Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Aνακοίνωση της ΕΤΙΤΑ για τον Τ/Σ MEGA


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε μια ανεπανάληπτη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα.  Τίποτα πια δεν αποτελεί κεκτημένο.  Κυβέρνηση και εργοδότες καταργούν με νόμους και ατομικές συμβάσεις ό,τι είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια.  Στον εργασιακό μας χώρο στο MEGA η εργοδοτική πλευρά μας έδωσε δύο εναλλακτικές λύσεις.

Ή υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις περίπου 11% και απεμπολούμε με την υπογραφή μας κάθε άλλο δικαίωμα και επαφιόμαστε στην καλή πρόθεση της εταιρείας να τα εφαρμόσει ή αν δεν υπογράψουμε θα εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία που σύμφωνα με την ερμηνεία τους οι μειώσεις φτάνουν μέχρι και το 22%.
Μετά την ανακοίνωση άρχισαν οι πιέσεις και οι «συμβουλές» από διευθυντές και προϊσταμένους: «αν υπογράψεις η μείωση είναι μικρότερη» «αν δεν υπογράψεις θα είσαι το «κακό παιδί» και ναι μεν η εταιρεία δεν απολύει τώρα, αλλά ποιος ξέρει στο μέλλον αν χρειαστεί να απολύσει θα προτιμήσει αυτούς που δεν υπέγραψαν».
Μετά η προθεσμία για την υπογραφή έγινε λάστιχο.  Η αρχική που ήταν 5 Οκτώβρη έγινε ότι μέχρι την Δευτέρα 24/9 πρέπει να ξέρουμε αν θα υπογράψεις ή όχι για να καταλήξει τελικά 28 Σεπτέμβρη.
Αλήθεια, ξέροντας ότι στις σημερινές συνθήκες που πλέον η ανεργία φτάνει το 25% και μέχρι το τέλος του χρόνου το 30%, που σε κάθε οικογένεια έχουν πετύχει τον στόχο της κυβέρνησης να υπάρχει ένας μόνο εργαζόμενος, ακόμα και τα 100 ευρώ είναι κρίσιμα για την επιβίωσή μας.  Προσπαθούν λοιπόν με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο να μας βάλουν να υπογράψουμε «δήλωση μετάνοιας» για όσα κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Παρ όλα αυτά η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων απάντησε αρνητικά και έδειξε την διάθεσή της να αγωνιστεί, με την καθολική συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας.  «Φωτεινή» εξαίρεση στη στάση της πλειοψηφίας, κάποιοι προϊστάμενοι και ελάχιστοι συνάδελφοι που προθυμοποιήθηκαν σαν «καλά παιδιά» να δουλέψουν ακόμα και σε θέσεις όχι της ειδικότητάς τους για να βγουν τα δελτία και οι εκπομπές.  Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που ήρθαν αλλά και τα πιο δύσκολα που είναι μπροστά μας, το σωματείο θα ενεργοποιήσει όλα όσα προβλέπονται στο καταστατικό μας γι αυτούς τους συναδέλφους γιατί δεν μπορούν να «πουλάνε» τον αγώνα όλων των υπολοίπων για το ατομικό και προσωπικό τους όφελος.
Τέλος, καλούμε την διοίκηση να αποσύρει τις ατομικές συμβάσεις. Να κάνει εφ' όσον της δίνει το δικαίωμα ο νόμος μονομερώς τις μειώσεις που θέλει (περίπου 11%) και να τηρήσει τα υπόλοιπα θεσμικά όπως λέει ότι προτίθεται να κάνει χωρίς να ζητάει υπογραφή των εργαζομένων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου