Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ποινικοποιούν την συμμετοχή και των φαντάρων στις διαδηλώσεις






Όμως και εναντίον του «Εσωτερικού Εχθρού» προετοιμάζεται συστηματικά ο ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, η κυβέρνηση, η Χρυσή Αυγή και τα μιλιταριστικά μέσα. Ο ΑΓΕΕΘΑ απειλεί «να πάρει κεφάλια» και να ασκήσει διώξεις, στέλνοντας στα στρατοδικεία όσους στρατιωτικούς συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις φορώντας την στολή. Η παραπάνω σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης διαμέσου του εκλεκτού της ΑΓΕΕΘΑ αποτελεί μια κίνηση αυταρχισμού με πολλαπλούς στόχους:

Επιχειρεί με την τρομοκρατία να απαντήσει στο διευρυνόμενο ρεύμα αντιδράσεων στην πολιτική περικοπών και άγριας φορολογίας που πλήττουν ακόμη και τον σκληρό πυρήνα του κρατικού μηχανισμού.
Να απαγορεύσει το Συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις.


Η απαγόρευση όμως συμμετοχής ένστολων στις πορείες θίγει τα δικαιώματα των φαντάρων και τις κατακτήσεις του κινήματος της αντιπολίτευσης. Σε κάθε Πορεία του Πολυτεχνείου, δεκάδες συνάδελφοι φαντάροι, φορώντας την στολή, διαδηλώνουν στο πλευρό δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων και νέων ανθρώπων, τιμώντας την Εξέγερση του 73', καταγγέλλοντας έμπρακτα το στρατιωτικό πραξικόπημα και την επέμβαση του στρατού, αλλά και στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα αρνηθούν να συμμετέχουν σε Αποστολές Καταστολής Πλήθους που σχεδιάζονται. Επίσης, φαντάροι με στολή συμμετείχαν σε όλα τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το βρώμικο ρόλο των ελληνικών κυβερνήσεων και του Στρατού. Φαντάροι με Στολή είχαν πρωταγωνιστήσει  στις νεολαιίστικες διαμαρτυρίες ενάντια στην Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας και στα σχέδια Β.Μεϊμαράκη για Στράτευση στα 18.
Σε όλα αυτά η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία θέλουν να βάλουν τέλος!


Στέλνει παραδειγματικά στο Στρατοδικείο φαντάρο με την κατηγορία της κατασκοπίας, με πρόσχημα τη δημοσίευση αποκαλύψεων για την ΕΛΔΥΚ, που καθημερινά συναντάς σε στρατιωτικά μέσα. Για αυτό η κυβέρνηση έστησε μαζί με την ΕΥΠ, την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την αστική Δικαιοσύνη την Πολιτική Δίωξη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.


Απάντηση σε όλα αυτά είναι η κλιμάκωση της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων. 


Η ανάπτυξη του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Στρατιωτών. 


Η συμβολή στην ανάπτυξη ενός Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.


Καλούμε τους συναδέλφους Φαντάρους, Ένστολους, σε Μαζική Συμμετοχή στην Πορεία του Πολυτεχνείου.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου