Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Όταν η ανηθικότητα, η διαφθορά γίνεται Νόμος, η Επανάσταση είναι μονόδρομος.

Γράφει ο  mitsos175.

Τι κοράκι λυσσασμένο και κακό, στους πλειστηριασμούς το συναντώ 
Κινητά - ακίνητα όλα τα βουτά, ζει μόνο για τα λεφτά.
Το κοράκι ξέρει να μετρά καλά, Ντάγκα - Ντάγκα - Ντάγκα τα Ευρά
Κινητά - ακίνητα όλα τα βουτά, ζώντας μεσ’ την απονιά.
Το κοράκι ξέρει και να τα φυλά, τα λεφτά από τα πλιάτσικα.


Κινητά - ακίνητα όλα τα βουτά, ο παράς στην ξενιτιά.

Το κοράκι θέλει πόνο με οκά, των φτωχών τρώει τα σωθικά
Κινητά - ακίνητα όλα τα βουτά, τη μισεί την Ανθρωπιά.
Το κοράκι θέλει να χουμε Ευρώ, και Μνημόνιο τρις-χειρότερο
Κινητά - ακίνητα όλα τα βουτά, μες το βόθρο κολυμπά.
Τα κοράκια αυτά παρασιτούν και εις βάρος άλλων τώρα ζουν
Μα μια μέρα θα πιαστούνε ξαφνικά, και θα ξεπουπουλιαστούν καλά…

Καταγγελίες για πλειστηριασμούς στους διαδρόμους, στο κυλικείο, ακόμα κι έξω από τις τουαλέτες του Ειρηνοδικείου της Αθήνας (!) όπου είχαν προγραμματιστεί 20 εκποιήσεις ακινήτων εκ των οποίων πολλές αφορούσαν σπίτια πρώτης κατοικίας αποκάλυψαν μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω" και Αριστερών Κομμάτων που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν τους παράνομους πλειστηριασμούς, πράγμα που το κατάφεραν.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μια συμβολαιογράφος «δεν απαγορεύεται να γίνονται πλειστηριασμοί εκτός δικαστικής αίθουσας».

Βέβαια ότι είναι νόμιμο δεν είναι και πολύ ηθικό όπως έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές.
Ποιος σας είπε λοιπόν, ότι δεν τρώνε τα όρνεα στους διαδρόμους ή στις τουαλέτες; Ειδικά η τουαλέτα είναι το… «στοιχείο» τους.

Παντού τρώνε τα αρπακτικά, ότι βρουν, όπου το βρουν. Ποιοι «νόμοι» σύντροφοι; Οι Νόμοι της Μνημονιακής Ζούγκλας; Οι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα κηφήνων και των παρασίτων; Με ποιους έχουμε να κάνουμε; Με αδηφάγα τέρατα που παραμονεύουν να αρπάξουν τον κόπο και τον πόνο του αδύναμου.

Οι παράνομοι είναι αυτοί που θέλουν να σώσουν τα σπίτια του κόσμου, να μην πεταχτούν άρρωστοι, μικρά παιδιά, φτωχοί άνθρωποι στο δρόμο. Όταν η ανηθικότητα, η διαφθορά γίνεται Νόμος - κι αυτό γίνεται πάντα στον Καπιταλισμό, η Επανάσταση είναι μονόδρομος. Οι παράνομοι είναι όσοι θέλουν Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ελευθερία, Ισότητα...

Βλέπετε καθημερινά ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Αυτό που κάνουν δεν είναι «Οικονομική Πολιτική» είναι εξόντωση, να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Αυτά που περνάνε τώρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και λοιποί μαφιόζοι ήταν και παλαιοτέρα, όταν το Κεφάλαιο ένιωθε πανίσχυρο, πριν ο Μαρξ ανοίξει τα μάτια των εργαζομένων. Καταργούν κάθε εργασιακή κατάκτηση, ακυρώνουν τα αποτελέσματα αγώνων των εργατών και των αγροτών.

Δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, όλες τις μέρες τις βδομάδας, για ένα ξεροκόμματο και μια σύνταξη που δεν θα φτάνει για να επιβιώσουμε. Άγρια λεηλασία της μικρής περιουσίας. Φασισμός, καταστολή και βία. Μέχρι πότε θα μας τρώνε ζωντανούς;

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν σε όλους όσους αντιστέκονται στους κανίβαλους. Είναι μια νίκη ότι ακυρώθηκε το ξεσπίτωμα κάποιων συνανθρώπων μας. Ας δώσουμε κι άλλες μάχες μπορούμε να νικήσουμε… 


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_64.html

2 σχόλια:

 1. ΜΕΡΟΣ 1/2 PART 1/2

  Οπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει!

  Ο Φίλος Ποιητής και υπάλληλος του ΥΠΕΞ ταξιδεύοντας είδε πολλά Αλλά το ΒΑΣΙΚΌ Του λάθος είτανε ότι έψαχνε την Ελλάδα σαν τον Δον Κιχιώτη την οπτασία της Ντουλτσινέας! Αυτό που Σε πλήγωνε και πληγώνει Τους Έλληνες ΔΕΝ Είναι η Ελλάδα Αλλά Ένας Αποικιοκρατούμενος Ντενεκεδομαχαλάς! Επιβεβαίωση;;

  Παραθέτουμε ΜΈΡΟΣ ΑΠΌ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ


  Τρίτη, 2 Μαΐου 2017
  Επιστολή Φ. Πετσάλνικου στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, για το σχολείο του Μονάχου.

  Eπιστολή στα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, για το σχολείο του Μονάχου.έστειλε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ
  ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


  Προς τον Πρόεδρο
  Προς τον Αντιπρόεδρο
  Προς τον Γραμματέα
  Προς τα Μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

  Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

  Πληροφορήθηκα ότι στις 26 Απριλίου 2017 συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς (στην οποία είχα την τιμή να προεδρεύω πριν από πολλά χρόνια και γνωρίζω την ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία της αποστολής της) με μόνο θέμα τις «εξελίξεις σχετικά με το σχολείο του Μονάχου».

  Επειδή η προσπάθεια για την ανέγερση του Σχολικού Συγκροτήματος ξεκίνησε επί των ημερών μου στο Υπουργείο Παιδείας το 2001 και επειδή, όπως διάβασα στα πρακτικά, στην Επιτροπή ειπώθηκαν πολλά αλλά ίσως όχι όλα, επιτρέψτε μου, με μοναδικό στόχο να συμβάλλω στην πληρέστερη ενημέρωσή σας για το θέμα αυτό που έχει μόνο εθνική διάσταση, να σας γνωρίσω τα εξής:

  Πείσαμε τον Δήμο του Μητροπολιτικού Μονάχου να διευκολύνει την δημιουργία ενός σχολικού συγκροτήματος στο Μόναχο, που θα αναβάθμιζε τις συνθήκες λειτουργίας και εκπαίδευσης για τα ελληνόπουλα της περιοχής.

  Στόχος ήταν ένα σύγχρονο κτίριο με υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσα μουσικής και καλλιτεχνικών, αίθουσα εκδηλώσεων, κλειστό γυμναστήριο) που θα αποτελούσε εκπαιδευτήριο αλλά και χώρο πολιτισμού για τον Ελληνισμό του Μονάχου.

  Ο Μητροπολιτικός Δήμος του Μονάχου δέχθηκε τότε να δώσει στην Ελλάδα έναντι χαμηλού τιμήματος οικόπεδο 15.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η Περιφερειακή Κυβέρνηση της Άνω Βαυαρίας δέχθηκε να χρηματοδοτήσει την ανέγερσή του με 80% του συνολικού κόστους! Αργότερα μείωσε την συμμετοχή της στο70%.
  Όμως τον Μάιο του 2016 διάβασα έκπληκτος σε γερμανική εφημερίδα ότι ο Δήμος του Μονάχου «παίρνει πίσω το οικόπεδο».

  Από τα στοιχεία που συνέλεξα αμέσως διαπίστωσα ότι:

  · Η οικοδομική άδεια από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές εκδόθηκε μετά από επτάμιση χρόνια (!), μόλις τον Αύγουστο του 2008.
  · Οι καθυστερήσεις όλων αυτών των ετών δεν ήταν ευθύνη της ελληνικής πλευράς. Ακόμη και προσφυγές κατοίκων και περιοίκων που δεν ήθελαν σχολείο στην περιοχή (για να μην ενοχλούνται από τις φωνές των παιδιών;) χρειάστηκε να απορριφθούν από τα τοπικά δικαστήρια.
  · Ακόμη και η οικοδομική άδεια που είχε χορηγηθεί στις 19 Αυγούστου 2008 από το Δήμο Μονάχου, είχε προσβληθεί δικαστικά και η οριστική απόφαση εγκυρότητας της άδειας εκδόθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2009.
  · Η Ελλάδα (ΟΣΚ) προκήρυξε δημοπρασία για την ανέγερσή του το 2010, αλλά η διαδικασία με την ανάθεση ολοκληρώθηκε το 2013.
  · Εν τω μεταξύ ο Δήμος Μονάχου είχε αλλάξει στάση, είχε γίνει επιθετικός και από τον Ιούλιο του 2012 (!) με έγγραφό του δήλωσε την πρόθεση να επιτύχει αναμεταβίβαση του ακινήτου!! Από τις 12/12/2013 άρχισε να προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες για αναστροφή της πώλησης του οικοπέδου και ματαίωσης της ανέγερσης ελληνικού σχολείου.
  · Δυστυχώς οι ενέργειες του ορισθέντος από την Ελλάδα εκπροσώπου για το θέμα αυτό, Έλληνα που δικηγορεί στο Μόναχο, δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά.
  · Είναι χαρακτηριστικό (προς το παρόν λέω μόνο αυτό) ότι ενώ η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) επανειλημμένως του λέει από το 2013 γραπτώς να πάψει να συζητά και να διαπραγματεύεται όρους τροποποιητικής σύμβασης για αναστροφή της πώλησης, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΤΑΔ «δεν αποδέχεται τροποποιητική σύμβαση», αυτός συνέχιζε να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες!.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΕΡΟΣ 2/2 PART 2/2

  Απευθύνθηκα με επιστολές μου στον Δήμαρχο του Μονάχου, κ.Reiter, στους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, στον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας κ. Seehoffer, στον Υπουργό και αντικαγκελάριο κ. Sigmar Gabriel, καθώς και στην Καγκελάριο κα. A. Merkel. ( για να μην κουράζω σας επισυνάπτω μόνο αντίγραφο της επιστολής μου προς την Καγκελάριο καθώς και την απάντηση που έλαβα με την οποία μου γνωστοποιήθηκε ότι την υπόθεση την ανέθεσε στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.)

  Πρότεινα επίσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα καθώς και τον ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, να θέσουν το θέμα στον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Steinmeier κατά τις συναντήσεις που είχαν μαζί του στην επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα πριν από τα Χριστούγεννα, πράγμα που έγινε, όπως με πληροφόρησαν.

  Εξακολουθεί όμως να υπάρχει θέμα με την συμπεριφορά του περί ου ο λόγος δικηγόρου που συνεχίζει να αναμειγνύεται, χωρίς να έχει αρμοδιότητα, να κάνει δημόσιες δηλώσεις που προκαλούν σύγχυση στην ομογένεια και στους Γερμανούς, και να δημιουργεί προβλήματα στην προώθηση της Ελληνικής θέσης, εμφανιζόμενος μάλιστα σαν πληρεξούσιος/αντίκλητος της Ελλάδας, ισχυριζόμενος ότι έχει 5ετή ανέκκλητο (!) εντολή που του χορηγήθηκε το 2015(!) και να συνομιλεί απευθείας με τον προιστάμενο της υπηρεσίας Τοπικών Υποθέσεων του Δήμου.

  Για αυτό έχω υπογραμμίσει στην Κυβέρνηση και στο Ν.Σ.Κ ότι πρέπει να τελειώνει οριστικά αυτή η κωμική κατάσταση που μπορεί να έχει επιπρόσθετες αρνητικές επιπτώσεις στην υπόθεση του σχολείου.

  Θέλω να πιστεύω ότι και η Κυβέρνηση και τα κόμματα και βεβαίως εσείς που ασχολείστε με τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού θα καταβάλλετε κοινή προσπάθεια για ένα θέμα που έχει μόνο εθνική διάσταση ως προς τον σκοπό της δημιουργίας του.

  Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση είμαι στη διάθεσή σας.
  Με εκτίμηση
  Φ. Πετσάλνικος
  ..................
  Συμ πληρώνουμε τα ... κρατούμενα:
  1. 15000 τετραγωνικών. Στο κέντρο σχεδόν του Μονάχου!
  2. Τιμή Οικοπέδου ... Τζαμπέ σχεδόν!
  3. Οι "κακοί" γερμανοί δίνουν ... 80%.. ΈΤΣΙ! Το κάνουν 70% επειδή βρήκαν χοντροαπάτες από τους στερημένους και πεινασμένους γκασταρβειτερ και τα λαμόγια των Ελληνικών Υπουργείων (Παιδείας, ΥΠΕΞ και Οικονομίας!)!
  4. Στο Μόναχο Υπάρχει τεράστια Μεγαλοπρεπής Ελληνική Εκκλησία φτιαγμένη πριν περίπου 15 χρόνια! Αυτή ανήκει στο ... Πατριαρχείο Κων/Πολ. Την έφτιαξαν ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ... ΜΠΌΡΕΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΆΞΟΥΝ ΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ!!!!
  5. Ερώτηση: Ποιός Είναι ο Ρόλος του Πατριαρχείου που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ;;;;; ΥΠΟΨΙΝ: Το Πατριαρχείο ΕΙΝΑΙ ... ΤΟΥΡΚΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ! Όπως και ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΓ!!!
  6. ... ΒΓΆΛΤΕ ΆΚΡΗ ΤΩΡΑ!!!

  ΡΕΖΟΥΜΕ: ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΜΑΧΑΛΆΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή