Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Λαφαζάνης: Δεν θα συνεχίσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν θα κάνουμε πίσω από τις "κόκκινες γραμμές" μας


Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις και πολύ περισσότερο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων μας, αναφέρει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Ο κ. Λαφαζάνης επιμένει στην υπεράσπιση των «κόκκινων γραμμών», λέγοντας ότι έχουμε «κόκκινες γραμμές» για τις διαπραγματεύσεις από τις οποίες δεν θα κάνουμε πίσω. Δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια συμφωνία η οποία θα σκοπεύει να ακυρώσει τον πυρήνα του ριζοσπαστικού προοδευτικού μας προγράμματος».
Για την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει πως «όσον αφορά τα πολιτικά χαρακτηριστικά του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας είχα και διατηρώ τις δικές μου ιδιαίτερες απόψεις, τις οποίες μου δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσω στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Από κει και πέρα, δήλωσα ευθέως ότι σέβομαι απολύτως την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό, άλλωστε, ψήφισα υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου στη Βουλή».
Ο κ Λαφαζάνης αναφέρει ακόμη πως «η Ελλάδα δεν είναι όμηρος ούτε αιχμάλωτη των πιο τυφλών και δογματικών κατεστημένων κέντρων της γερμανικής Ε.Ε.» και τονίζει πως «για τις χώρες και τους λαούς δεν υπάρχουν μονόδρομοι και πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν για την Ελλάδα και την κυβέρνησή μας εξαναγκασμοί υποταγής σε εκβιαστικές μεθοδεύσεις. Θα υπερασπιστούμε με όλα τα δημοκρατικά μέσα που διαθέτουμε, και πρώτα από όλα με τη λαϊκή αγωνιστική στήριξη, την εθνική μας αξιοπρέπεια και το λαϊκό συμφέρον».
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση στηρίζει τον ΤΑΡ και την κατασκευή του νότιου διαδρόμου για το φυσικό αέριο και παράλληλα διεκδικούμε αντισταθμιστικά οφέλη για τη διέλευση του ΤΑΡ από την χώρα μας».
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/lafazanhs-den-tha-synexisoyme-tis-idiwtikopoihseis-den-tha-kanoyme-pisw-apo-tis-kokkines-grammes-mas.3318301.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου