Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τραγωδία στις ΗΠΑ: 46χρονος δολοφόνησε 3 μουσουλμάνους φοιτητές



Οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Καρολίνας συνέλαβαν σήμερα έναν άνδρα που κατηγορείται ότι αργά το βράδυ της Τρίτης σκότωσε τρεις μουσουλμάνους φοιτητές —όλοι τους μέλη της ίδιας οικογένειας— στην πανεπιστημιούπολη του Τσάπελ Χιλ.

Ο δράστης, που ονομάζεται Κρεγκ Στίβεν Χικς και είναι 46 ετών, κρατείται στη φυλακή της κομητείας Ντέραμ. Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διευκρινίσει τα κίνητρα της τριπλής δολοφονίας.
Τα τρία θύματα είναι ο Ντία Σάντι Μπαρακάτ, 23 ετών, η σύζυγός του Γιούσορ Άμπου-Σάλια, 21 ετών και η αδελφή της, η Ράζαν Αμπου Σάλια, 19 ετών, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Chapel Hill News and Observer. Ο Χικς παραδόθηκε μόνος του στις αρχές λίγο μετά τη δολοφονία των τριών νέων.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ντία Μπαρακάτ φοιτούσε στην οδοντιατρική σχολή του περίφημου πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας. Στο ίδιο πανεπιστήμιο φοιτούσε και η 19χρονη Ράζαν, ενώ η σύζυγός του επρόκειτο να ξεκινήσει τις σπουδές της το προσεχές εξάμηνο. Σε φωτογραφίες τους που αναρτήθηκαν σε μια σελίδα στο Facebook οι δύο αδελφές έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους με μαντίλες.
Στον δικό του "τοίχο", στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Κρεγκ Στίβεν Χικς εμφανίζεται ως πεπεισμένος "άθεος" και φέρεται να δηλώνει: "Αν λάβουμε υπόψη την τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει η θρησκεία σας στον κόσμο, θα έλεγα ότι όχι μόνο έχω το δικαίωμα αλλά έχω και το καθήκον να την χλευάζω". Αναφέρεται ωστόσο στις θρησκείες στο σύνολό τους, χωρίς να βάζει στο στόχαστρο κάποια συγκεκριμένη.
Παραθέτει επίσης κάποιες "σκέψεις" του για τον Θεό και τις θρησκείες: "Οι Θεοί είναι πολύ εύθραυστοι, μπορείς να τους σκοτώσεις με μια πρέζα επιστήμης ή με μια δόση λογικής" και "Εάν όλες οι θρησκείες διδάσκουν την ειρήνη, τότε γιατί καμία θρησκεία δεν κατάφερε να την επιβάλει στον κόσμο;"
Εκτός όμως από τις πολλές "φιλειρηνικές" σκέψεις του, στην προτελευταία φωτογραφία που ανάρτησε, στις 20 Ιανουαρίου, κάτω από τον τίτλο "Εγώ" εικονίζεται ένα 38άρι ρεβόλβερ και στη λεζάντα ο Χικς γράφει ότι είναι γεμάτο και ότι έχει ακόμη πέντε σφαίρες.
Το hashtag  #ChapelHillShooting έγινε viral στο Twitter λίγο αφού έγιναν γνωστά τα γεγονότα.
View image on Twitter
The response of & clarifies the double standards of so called Free World

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/tragwdia-stis-hpa-46xronos-dolofonhse-3-moysoylmanoys-foithtes.3299959.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου