Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Τα "φύκια" του Άδωνι

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πουλούσαν οι Γερμανοί στον Άδωνι Γεωργιάδη και τώρα κάποιοι ψάχνουν και δεν βρίσκουν ούτε καν τα φύκια στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας. Φύκια που πληρώθηκαν από τη γαλαντομία του πρώην υπουργού Υγείας, που έβαλε βαθιά το χέρι στα δανεικά για να ψωνίσει από την Task Force του χερ Ράιχενμπαχ κάποιες χρυσές μελέτες για τις περίφημες μεταρρυθμίσεις made in Germany που θα γίνονταν στην Πρωτοβάθμια...
Φροντίδα Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αποκαλύπτεται, τα χρυσά συμβόλαια του κυρίου Γεωργιάδη προέβλεπαν μόνο για την πρώτη φάση 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την όλη τεχνική υποστήριξη οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες θα εισέπρατταν από το υπουργείο συνολικά 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πρώην υπουργός Υγείας είχε δεσμευτεί να διοχετεύσει άλλα 10 εκατομμύρια στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν δράσει», πρόγραμμα που ήταν υπό τον έλεγχο Γερμανών ειδικών με επικεφαλής τον Χ. Ράιχενμπαχ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο μνημονιακότερος των μνημονιακών υπουργών της απελθούσας συγκυβέρνησης επέστρεφε διά της πλαγίας οδού μέρος των δανεικών στους Γερμανούς δανειστές μας. Την ώρα δηλαδή που απαξίωνε ανάλογες μελέτες Ελλήνων επιστημόνων για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του συστήματος δημόσιας υγείας, χρυσοπλήρωνε την Task Force για αμφιβόλου περιεχομένου συμβουλευτικά προγράμματα.

Η ουσία είναι πως οι μεταξωτές κορδέλες που αγοράζαμε από τους Γερμανούς ειδικούς δεν ήταν τίποτε παραπάνω από φύκια, τα οποία ανακάλυψε εμβρόντητη η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Για προχειρογραμμένα και φθηνά προγράμματα κάνουν λόγο οι συνεργάτες του Παναγιώτη Κουρουμπλή ελέγχοντας το περιεχόμενο των συρταριών του υπουργικού γραφείου. Φύκια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ ήταν τελικά οι μελέτες που αγόρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τους Γερμανούς εμπορικούς πλασιέ των μεταρρυθμίσεων. Φύκια, και μάλιστα φθηνά, αποδείχθηκαν και οι εξαγγελίες του κ. Γεωργιάδη περί δήθεν ανοιχτών, διεθνών διαγωνισμών για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υγείας, καθώς το υπουργείο ψώνιζε αποκλειστικά από γερμανικά μαγαζιά μελετών. «Οι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων» φέρεται να είπε ο νέος υπουργός Υγείας ανακαλύπτοντας τη φάμπρικα των μελετών που είχε στηθεί πίσω από την πλάτη των πολιτών, με εκατομμύρια ευρώ να κάνουν τη διαδρομή Βερολίνο - Αθήνα - Βερολίνο χωρίς καμία ενδιάμεση στάση. Για τη διατήρηση αυτών των διαδρομών του χρήματος κάποιοι αγωνίζονται σθεναρά έως σήμερα.


Κατσάκος Πέτρος 
από avgi

http://greki-gr.blogspot.gr/2015/02/blog-post_948.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου