Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

(Με το κίνημα των εργαζομένων για ψωμί δεν συνάδουν οπουρτουνισμοί)! Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η νέα προβοκάτσια που επιχειρήθηκε σε βάρος του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ ― «Γκεστ σταρ» η... εσχάτως προκύψασα «αριστερή» Ραχήλ Μακρή ― Άμεση και ηχηρή η απάντηση των εργαζομένων



Επιχειρούμενη προβοκάτσια σε βάρος του «Ριζοσπάστη» - Άμεση απάντηση των εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (VIDEO)
Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η νέα προβοκάτσια που επιχειρήθηκε σε βάρος του «Ριζοσπάστη» και βεβαίως του ΚΚΕ. Πρωταγωνιστές εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» του ΣΥΡΙΖΑ, και φυσικά δεκάδες, «ανώνυμα» και «ανεξάρτητα», blogs που έσπευσαν να αναπαράγουν αμάσητη την προβοκάτσια.





Μόνο που αυτή τη φορά ήταν κακοστημένη και βγάζει μάτια. Στις 11 Φλεβάρη στο site του Σπύρου Καρατζαφέρη ανέβηκε κείμενο με τον τίτλο «Δείτε και τρίψτε τα μάτια σας-Τι διαφημίζει στην τελευταία του σελίδα ο Ριζοσπάστης;». Το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφία του «Ριζοσπάστη», ο οποίος στην τελευταία του σελίδα έχει διαφήμιση της «Coca cola».

Επιμελώς κρύβεται η ημερομηνία του συγκεκριμένου φύλλου του «Ριζοσπάστη» ώστε οι αναγνώστες να νομίσουν ότι είναι αυτών των ημερών και ενώ οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση βρίσκονται σε πολύμηνους διαρκείς αγώνες.

Όμως το συγκεκριμένο φύλλο του «Ριζοσπάστη» έχει κυκλοφορήσει στις 27 Μάη 2012. Δηλαδή 17 μήνες πριν να ξεκινήσει η μεγάλη απεργία των εργαζομένων στην «Coca-cola».

Τη σκυτάλη της προβοκάτσιας πήρε η Ραχήλ Μακρή, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ). Σε χθεσινή μεταμεσονύχτια εκπομπή επανέλαβε την προβοκάτσια λέγοντας: «Προχθές έβλεπα το Ριζοσπάστη, η τελευταία σελίδα είχε διαφήμιση της Coca-cola...»!!! Ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύει το γκαιμπελισμό τους. Απ' ότι φαίνεται δεν την είχαν ενημερώσει καλά τα επιτελεία της Κουμουνδούρου.

Η συνέχεια δόθηκε από την «Αυγή»  που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Youtube απόσπασμα της εκπομπής, που περιείχε τον ισχυρισμό αυτό. Το βίντεο ανέβηκε σήμερα στις 11 το πρωί με τον τίτλο: «Η Ραχήλ Μακρή απαντά στο Ποτάμι και στο ΚΚΕ».

Άμεση αντίδραση των εργαζομένων 

Άμεση ήταν η αντίδραση των ίδιων των εργαζομένων. Με δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Νιβορλής αναπληρωτής γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών σημειώνει:

«Είναι απαράδεκτη η προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος του "Ριζοσπάστη", εφημερίδας του ΚΚΕ. Κάποιοι εμφάνισαν μια διαφήμιση της 3Ε που δημοσιεύτηκε 17 μήνες πριν την έναρξη της απεργίας μας σαν σημερινή.

Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνουν. Σ' όλη την διάρκεια της απεργίας μας ο "Ριζοσπάστης" στήριξε αποφασιστικά τον αγώνα μας, έχουμε πάνω από 250 δημοσιεύματά του στο αρχείο μας. Τέτοιες προβοκάτσιες δεν μπορούν να μαυρίσουν το ρόλο του "Ριζοσπάστη" στην στήριξη των εργατικών αγώνων και του δικού μας αγώνα».

Τέτοιου είδους τακτικές και συκοφαντίες θα πέσουν στο κενό, τόνισε στον "902.gr" ο Γιάννης Φραγκίδης, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΕΠ.

Με ανακοίνωσή της επίσης που μοιράστηκε στα μέσα ενημέρωσης η ΠΟΕΕΠ υπό τον τίτλο «Για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης» σημειώνει: 

«Στην απόλυτη σιωπή που προσπάθησε να επιβάλλει η Coca Cola στον ημερήσιο Τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα των απεργών συναδέλφων μας στην πολυεθνική εταιρεία, η εφημερίδα "Ριζοσπάστης", όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ), ήταν μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που φιλοξενούσε ειδήσεις και ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας ενάντια στην πολιτική της Coca Cola.

Το Σωματείο των απεργών της Coca Cola Θεσσαλονίκης είναι μέλος της ΠΟΕΕΠ, η οποία είναι συνιδρυτική δύναμη του ΠΑΜΕ. Είναι γελοίο να συνδέεται το ΠΑΜΕ με εξαρτήσεις από την εργοδοσία. Για εμάς είναι προφανές ότι τώρα, σε μια φάση κλιμάκωσης του αγώνα των συναδέλφων μας, επιχειρείται από "γνωστά κέντρα" η διάσπαση του ταξικού εργατικού κινήματος για να αποφευχθεί η σημαντική στήριξη του ΠΑΜΕ στον αγώνα των απεργών της Coca Cola.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα εργατικά σωματεία να συνεχίσουν να εκφράζουν δυναμικά την αλληλεγγύη τους προς τους ηρωικά αγωνιζόμενους απεργούς συναδέλφους μας και να εντείνουν το μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola για να ακυρωθούν οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο».

 Δήλωση του αντιπροέδρου της ΠΟΕΕΠ για την προβοκάτσια σε βάρος του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ (VIDEO)





Τέτοιου είδους τακτικές και συκοφαντίες θα πέσουν στο κενό, τόνισε στον "902.gr" ο Γιάννης Φραγκίδης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) αναφορικά με την  προβοκάτσια που επιχειρήθηκε να στηθεί σε βάρος του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ (ότι τάχα  η εφημερίδα δημοσίευσε διαφήμιση της Coca-Cola κατά τη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας των εργαζομένων της στη Θεσσαλονίκη).

Εδώ και 17 μήνες οι εργαζόμενοι της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται στους δρόμους, ο «Ριζοσπάστης», η εφημερίδα του ΚΚΕ είναι από τις λίγες που φιλοξένησε και φιλοξενεί καθ' όλη τη διάρκεια του απεργιακού αγώνα ρεπορτάζ και δηλώσεις απεργών, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Φραγκίδης.

902.gr

http://e-oikodomos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_82.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου