωρείται «αστικά συνυπεύθυνη» για τελωνειακές παραβάσεις, να της καταλογίζονται πρόσθετοι φόροι και πολλαπλά τέλη κι ο διευθύνων σύμβουλος και βασικός κατηγορούμενος να αθωώνεται πανηγυρικά; Αν δεν αγόραζε δηλαδή τη ΣΕΚΑΠ ο (όποιος) Σαββίδης, το Δημόσιο θα πλήρωνε πρόστιμο στο Δημόσιο 38 εκατομμύρια;
Κι αυτοί που κάνανε τη δουλειά, λάδι. Και πού θα έβρισκε τα 38 η υπό πτώχευση ΣΕΚΑΠ; Κι εν πάση περιπτώσει, όταν κάνουν λαθρεμπόριο κρατικές εταιρείες και μάλιστα (σε ό,τι έχει να κάνει με το ποινικό σκέλος) με το αζημίωτο, οι ιδιωτικές πώς θα ξηγηθούνε; Θα φωνάζουνε τον παπά για να κάνουνε ευχέλαιο; Αυτά.

Η γλώσσα των πολιτικών θα ζει και θα βασιλεύει στα βάθη των αιώνων

Πόσες γλώσσες υπάρχουν στον πλανήτη; Πέρα δηλαδή από τις πλέον διαδεδομένες, ισπανικά, εγγλέζικα κλπ. Σύμφωνα με τον Ethnologue, που διαθέτει τον πλέον ολοκληρωμένο κατάλογο, οι γλώσσες είναι 6.809.
Σ' αυτές, πλέον των ευρέως διαδεδομένων, υπάρχουν και περίπου 1.700, που ομιλούνται από λιγότερους από χίλιους ανθρώπους.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι μέσα στον επόμενο αιώνα 3.000 απ' αυτές θα έχουν εξαφανισθεί. Μία γλώσσα ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι τη μιλάνε ελάχιστοι, θα ζει και θα βασιλεύει στα βάθη των αιώνων. Και θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται συνεχώς, μάλιστα: η γλώσσα των πολιτικών.
Οποιος έχει την εντύπωση ότι οι πολιτικοί μιλάνε κανονικά ελληνικά, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Οι Ελληνες πολιτικοί μιλάνε μια 100% δικιά τους γλώσσα. Οι νταβατζήδες μετονομάστηκαν σε θεσμούς. Η σφαγή στους μισθούς και στα εργασιακά δικαιώματα, μεταρρυθμίσεις. Και κάπως έτσι φτάνουμε στην Εφη Αχτσιόγλου που, παρά το νεαρόν της ηλικία της, μπήκε με τη μία στο νόημα. Ηταν ποτέ δυνατόν, Αριστερή υπουργός Εργασίας, να μιλήσει για περικοπές στις συντάξεις; Πέταξε λοιπόν μια «παρέμβαση στη συνταξιοδοτική δαπάνη» κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_32.html

2 σχόλια:

 1. ΜΕΡΟΣ 1/2 PART 1/2

  Οπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει!

  Ο Φίλος Ποιητής και υπάλληλος του ΥΠΕΞ ταξιδεύοντας είδε πολλά Αλλά το ΒΑΣΙΚΌ Του λάθος είτανε ότι έψαχνε την Ελλάδα σαν τον Δον Κιχιώτη την οπτασία της Ντουλτσινέας! Αυτό που Σε πλήγωνε και πληγώνει Τους Έλληνες ΔΕΝ Είναι η Ελλάδα Αλλά Ένας Αποικιοκρατούμενος Ντενεκεδομαχαλάς! Επιβεβαίωση;;

  Παραθέτουμε ΜΈΡΟΣ ΑΠΌ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ


  Τρίτη, 2 Μαΐου 2017
  Επιστολή Φ. Πετσάλνικου στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, για το σχολείο του Μονάχου.

  Eπιστολή στα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, για το σχολείο του Μονάχου.έστειλε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ
  ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


  Προς τον Πρόεδρο
  Προς τον Αντιπρόεδρο
  Προς τον Γραμματέα
  Προς τα Μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

  Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

  Πληροφορήθηκα ότι στις 26 Απριλίου 2017 συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς (στην οποία είχα την τιμή να προεδρεύω πριν από πολλά χρόνια και γνωρίζω την ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία της αποστολής της) με μόνο θέμα τις «εξελίξεις σχετικά με το σχολείο του Μονάχου».

  Επειδή η προσπάθεια για την ανέγερση του Σχολικού Συγκροτήματος ξεκίνησε επί των ημερών μου στο Υπουργείο Παιδείας το 2001 και επειδή, όπως διάβασα στα πρακτικά, στην Επιτροπή ειπώθηκαν πολλά αλλά ίσως όχι όλα, επιτρέψτε μου, με μοναδικό στόχο να συμβάλλω στην πληρέστερη ενημέρωσή σας για το θέμα αυτό που έχει μόνο εθνική διάσταση, να σας γνωρίσω τα εξής:

  Πείσαμε τον Δήμο του Μητροπολιτικού Μονάχου να διευκολύνει την δημιουργία ενός σχολικού συγκροτήματος στο Μόναχο, που θα αναβάθμιζε τις συνθήκες λειτουργίας και εκπαίδευσης για τα ελληνόπουλα της περιοχής.

  Στόχος ήταν ένα σύγχρονο κτίριο με υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσα μουσικής και καλλιτεχνικών, αίθουσα εκδηλώσεων, κλειστό γυμναστήριο) που θα αποτελούσε εκπαιδευτήριο αλλά και χώρο πολιτισμού για τον Ελληνισμό του Μονάχου.

  Ο Μητροπολιτικός Δήμος του Μονάχου δέχθηκε τότε να δώσει στην Ελλάδα έναντι χαμηλού τιμήματος οικόπεδο 15.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η Περιφερειακή Κυβέρνηση της Άνω Βαυαρίας δέχθηκε να χρηματοδοτήσει την ανέγερσή του με 80% του συνολικού κόστους! Αργότερα μείωσε την συμμετοχή της στο70%.
  Όμως τον Μάιο του 2016 διάβασα έκπληκτος σε γερμανική εφημερίδα ότι ο Δήμος του Μονάχου «παίρνει πίσω το οικόπεδο».

  Από τα στοιχεία που συνέλεξα αμέσως διαπίστωσα ότι:

  · Η οικοδομική άδεια από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές εκδόθηκε μετά από επτάμιση χρόνια (!), μόλις τον Αύγουστο του 2008.
  · Οι καθυστερήσεις όλων αυτών των ετών δεν ήταν ευθύνη της ελληνικής πλευράς. Ακόμη και προσφυγές κατοίκων και περιοίκων που δεν ήθελαν σχολείο στην περιοχή (για να μην ενοχλούνται από τις φωνές των παιδιών;) χρειάστηκε να απορριφθούν από τα τοπικά δικαστήρια.
  · Ακόμη και η οικοδομική άδεια που είχε χορηγηθεί στις 19 Αυγούστου 2008 από το Δήμο Μονάχου, είχε προσβληθεί δικαστικά και η οριστική απόφαση εγκυρότητας της άδειας εκδόθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2009.
  · Η Ελλάδα (ΟΣΚ) προκήρυξε δημοπρασία για την ανέγερσή του το 2010, αλλά η διαδικασία με την ανάθεση ολοκληρώθηκε το 2013.
  · Εν τω μεταξύ ο Δήμος Μονάχου είχε αλλάξει στάση, είχε γίνει επιθετικός και από τον Ιούλιο του 2012 (!) με έγγραφό του δήλωσε την πρόθεση να επιτύχει αναμεταβίβαση του ακινήτου!! Από τις 12/12/2013 άρχισε να προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες για αναστροφή της πώλησης του οικοπέδου και ματαίωσης της ανέγερσης ελληνικού σχολείου.
  · Δυστυχώς οι ενέργειες του ορισθέντος από την Ελλάδα εκπροσώπου για το θέμα αυτό, Έλληνα που δικηγορεί στο Μόναχο, δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά.
  · Είναι χαρακτηριστικό (προς το παρόν λέω μόνο αυτό) ότι ενώ η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) επανειλημμένως του λέει από το 2013 γραπτώς να πάψει να συζητά και να διαπραγματεύεται όρους τροποποιητικής σύμβασης για αναστροφή της πώλησης, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΤΑΔ «δεν αποδέχεται τροποποιητική σύμβαση», αυτός συνέχιζε να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες!.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΕΡΟΣ 2/2 PART 2/2

  Απευθύνθηκα με επιστολές μου στον Δήμαρχο του Μονάχου, κ.Reiter, στους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, στον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας κ. Seehoffer, στον Υπουργό και αντικαγκελάριο κ. Sigmar Gabriel, καθώς και στην Καγκελάριο κα. A. Merkel. ( για να μην κουράζω σας επισυνάπτω μόνο αντίγραφο της επιστολής μου προς την Καγκελάριο καθώς και την απάντηση που έλαβα με την οποία μου γνωστοποιήθηκε ότι την υπόθεση την ανέθεσε στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.)

  Πρότεινα επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα καθώς και τον ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, να θέσουν το θέμα στον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Steinmeier κατά τις συναντήσεις που είχαν μαζί του στην επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα πριν από τα Χριστούγεννα, πράγμα που έγινε, όπως με πληροφόρησαν.

  Εξακολουθεί όμως να υπάρχει θέμα με την συμπεριφορά του περί ου ο λόγος δικηγόρου που συνεχίζει να αναμειγνύεται, χωρίς να έχει αρμοδιότητα, να κάνει δημόσιες δηλώσεις που προκαλούν σύγχυση στην ομογένεια και στους Γερμανούς, και να δημιουργεί προβλήματα στην προώθηση της Ελληνικής θέσης, εμφανιζόμενος μάλιστα σαν πληρεξούσιος/αντίκλητος της Ελλάδας, ισχυριζόμενος ότι έχει 5ετή ανέκκλητο (!) εντολή που του χορηγήθηκε το 2015(!) και να συνομιλεί απευθείας με τον προιστάμενο της υπηρεσίας Τοπικών Υποθέσεων του Δήμου.

  Για αυτό έχω υπογραμμίσει στην Κυβέρνηση και στο Ν.Σ.Κ ότι πρέπει να τελειώνει οριστικά αυτή η κωμική κατάσταση που μπορεί να έχει επιπρόσθετες αρνητικές επιπτώσεις στην υπόθεση του σχολείου.

  Θέλω να πιστεύω ότι και η Κυβέρνηση και τα κόμματα και βεβαίως εσείς που ασχολείστε με τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού θα καταβάλλετε κοινή προσπάθεια για ένα θέμα που έχει μόνο εθνική διάσταση ως προς τον σκοπό της δημιουργίας του.

  Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση είμαι στη διάθεσή σας.
  Με εκτίμηση
  Φ. Πετσάλνικος


  ..................
  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Συμ πληρώνουμε τα ... κρατούμενα:
  1. 15000 τετραγωνικών. Στο κέντρο σχεδόν του Μονάχου!
  2. Τιμή Οικοπέδου ... Τζαμπέ σχεδόν!
  3. Οι "κακοί" γερμανοί δίνουν ... 80%.. ΈΤΣΙ! Το κάνουν 70% επειδή βρήκαν χοντροαπάτες από τους στερημένους και πεινασμένους γκασταρβειτερ και τα λαμόγια των Ελληνικών Υπουργείων (Παιδείας, ΥΠΕΞ και Οικονομίας!)!
  4. Στο Μόναχο Υπάρχει τεράστια Μεγαλοπρεπής Ελληνική Εκκλησία φτιαγμένη πριν περίπου 15 χρόνια! Αυτή ανήκει στο ... Πατριαρχείο Κων/Πολ. Την έφτιαξαν ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ... ΜΠΌΡΕΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΆΞΟΥΝ ΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ!!!!
  5. Ερώτηση: Ποιός Είναι ο Ρόλος του Πατριαρχείου που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ;;;;; ΥΠΟΨΙΝ: Το Πατριαρχείο ΕΙΝΑΙ ... ΤΟΥΡΚΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ! Όπως και ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΓ!!!
  6. ... ΒΓΆΛΤΕ ΆΚΡΗ ΤΩΡΑ!!!

  ΡΕΖΟΥΜΕ: ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΜΑΧΑΛΆΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή