Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Έδιωξαν τους χρυσαυγίτες από το εργοστάσιο




Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ενωσης 

Ελαιουργοσαπωνοποιών

Αποστομωτική απάντηση στην παρουσία πριν από λίγες μέρες ομάδας της Χρυσής Αυγής στην είσοδο του εργοστασίου «Παπουτσάνης», όπου οι ίδιοι οι εργάτες δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, δίνουν η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν.
Δηλώνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση τη χώρα καταγωγής, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί με το σωματείο τους θα πρωτοστατούμε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ίδια δικαιώματα στη δουλειά, στην υγεία, στην πρόνοια».
«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής η οποία έχει ιδρύσει γραφείο Ευρέσεως Εργασίας στην περιοχή της Εύβοιας και πατώντας στην ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά, προωθεί τις πιο αντεργατικές και ρατσιστικές πρακτικές» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης, η οποία καταλήγει ως εξής:
«Η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων άσχετα με την καταγωγή τους, το θρήσκευμα και το χρώμα των εργαζομένων. Τέλος καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα, να αγωνιστούν για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου