Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο ενδέκατος βώλος

Οποιοδήποτε πεντάχρονο παιδί ξέρει πως αν βάλεις 10 βώλους σ' ένα κουτί, μπορείς να πάρεις πίσω μόνο 10 βώλους. Όσο και να το επιθυμεί κανείς, να το φαντάζεται, να το ονειρεύεται ή να προσεύχεται, δεν πρόκειται να πάρει 11 βώλους μέσα απ' αυτό το κουτί. Ο λόγος είναι απλός: Ο ενδέκατος βώλος δεν υπάρχει! Δεν υπήρχε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ. Συνεπώς, οποιαδήποτε συζήτηση για τον ενδέκατο βώλο είναι προϊόν φαντασίας. Ο ενδέκατος βώλος είναι φαντασία.

Κι όμως, οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες, όπως η Fed ή η ΕΚΤ, τυπώνουν το δημόσιο χρήμα υπό τη μορφή δανείων προς τις κυβερνήσεις, δανείων που εμπεριέχουν τόκο. Αυτές οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες λειτουργούν με την πεποίθηση πως μπορούν να βάλουν 10 βώλους (χρήμα, ευρώ, δολάρια κλπ) μέσα σ' ένα κουτί (κόσμος) και με κάποιο μαγικό τρόπο να βγάλουν 11 βώλους μέσα απ' αυτό!

Θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει από το παραπάνω πως οι τραπεζίτες είναι λιγότερο έξυπνοι από ένα πεντάχρονο παιδί! Όμως, αντίθετα από ένα πεντάχρονο, οι τραπεζίτες θ' αρπάξουν το σπίτι σου, την επιχείρησή σου, ακόμα και τη χώρα σου όταν δεν πάρουν αυτόν τον ενδέκατο βώλο!

Ένα κακομαθημένο παιδί μπορεί να κλάψει, να πάθει υστερία και ν' αρχίσει να πετάει αντικείμενα αριστερά και δεξιά. Αλλά μέχρι εκεί θα φτάσει.


Ένας κακομαθημένος τραπεζίτης όμως, με την υπεροπτική και άπληστη οργή του, όταν καταλάβει πως δεν πρόκειται να πάρει αυτό τον ενδέκατο βώλο, για τον οποίο η φαντασία του τού λέει πως υπάρχει μέσα στο κουτί, μπορεί να ξεκινήσει ένα πόλεμο, πριν παραδεχτεί τελικά πως ποτέ δεν υπήρχε ενδέκατος βώλος.

Οι οικονομίες είναι σαν τα κουτιά. Πριν μπορέσει κανείς να βγάλει έξω ένα βώλο, πρέπει να τον βάλει μέσα. Κανείς δεν μπορεί να του δώσει ένα βώλο που δεν υπάρχει. Κι όμως, αυτή η απλή πραγματικότητα είναι άγνωστη στους ιερείς της φανταστικής θρησκείας που ονομάζεται τραπεζική, και ιδίως σε εκείνους που εδρεύουν στον πιο ανίερο ναό από όλους, ένα ναό που έχει το όνομα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το θρησκευτικό τους δόγμα φαίνεται πως υποστηρίζει ότι πάντα πρέπει να υπάρχει ο ενδέκατος βώλος μέσα στο κουτί και πως το κουτί άδικα κατακρατεί αυτό τον ενδέκατο βώλο. Το κουτί δηλαδή κλέβει από το ιερατείο το δικαίωμά του στον ενδέκατο βώλο, μόνο και μόνο από καπρίτσιο! Αυτή η πίστη στην ύπαρξη του ενδέκατου βώλου, αόρατη και αδύνατη να αποδειχτεί, αποτελεί τη δήλωση πίστης πάνω στην οποία βασίζεται η θρησκεία της τραπεζικής. Είναι πολύ πιο εύκολο δε να κάψουν τους αιρετικούς από το να αμφισβητήσουν το δόγμα.



Σήμερα βλέπουμε τους τραπεζίτες ακριβώς τη στιγμή που έχουν αφαιρέσει τους δέκα βώλους τους από το κουτί και βασανίζουν τον κόσμο να τους αποδώσει τον ενδέκατο βώλο. Ψάχνουν στην Ελλάδα να βρουν τον ενδέκατο βώλο και δεν τον βρίσκουν, όσο και να βασανίζουν τον πληθυσμό για να τους τον δώσει. Τότε στρέφονται στη Γερμανία και ζητάνε τον ενδέκατο βώλο. Εκείνη τους απαντάει πως οι τραπεζίτες της έχουν πάρει ήδη τους δέκα βώλους που είχαν βάλει στο κουτί της και τώρα ψάχνει και η ίδια για τον θρυλικό ενδέκατο βώλο. Γι' αυτό και οι τραπεζίτες στρέφονται στην Αμερική για να βρουν επιτέλους τον ενδέκατο βώλο του μύθου. Φυσικά και η Αμερική έχει παραδώσει και τους δέκα βώλους της σ' αυτούς και εκείνη ψάχνει κάτω από τα καθίσματα μήπως και βρει τον ενδέκατο βώλο, που πλέον κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων, αλλά κανείς δεν μπορεί να βρει.

Και η αλήθεια είναι πως ο ενδέκατος βώλος δεν θα βρεθεί ποτέ. Παρ' όλη την καταστροφή που προκάλεσε στο κουτί η αναζήτηση του χαμένου ενδέκατου βώλου, ακόμα αυτός δεν βρέθηκε. Δεν υπήρχε ποτέ, δεν θα υπάρξει ποτέ.

Το πρόβλημα με τη μοντέρνα κλασματική τραπεζική είναι πως από τη στιγμή που η πρώτη τράπεζα εκδίδει ένα χαρτονόμισμα στην κυκλοφορία, ένα χαρτονόμισμα το οποίο δίνει στα κράτη ως δάνειο με τόκο, τότε τα κράτη χρωστούν περισσότερα χρήματα στις τράπεζες απ' όσα χρήματα υπάρχουν. Μέσα στο κουτί μπαίνουν 10 βώλοι και οι τραπεζίτες βλέπουν πως τους χρωστούν 11 βώλους.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πως αργά ή γρήγορα η ανυπαρξία του ενδέκατου βώλου θα δημιουργεί ολοένα και πιο σοβαρές κρίσεις πίστης. Οι άνθρωποι θα σταματήσουν να πιστεύουν στη θρησκεία που ονομάζεται ιδιωτική κεντρική τραπεζική και η τελική κρίση πίστης στο σύστημα θα το οδηγήσει στην πτώση του, όπως συνέβη τα αρχαία χρόνια στον ναό του Μπαάλ, όταν οι τότε κάτοικοι της Συρίας ανακάλυψαν τα κόλπα των ιερέων.

Με τον ίδιο τρόπο, η κακή μαγεία της δημιουργίας χρήματος από το χρέος ήταν εξίσου απάτη και ήταν απάτη από την πρώτη στιγμή. Είναι δε μια εξίσου σαχλή και δόλια ιδέα όπως εκείνη πως κάποιος μπορεί να βάλει 10 βώλους μέσα σ' ένα κουτί και να βγάλει 11.

Στις επερχόμενες εποχές, οι οικονομολόγοι θα εξετάζουν αυτό το αποτυχημένο πείραμα του χρήματος που βασίζεται στο χρέος και θα το τοποθετούν στην ίδια κατηγορία της ανθρώπινης τρέλας με την Τουλιπομανία, το Έθνος του Poyais, την Credit Mobilier, τη South Sea Company και φυσικά την άλλη πρόσφατη μεγάλη τρέλα με τη μετατροπή των στεγαστικών ενυπόθηκων τίτλων σε χρηματιστηριακά προϊόντα.

του Michael Rivero
πηγή:

http://antiplous.blogspot.gr/p/blog-page_21.html

http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/11thmarble.php

http://katoikoiiliou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου