Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ο Paul Mason ανέκρινε σαν Έλληνας τον Γερμανό αναπληρωτή υπ. Οικονομικών



Ο δημοσιογράφος Paul Mason του Channel 4 συνάντησε τον αναπληρωτή Γερμανό Οικονομικών  Steffen Kampeter και του πήρε μια συνέντευξη υιοθετώντας... ρόλο Έλληνα.
Ο οικονομικός αναλυτής ετοιμάζει άλλωστε ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στο ντοκιμαντέρ παραγωγός είναι ο ίδιος και σκηνοθέτης η Θεόπη Σκαρλάτου.
Ο Paul Mason ήταν και παραγωγός στο μίνι ντοκιμαντέρ "Ελλάδα, το τέλος της λιτότητας;" με θέμα την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στόχος του τώρα είναι η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο "Ελλάδα: Τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση" που θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες και θα διανεμηθεί στο διαδίκτυο.
Όπως αναφέρουν οι συντελεστές έχουν ήδη πλάνα για 20 λεπτά,καθώς έκαναν τα γυρίσματα τρεις ημέρες μετά τις εκλογές.
Ζητούν όμως τη βοήθεια του κοινού για να πραγματοποιήσουν και τα υπόλοιπα γυρίσματα μέσω crowdfunding.
Σε ειδική σελίδα που δημιούργησαν στο διαδίκτυο σημειώνουν ότι χρειάζονται τουλάχιστον 35.000 λίρες με τα οποία θα προσλάβουν Έλληνες οπερατέρ, συντάκτες και ερευνητές.
Όποιος συνεισφέρει, σημειώνουν, "θα βοηθήσει μια ομάδα επαγγελματιών και αντικειμενικών  δημοσιογράφων να παρουσιάσουν την ιστορία μιας μοναδικής μάχης μεταξύ της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπης και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος".
Στα της συνέντευξης με τον Steffen Kampeter, ο Mason εμφανίστηκε ιδιαιτέρως διεισδυτικός και ρώτησε πράγματα που θα έθετε στο τραπέζι και ένας μέσος Έλληνας, σαν ζητήματα που απαιτούν άμεσες απαντήσεις.
"Το πραγματικό πρόγραμμα που υποτίθεται πως δεν πρέπει πια να αποκαλούμε "πρόγραμμα", παρέχει θετικές προοπτικές ανάπτυξης και αποδείχθηκε ότι ήταν σωστό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας", είπε ο Γερμανός αναπληρωτής υπ. Οικονομικών.
"Μα αυτό το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεστε κατέστρεψε το ένα τέταρτο της ελληνικής παραγωγής. Είναι αυτό επιτυχία; Είναι ανάπτυξη;", ρώτησε ο Mason.
"H αρχή της κρίσης εντοπίζεται χρόνια πριν την έναρξη του προγράμματος, δεν έχει να κάνει με το ίδιο το πρόγραμμα", απάντησε ο Kampeter και συνέχισε: "Η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει αν δεν την στηρίζαμε εμείς οικονομικά".
"Είπατε στους Έλληνες, είτε θα υπακούσουν σε αυτά που λέει η Γερμανία, ή θα φύγουν", συνέχισε ο Paul Mason.
"Είναι λίγο πιο περίπλοκο", απάντησε ο Γερμανός οικονομολόγος. "Αν μια χώρα δεν μπορεί να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν μπορούμε να φτάσουμε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το πρόγραμμα μπορεί να βελτιωθεί".
"Ναι αλλά θα ανέβει ο κατώτατος μισθός;", είπε ο δημοσιογράφος του Channel 4.
"Θα κοιτάξουμε σοβαρά τις προτάσεις των Ελλήνων και θα έχουμε ευελιξία για την αναπροσαρμογή του προγράμματος, όπως είπα".
Η επόμενη ερώτηση του Paul Mason είχε να κάνει με τον Μανώλη Γλέζο και την κριτική του. "Είναι ο άνθρωπος που κατέβασε τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη. Δέχεστε ότι μιλάει σαν εκπρόσωπος της ηθικής;", ρώτησε ο Mason και έφερε σε πολλή δύσκολη θέση τον Kampeter.
Η απάντηση του ήταν: "Εκπρόσωπος της ηθικής είναι ο νόμος. Αν πάρεις χρήματα από τους Γερμανούς και τους Ισπανούς, τους Ιταλούς και τους Γάλλους φορολογούμενους, έχεις ηθική υποχρέωση να εκπληρώσεις τις υποσχέσεις σου".
Αλλά ο Paul Mason δεν έκανε πίσω. "Οι άνθρωποι της γενιάς του Γλέζου λένε ότι η χώρα σας κατέστρεψε τη δημοκρατία δύο φορές μέσα σε μία γενιά".
"Δεν έχουμε να κάνουμε με μια διαμάχη μεταξύ δύο κρατών αλλά για μια ευρωπαική απόφαση που τη συζητάμε συνολικά", είπε ο Steffen Kampeter.
"Θα πρότεινα σε όλους. Σας παρακαλώ να ηρεμήσετε. Αν βρεθεί κοινό έδαφος, η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει και να στηρίξει τις ελληνικές αρχές", κατέληξε.
Το βίντεο της συνέντευξης:


http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/o-paul-mason-anekrine-san-ellhnas-ton-germano-anaplhrwth-yp-oikonomikwn.3323793.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου