Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ποια είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε Παυλόπουλο



Με δυο απουσίες από το ΣΥΡΙΖΑ και τρεις από τη ΝΔ εξελέγη νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος. Μόνο μία όμως δεν ήταν αναμενόμενη. Αυτή της βουλετή του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Ιωάννας Γαϊτάνη.

Η Ιωάννα Γαϊτάνη έλειπε από την ψηφοφορία χωρίς να δικαιολογήσει την απουσία της ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προχωρήσει σε σχετική δήλωση αύριο. Φέρεται δε να διαφωνούσε με την επιλογή Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι υπόλοιποι απόντες ήταν ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης του ΣΥΡΙΖΑ λόγω ασθένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε δηλώσει ότι θα απέχει για μην χρειαστεί να καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Αναστασιάδης και Κοντός που δήλωσαν ότι βρίσκονται στο εξωτερικό.

Πάντως η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν διάβαζε τις επιστολές των απόντων βουλευτών παρακάλεσε: «όσοι συνάδελφοι δεν προσέρχονται λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό να στέλνουν τις επιστολές τους από το εξωτερικό και όχι από την Αθήνα».
http://tvxs.gr/news/ellada/poia-einai-i-boyleytis-toy-syriza-poy-den-psifise-paylopoylo

1 σχόλιο:

  1. http://rproject.gr/article/dilosi-tis-giannas-gaitani-gia-tin-apoysia-tis-apo-tin-psifoforia-gia-ton-ptd#sthash.QgGiHbj9.gbpl

    ΑπάντησηΔιαγραφή