Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα ρύθμιση για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες σε ασφαλιστικά ταμεία

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εκτός του ΟΓΑ και του ΝΑΤ, δίνει σε επιχειρήσεις και οφειλέτες το υπουργείο Εργασίας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ι. Βρούτσης. Η ίδια τροπολογία προβλέπει επίσης την απαλλαγή των επιχειρήσεων από από την εργοδοτική εισφορά υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η ρύθμιση θα αφορά συσσωρευμένες οφειλές μέχρι την 31 Ιουλίου 2012. Οι πολίτες που οφείλουν, θα ενταχθούν μετά από δική τους αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012, στη ρύθμιση και σε αυτήν την περίπτωση θα αναστέλλονται και οι λήψεις αναγκαστικών μέτρων, όπως πλειστηριασμοί, μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2013.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 40% επί των προσαυξήσεων, ενώ η έκπτωση αυξάνεται στο 75% εφόσον καταβάλουν την οφειλή τους σε 7 έως 10 δόσεις και κατά 100% εάν την καταβάλουν σε 6 δόσεις.

Οι διατάξεις που είναι ευεργετικές θα τίθενται σε ισχύ μόνον εάν οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Αυγούστου και ύστερα, καταβάλλονται ανελλιπώς.
ΣΥΡΙΖΑ: Δίνουν τη χαριστική βολή σε ΟΕΚ και ΟΕΕ

Κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά εργασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης στηλίτευσε την τροπολογία, υποστηρίζοντας πως συνιστά «νέα χαριστική ρύθμιση στις επιχειρήσεις- μπαταχτσήδες που χρωστούν και παρακρατούν ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία, ενώ απαγορεύει στα ταμεία να διεκδικήσουν τις αξιώσεις τους».

«Καταργώντας την εργοδοτική εισφορά, η τροπολογία βάζει ταφόπετρα στον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ που δεν επιχορηγούνται απ' τον κρατικό προϋπολογισμό. Χαρίζει 247 εκατ. ευρώ στους εργοδότες. Φεύγουν απ' τον κουμπαρά του ΟΕΚ και του ΟΕΕ και πάνε κατευθείαν στις τσέπες των εργοδοτών», τόνισε ο κ. Στρατούλης.

«Οι πολιτικές των δύο ταμείων δεν καταργούνται πλήρως», απάντησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. «Μέρος των πολιτικών της Εστίας και της Κατοικίας, μόλις τελειώσει η διαδικασία της εκκαθάρισης, θα τις ενσωματώσουμε κάτω από τον ΟΑΕΔ. Το εύρος βεβαίως θα είναι μικρότερο και το κατασκευαστικό δεν θα επανέλθει, αλλά η επιδότηση θα επανέλθει και ο κοινωνικός τουρισμός θα επανέλθει», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε το εξής: «Το μη μισθολογικό κόστος πρέπει να μειωθεί. Πρέπει να απαλλάξουμε από διοικητικά και οικονομικά βάρη τις επιχειρήσεις».

http://tvxs.gr/news/ellada/nea-rythmisi-ofeilon-pros-ta-asfalistika-tameia-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου