Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Νίκος Βούτσης: Μακριά από εμάς αντιλήψεις ότι τα σκουπίδια είναι η μεγάλη μπίζνα

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ν. Βούτσης μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο της Περιφέρειας Αττικής για τα απορρίματα, τόνισε: 

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, γιατί από αυτό εδώ το βήμα πριν από περίπου 4 χρόνια ως Περιφερειακός Σύμβουλος είχα εισηγηθεί την εναλλακτική προσέγγιση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Τότε ήμασταν ‘φωνή βοώντος εν τη ερήμω’», ενώ συγχαίροντας την Περιφερειακή Αρχή σημείωσε ότι η σημερινή πρωτοβουλία του Διεθνούς Συνεδρίου είναι πολύ σοβαρή. 
Στη συνέχεια αναφερόμενος στο σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επεσήμανε: «Δεν πρέπει πλέον οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται σε εγγύτερη επαφή με τους πολίτες να έχουν απλά το ρόλο της διαχείρισης των κεντρικών πολιτικών της κεντρικής εξουσίας. Μαζί με τον κόσμο, το λαό οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αμφισβητούν και να ηγούνται κινημάτων και πολιτικών που να χαρακτηρίζονται από καινοτομία, εφαρμογή σχεδίων τοπικής κλίμακας στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών». 
Ως χρεοκοπημένη χαρακτήρισε τη μέχρι σήμερα στρατηγική στη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ τόνισε: «Μακριά από εμάς αντιλήψεις ότι τα σκουπίδια είναι η μεγάλη μπίζνα και ότι πρέπει να κατασκευαστούν τα φαραωνικά εργοστάσια. Η βασική επιλογή στη διαχείριση των απορριμμάτων έχει γίνει και δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη. Λύσεις υπάρχουν, εμπειρία υπάρχει, σύγκλιση απόψεων υπάρχει. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν».
- See more at: http://airetos.gr/default.aspx?pageid=14949#sthash.AHm2Mgq0.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου