Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Νο 1 αιτία θανάτου οι αυτοκτονίες στις ΗΠΑ. (Zήτω ο καπιταλισμός)!


Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι αυτοκτονίες ξεπέρασαν τα τροχαία δυστυχήματα ως πρώτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, από το 2000 έως το 2009, οι θάνατοι από αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 15%, ενώ τα θανατηφόρα τροχαία μειώθηκαν κατά 25%. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μείωση στα τροχαία δυστυχήματα δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας που έχουν υιοθετηθεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τα νέα μοντέλα.



Αξίζει να σημειωθεί πως η τρίτη αιτία θανάτου είναι η δηλητηρίαση, κυρίως από υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων. Πιο συγκεκριμένα, οι θάνατοι από υπερβολική δόση συνταγογραφημένων φαρμάκων - κυρίως παυσίπονων - αυξήθηκαν κατά 128% από το 2000 μέχρι το 2009.

Σε ορισμένες πολιτείες, μάλιστα, οι θάνατοι από υπερβολική δόση παυσίπονων εμφανίζεται ως η πρώτη αιτία θανάτων, ξεπερνώντας στη σχετική λίστα τις αυτοκτονίες και τα τροχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου