Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς γιατρούς έμεινε το νοσοκομείο Κυθήρων!


Μαραζώνει από τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό το νοσοκομείο Κυθήρων.
Από τον Ιούνιο δεν έχει παθολόγο (!!) ενώ εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχει ορθοπεδικό και για αρκετά χρόνια δεν έχει παιδίατρο.<!--more->
«Είναι δυνατόν ένα απομονωμένο νησί να έχει  έλλειψη αυτών των ειδικοτήτων;» υπογραμμίζει ο βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων Παναγιώτης Μελάς σε ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή καλώντας τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα, που απασχολεί τα Κύθηρα.
Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Παν. Μελά έχει ως εξής:
Τα Κύθηρα είναι ένα απομακρυσμένο νησί και επιβάλλεται το Νοσοκομείο να είναι πλήρως εξοπλισμένο από ιατρικό προσωπικό, για να μη δημιουργούνται προβλήματα σε ασθενείς, για να μην διακινδυνεύει η υγεία τους. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό έχει μεγάλες ελλείψεις.
Από τον Ιούνιο, δεν έχει καθόλου Παθολόγο και αντιλαμβάνεται κανείς τι προβλήματα μπορούν να ανακύψουν, όταν ένα νησί δεν έχει παθολόγο.
Για ενάμιση χρόνο δεν έχει ορθοπεδικό και για αρκετά χρόνια δεν έχει παιδίατρο.
Είναι δυνατόν ένα απομονωμένο νησί να έχει  έλλειψη αυτών των ειδικοτήτων; Επίσης υπάρχει έλλειψη και στους αγροτικούς ιατρούς.
Σοβαρό επίσης θέμα αποτελεί είναι η μη λειτουργία του νεόδμητου Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο αυτό είναι έτοιμο και μερικώς εξοπλισμένο από διετίας περίπου και πλέον, αλλά  δεν χρησιμοποιείται, με κίνδυνο να αρχίσει η  φθορά του από την εγκατάλειψη.
Είναι αδιανόητο, να έχουν διατεθεί  χρήματα για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου και ακόμα αυτό να μη λειτουργεί και να παραμένει σε λειτουργία το παλιό!
Η αξιοποίηση του νέου Νοσοκομείου θα είναι υπέρ των ασθενών.
Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.    Πότε θα γίνει η κάλυψη του Ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Κυθήρων, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους κατοίκους του νησιού;
2.    Πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση του παλαιού Νοσοκομείου στο νέο, που είναι έτοιμο εδώ και δύο χρόνια;
Pireas2day.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου