Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Βολές κατά της κυβέρνησης & από τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λέει στην aftodioikisi.gr για τη συμφωνία ο γραμματέας του ΜΕΤΑ



Συνέχεια στην εσωκομματική κριτική της κυβέρνησης για τη συμφωνία με τους εταίρους που ξεκίνησε ο Μανόλης Γλέζος δίνει με δήλωσή του στην aftodioikisi.gr o γραμματέας της συνδικαλιστικής παράταξης Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) Γιώργος Χαρίσης. Όπως τονίζει «η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, οδηγεί σε αθέτηση βασικών δεσμεύσεών της και κυρίως στην αναγνώριση και την αποδοχή των πολιτικών τις οποίες είχε αντιπαλέψει πριν». Προσθέτει, δε, ότι «αν η κυβέρνηση αυτή δεν υλοποιήσει άμεσα τις βασικές της δεσμεύσεις ή αν βάζει σε διαρκή έγκριση προς τους “Θεσμούς”!!! των όποιων μέτρων θέλει να παίρνει, τότε πολύ γρήγορα οι κινητοποιήσεις στήριξης προς την κυβέρνηση θα μετατραπούν σε αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Χαρίση στην aftodioikisi,gr είναι το εξής:
Απάντηση: Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με του δανειστές, οδηγεί σε αθέτηση βασικών δεσμεύσεών της και κυρίως στην αναγνώριση και την αποδοχή των πολιτικών τις οποίες είχε αντιπαλέψει πριν. Κινδυνεύει να χάσει το πραγματικό της όπλο, που είναι η μεγάλη λαϊκή συναίνεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και γι’ αυτό πρέπει να κάνει ριζική στροφή όσο είναι καιρός. Να μην γοητεύονται με τα καλά λόγια που ακούνε από τα μνημονιακά ΜΜΕ, γιατί αυτά θέλουν να δημιουργήσουν μειωμένες απαιτήσεις από την κοινωνία και να οδηγήσουν την κυβέρνηση στο κλαμπ του “ρεαλισμού” και στην ουσία στη συνέχιση των ίδιων αδιέξοδων πολιτικών.
Αν η κυβέρνηση αυτή δεν υλοποιήσει άμεσα τις βασικές της δεσμεύσεις ή αν βάζει σε διαρκή έγκριση προς τους “Θεσμούς”!!! των όποιων μέτρων θέλει να παίρνει, τότε πολύ γρήγορα οι κινητοποιήσεις στήριξης προς την κυβέρνηση θα μετατραπούν σε αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις.
Η επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ το ίδιο, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προωθηθούν όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τα εργασιακά και ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα και το σταμάτημα όων των ιδιωτικοποιήσεων.
Το επόμενο τετράμηνο θα είναι κρίσιμο και χρέος του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι να παρέμβει στις εξελίξεις οργανώνοντας αγώνες και κινητοποιήσεις για την υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων.»
xarisis_aftodioikisi.gr

 

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/voles-kata-tis-kivernisis-apo-tous-sindikalistes-tou-siriza-ti-leei-stin-aftodioikisi-gr-gia-ti-simfonia-o-grammateas-tou-meta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου