Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Προπομπός διώξεων αγωνιστών το κυνήγι μαγισσών στο ίντερνετ


Ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του 27χρονου για βλασφημία μέσα από ιστοσελίδα

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καταγγέλλει τη σύλληψη και άσκηση ποινικής δίωξης για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων σε βάρος νεαρού, ο οποίος διατηρούσε ιστοσελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με αναφορές στον «Γέροντα Παστίτσιο».



Προειδοποιεί ότι η άρση του απορρήτου για ένα ξεπερασμένο πλημμέλημα, το κατέβασμα της προσωπικής σελίδας και η σύλληψη του νεαρού χρήστη του ίντερνετ αποτελούν προπομπό του συστήματος. Με τα ίδια εργαλεία και τους ίδιους μηχανισμούς, θα κυνηγήσουν αύριο το λαϊκή αγωνιστή, τον απεργό εργάτη, τον κομμουνιστή, το λαό που παλεύει για το δίκιο του και για τη δική του εξουσία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε τη σύλληψη και άσκηση ποινικής δίωξης για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων σε βάρος νεαρού, ο οποίος διατηρούσε ιστοσελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με αναφορές στον "Γέροντα Παστίτσιο". Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τους ριζοσπάστες επιστήμονες, κάθε καλοπροαίρετο και τίμιο άνθρωπο, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις

Να θυμηθούν:

-- Τα τελευταία χρόνια, το αστικό πολιτικό σύστημα έχει επιδείξει μια άνευ προηγουμένου νομοθετική πρωτοβουλία, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο, που δίνει τη δυνατότητα στους διωκτικούς μηχανισμούς να παρακολουθούν και να καταγράφουν κάθε μορφή επικοινωνίας, να συλλέγουν πλήθος προσωπικών δεδομένων, να προχωρούν σε βιομετρικό φακέλωμα και δημιουργία τράπεζας DNA. Τις νομοθετικές αυτές παρεμβάσεις συμπληρώνουν οι γνωστές κατασταλτικές πρακτικές παρακολούθησης σε διαδηλώσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συνελεύσεις εργατικών συνδικάτων, ακόμη και με τη χρησιμοποίηση προβοκατόρικων ενεργειών.

Να αναρωτηθούν:

-- Για την αξιοθαύμαστη σπουδή των αστυνομικών και διωκτικών αρχών, που ξέθαψαν ξεχασμένες στο χρόνο ποινικές διατάξεις περί βλασφημίας για να ποινικοποιήσουν την όποια σατυρική δεινότητα του νεαρού χρήστη του ίντερνετ, μετά και από σχετική παρέμβαση της φασιστικής, ρατσιστικής και αντικομμουνιστικής Χρυσής Αυγής, που προπαγανδίζει και εξαπολύει δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος βιοπαλαιστών μεταναστών, συστήνει δουλεμπορικά παραρτήματα για να προσφέρει πάμφθηνο, αλλά πάν' απ' όλα ελληνικό εργατικό αίμα στους ...χειμαζόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες.

-- Γιατί τα ίδια τεχνολογικά εργαλεία του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχουν επιτύχει τη διαλεύκανση πλήθους επώνυμων καταγγελιών για πλαστά προφίλ στο Facebook, που φέρονται να έχουν δημιουργηθεί από πρόσωπα και φορείς που ούτε έχουν προβεί ούτε επιθυμούν να προβούν σε τέτοιου είδους διαδικτυακή προβολή, με κραυγαλέα περίπτωση την πρόσφατη καταγγελία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας;

Να προβληματιστούν:

-- Η δήθεν διαδικτυακή δημοκρατία, η λεγόμενη αμεσοδημοκρατική δύναμη του ίντερνετ, του Facebook και των λοιπών μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι φενάκη. Γιατί η δημοκρατία δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Αλλη η δημοκρατία για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, άλλη η "δημοκρατία" για τους εργάτες και το λαό.

Η πραγματική δημοκρατία για την πλειοψηφία του λαού κατακτιέται μέσα στον αγώνα του, την οργάνωση, την πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές του, σε αυτούς που κλέβουν τον παραγόμενο πλούτο, που φτιάχνουν νόμους για την ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής σκέψης και της αγωνιστικής δράσης, που παρακολουθούν με κάθε σύγχρονο μέσο τη δράση και τη ζωή τους μέσα στους χώρους δουλειάς, την επικοινωνία τους και την έκφραση των απόψεών τους σε κάθε μορφή και στο διαδίκτυο.

Επομένως:

Η άρση του απορρήτου για ένα ξεπερασμένο πλημμέλημα, το κατέβασμα της προσωπικής σελίδας και η σύλληψη του νεαρού χρήστη του ίντερνετ αποτελεί προπομπό. Με τα ίδια εργαλεία και τους ίδιους μηχανισμούς, θα κυνηγήσουν αύριο το λαϊκή αγωνιστή, τον απεργό εργάτη, τον κομμουνιστή, το λαό που παλεύει για το δίκιο του και για τη δική του εξουσία. Γι' αυτό το σκοπό αβαντάρουν τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Δε νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας και αντιπαλεύουμε με τη δράση τους κάθε παρόμοια εκφοβιστική και αντιδραστική δίωξη, γιατί:

"Πρώτα ήρθαν και συλλάβανε τους κομμουνιστές. - Δε μίλησα γιατί δεν ήμουνα κομμουνιστής.

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους. - Δε μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

Μετά συλλάβανε τους εργάτες των συνδικάτων. - Δε μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Μετά τους καθολικούς. - Δε μίλησα γιατί δεν ήμουν καθολικός.

Αλλά όταν ήρθαν να πιάσουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει"».


πηγη jazz_http://www2.rizospastis.gr/page.do?id=14236&publDate=29%2F9%2F2012&directio n=&pageNo=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου