Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Λαπαβίτσας: Να ερωτηθεί ο λαός αν οι δανειστές δεν κάνουν πίσω

Λαπαβίτσας: Να ερωτηθεί ο λαός αν οι δανειστές δεν κάνουν πίσω
Την άποψη ότι εάν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προσκρούσουν σε αδιαλλαξία εκ μέρους τους, τότε θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός για το τι πρέπει να γίνει από εκεί και πέρα, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.


«Αν φτάσουμε σε μία κατάσταση όπου όντως ο δανειστής δεν κάνει πίσω και τα πράγμα είναι πολύ σκληρά, αν φτάσουμε εκεί βεβαίως πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την ξεκάθαρη συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, να δείξει προς τα πού κινείται και αυτός θα αποφασίσει» δήλωσε ο κ. Λαπαβίτσας στο Mega. 

O ίδιος δεν απέκλεισε ο λαός να εκφραστεί είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές. «Δεν θέλω να πάρω θέση για αυτό. Θα πω ότι όλα είναι ανοιχτά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Αυτό θα φανεί και θα αποφασιστεί μέσα από τη διαδικασία» δήλωσε.

Το ίδιο το ερώτημα «θα προκύψει μέσα από τις διαδικασίες που έχουμε πει, δεν θα το προκαταλάβουμε» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ερωτηθείς αν μπορεί να είναι «επώδυνος συμβιβασμός ή έξοδος από το ευρώ;» απάντησε: «Δεν ξέρω εάν θα είναι ακριβώς αυτό το ερώτημα, αυτό θα είναι η ουσία του, ή κάποια μορφή του».

Ο Κ. Λαπαβίτσας δεν θέλησε επίσης να τοποθετηθεί στο ποια θα είναι η θέση της κυβέρνησης σε περίπτωση που ερωτηθεί ο λαός. «Αυτό θα το δούμε εκεί, δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή» είπε.

Τέλος, ο κ. Λαπαβίτσας εξέφρασε εκ νέου τη διαφωνία του με την άποψη του Γιάνη Βαρουφάκη ότι συμφωνεί με το 67% του προγράμματος. 

«Το μνημόνιο ούτε διαιρείται, ούτε τεμαχίζεται, ούτε έχουμε υποπολλαπλάσια. Είναι όλο αποτυχημένο. Αυτή είναι η δική μου άποψη και αυτή είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως το να βάλουμε ένα ποσοστό δεν ισχύει. Πιστεύω ότι αυτό που είπε ο κ. Βαρουφάκης μεταφέρθηκε λάθος» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Λαπαβίτσας αμφισβητεί τον Βαρουφάκη


http://www.zougla.gr/politiki/article/lapavitsas-na-eroti8i-o-laos-an-i-danistes-den-kanoun-piso



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου