Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

16χρονος στο ΚΑΤ λόγω ξυλοδαρμού από αστυνομικό και πολίτη. Τι λέτε, κ. Πανούση;

Πρόκειται για καταγγελία του Γιάννη Τούντα, πατέρα 16χρονου μαθητή, που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Το περιστατικό συνέβη το πρωί της περασμένης Παρασκευής σε κεντρικό δρόμο των Σπάτων και αφορά τραμπουκισμό ένστολου ανθρωποειδούς και ενός «αγανακτισμένου πολίτη»  σε βάρος του 16χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης.

Θα περιμέναμε οι εν λόγω τραμπούκοι έχουν ήδη συλληφθεί και να έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.  Μπα! Διατάχθηκε έρευνα, λέει. Ακριβώς όπως...
γινόταν μέχρι τώρα… Είναι έτσι, κ. Πανούση;

Η καταγγελία, όπως δημοσιεύτηκε πριν τρεις μέρες:

Ένα περιπολικό της αστυνομίας σταμάτησε μπροστά σε τρεις μαθητές που περπατούσαν στον δρόμο. Το περιπολικό ερχόταν από πίσω τους και αφού τους προσπέρασε σταμάτησε λίγα μέτρα μπροστά τους, για να κατεβεί ένας αστυνομικός με πολιτικά.

«Ανοίγει την πόρτα και βγαίνει απειλητικά προς το μέρος τους και τους ρωτάει αν τρέχει κάτι. Του λέει ο γιος μου «δεν θέλουμε κάτι, έχουμε κάνει κάτι κακό; Εκτός αν θέλεις εσύ κάτι από μας». Τότε ο αστυνομικός κολλάει το πρόσωπό του στο πρόσωπο του γιου μου και του λέει «εσύ είσαι μάγκας;»», λέει ο πατέρας του μαθητή, Γιάννης Τούντας, και διηγείται ότι στη συνέχεια ο άντρας της αστυνομίας ζήτησε ταυτότητα, ο ανήλικος απάντησε ότι δεν την έχει μαζί του και ο αστυνομικός τον πρόσταξε να μπει στο περιπολικό κι έπειτα τον έσπρωξε με δύναμη προς το αυτοκίνητο της αστυνομίας.

»Εκείνη την ώρα έτυχε να περνάει από το σημείο ο προπονητής ποδοσφαίρου των παιδιών, ο οποίος είδε το περιστατικό και παρενέβη προσπαθώντας να ηρεμήσει την κατάσταση, όμως αυτή είχε ήδη πάρει βίαιη τροπή». Σύμφωνα με τον Γ. Τούντα, ο αστυνομικός έκανε κεφαλοκλείδωμα στον 16χρονο και άρχισε να τον σέρνει προς το περιπολικό, ενώ εκείνη την ώρα εμφανίζεται κι ένας εύσωμος «αγανακτισμένος πολίτης», ο οποίος χτυπάει και κλοτσάει τον μαθητή βρίζοντάς τον και αποκαλώντας τον «αλήτη» και «κωλόπαιδο».

«Δεν θα κάνεις τα Σπάτα Εξάρχεια»

«Ανέχτηκε ο αστυνομικός τον πολίτη να χτυπάει και να κλοτσάει τον μαθητή και στη διαδρομή μέχρι το αστυνομικό τμήμα του λέει «θα σου κόψω τη μαγκιά σύρριζα. Δεν θα κάνεις τα Σπάτα Εξάρχεια» και με διάφορους τρόπους αφήνει να εννοηθεί ότι ξέρει ποιος είναι ο γιος μου», λέει ο πατέρας του 16χρονου. Προσθέτει μάλιστα ότι αργότερα στο αστυνομικό τμήμα Σπάτων, ο συγκεκριμένος αστυνομικός, απευθυνόμενος στον ίδιο, του δήλωσε για τον γιο του ότι «εμένα δεν θα μου κάνει αυτά που έκανε στον πρώην διοικητή!».

Σύμφωνα με τον Γ. Τούντα, πρόκειται για ομολογία του αστυνομικού ότι όταν σταματούσε το περιπολικό μπροστά στα παιδιά, ήξερε ποιος είναι ο 16χρονος, τον οποίο είχε στοχοποιήσει επειδή πρωτοστατούσε στις μαθητικές καταλήψεις. Και βέβαια αυτό το στοιχείο αποδυναμώνει και τον ισχυρισμό του αστυνομικού ότι σταμάτησε το αυτοκίνητο απλώς διότι οι μαθητές τού έκαναν χειρονομίες, ενώ υπενθυμίζεται ότι το περιπολικό ερχόταν από πίσω τους. Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με τον διοικητή του Α.Τ. Σπάτων, ο αστυνομικός δεν υπηρετεί στο συγκεκριμένο τμήμα.

Ο μαθητής τελικά αφέθηκε ελεύθερος και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη χτυπήματα στο κεφάλι και διάσειση, εκδορές και μώλωπες στο σαγόνι, σκίσιμο από κλοτσιά στο πόδι και χτύπημα στον ώμο. Για επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών, γονιών και γενικότερα δημοκρατικών πολιτών κάνει λόγο ο πατέρας του και αναρωτιέται πώς ο εν λόγω αστυνομικός, ενώ δεν ανήκει στο Α.Τ. Σπάτων, φαίνεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα;


Από ekdohi

http://greki-gr.blogspot.gr/2015/02/16.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου