Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: Πρωτοφανή σε σκληρότητα τα νέα μέτρα


Τη θέση ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δε βγαίνει» επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από το Αμβούργο στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο της εφημερίδας «Die Zeit» και πρόσθεσε ότι τα προωθούμενα μέτρα είναι πρωτοφανή σε σκληρότητα.


«Θα βυθίσουν την Ελλάδα σε ακόμα πιο μεγάλη ύφεση και φτώχεια. Και δεν έχουν κανένα αντίδοτο. Ούτε, φυσικά, την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο έτη. Γιατί δεν αποτελεί αντίδοτο η παράταση στο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη naftemporiki, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι είναι αναπόφευκτο το τρίτο κούρεμα του χρέους, συμπληρώνοντας ότι αυτό που πρέπει να συζητείται είναι «το πώς θα αποφύγουμε το τέταρτο».

Σημείωσε ακόμη ότι το Μνημόνιο έχει ήδη αποτύχει, κάτι που, όπως είπε, παραδέχονται όλοι ιδιωτικά και δημόσια. «Γι’ αυτό», συνέχισε, «και δεν μας λένε εφαρμόστε τη λιτότητα γιατί πέτυχε, αλλά γιατί είναι υποχρέωσή σας. Και δεν απέτυχε η λιτότητα επειδή δεν εφαρμόστηκε. Απέτυχε ακριβώς επειδή εφαρμόστηκε. Οι περικοπές των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων και δικαιωμάτων έχουν τηρηθεί στο ακέραιο. Και συνεχίζονται».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τάχθηκε κατά όσων «καλλιεργούν ανασφάλεια» σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ εντός και εκτός συνόρων, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία επιλογή επικίνδυνη και αποσταθεροποιητική τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για την Ευρώπη.

«Αν μη τι άλλο», πρόσθεσε, «όσοι με ελαφρότητα παίζουν το παιχνίδι με τη φωτιά για το κοινό νόμισμα, αγνοούν τελείως τις κολοσσιαίες πολιτικές και γεωπολιτικές συνέπειες μιας πιθανής εξέλιξης διάλυσης της ευρωζώνης, από το ντόμινο που θα ακολουθήσει την έξοδο μιας χώρας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου