Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

φωτ. Οδοφρ.

Επέμβαση των ΜΑΤ για να δώσουν πίσω στον Πατριάρχη τη Μονή Εσφιγμένου. Κλίμα έντασης έχει δημιουργηθεί στο Άγιο Όρος, καθώς άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ βρίσκονται στο Κονάκι στις Καρυές και είναι έτοιμοι να επέμβουν στη Μονή Εσφιγμένου προκειμένου να διώξουν τους καταληψίες μοναχούς και η Μονή να περάσει και πάλι στον Πατριάρχη.
Σύμφωνα με το newsit.gr ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αυτή την ώρα στο Αγιο Όρος και περιμένουν τον εισαγγελέα για να επέμβουν. Υπενθυμίζεται πως πως η διαμάχη στη Μονή Εσφιγμένου έχει ξεκινήσει το 2006 όπου είχαν διαδραματιστεί σκηνές απείρου κάλλους, όπου μοναχοί είχαν έρθει στα χέρια χρησιμοποιώντας ακόμα και λοστούς εναντίων των αστυνομικών.

Τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφαίρεσε την ονομασία της Μονής Εσφιγμένου από μια αδελφότητα 115 μοναχών με επικεφαλής τον γέροντα Μεθόδιο και την έδωσε σε μια νέα αδελφότητα που αριθμεί 6 μοναχούς. Η κίνηση αυτά προκάλεσε την οργή των μοναχών της παλαιάς αδελφότητας, οι οποίοι από τότε αρνούνται να εφαρμόσουν την εντολή του Πατριάρχη ως παράνομη και δεν εγκαταλείπουν τη Μονή.
Ακομα και σήμερα όμως ο γέροντας Μεθόδιος αρνείται να εγκαταλείψει τη Μονή και δηλώνει «θα αντισταθούμε με όλους τους τρόπους. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί».


ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου