Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελίες Πετράκου για το έργο του φράγματος Ασωπού


Mε γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Αγωνιστικής συνεργασίας στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος καταγγέλλει την εταιρεία που κατασκευάζει το φράγμα Ασωπού στην Κορινθία για «τρομοκρατική πράξη» αφού, «έδιωξε τους εργάτες από το εργοτάξιο του Ασωπού για να μην τους βρει η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που πήγε στο εργοτάξιο, μπλοκάροντας τα αυτοκίνητα της αποστολής στον χωματόδρομο». Αναφέρει μάλιστα πως, όταν ρώτησαν τους εργάτες γιατί φεύγουν από την δουλειά τους στις 11:20 το πρωί, αυτοί τους απάντησαν ότι τους έδιωξαν για να πάνε να ξεκουραστούν.


Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο έργο είναι οκτώ μήνες απλήρωτοι και η τριμερής που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Τετάρτη στην Επιθεώρηση Εργασίας Κορίνθου, αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής συνεργασίας Πελοποννήσου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για σκάνδαλο και καταγγέλλει επίσης πως, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πιστοποιήσει εργασίες ύψους 20% ενώ έχει εκτελεστεί το 11% του έργου και παρόλο που η εταιρεία ΙΟΝΙΟΣ τεχνική έχει πάρει ήδη 8,5 εκ. ευρώ, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι 8 μήνες».

Προσθέτει πως, «είναι υποχρεωμένοι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο υπουργός Εργασίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και ο διοικητής του ΙΚΑ να απαντήσουν, γιατί πληρώνουν την εταιρεία και αυτή δεν πληρώνει τους εργαζόμενους. Επίσης ο διοικητής του ΙΚΑ θα πρέπει να απαντήσει αν είναι νόμιμο να δίνεται ασφαλιστική ενημερότητα στην εταιρεία και ο κ. Τατούλης γιατί έχει δώσει το 20% των χρημάτων στην εταιρεία ενώ εκείνη έχει εκτελέσει το 11% του έργου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου