Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Παραπληροφόρηση μιλιταριστών και ύποπτα επιχειρηματικά παιχνίδια με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Το σκληρό παιχνίδι συμφερόντων που παίζεται γύρω από τα Ναυπηγεία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στον Σκαραμαγκά οι οποίοι έκπληκτοι διάβασαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ κινδύνευσαν να καούν τα υπό ναυπήγηση υποβρύχια που βρίσκονται στις δεξαμενές του ναυπηγείου Σκαραμαγκά.


Οι εργαζόμενοι μ΄ ένα οργισμένο κείμενο στην σελίδα τους στο facebook κάνουν αντεπίθεση στον ορυμαγδό παραπληροφόρησης που προέρχεται από συγκεκριμένο διαδικτυακό μέσο και αφήνουν αιχμές και κατά του ανταγωνιστικού ναυπηγείου της Ελευσίνας.
Το περιστατικό που παρουσιάστηκε στο δημοσίευμα ως κίνδυνος για τα υποβρύχια -αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για σαμποτάζ- ήταν τελείως ασήμαντο. Ένα βραχυκύκλωμα σε μια δεξαμενή όπου δεν υπήρχε κανένα υποβρύχιο!

Μάλιστα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αντικειμενικά συμβάλλει στο να δυναμιτιστεί το κλίμα μια μέρα πριν την μεγάλη Πανελλαδική Απεργία ενάντια στα οδυνηρά αντεργατικά μέτρα. Επαναφέρει την αντίληψη περί εσωτερικού εχθρού-αλήθεια αυτός είναι ο εργαζόμενος λαός και τα κοινωνικά κινήματα που παρακολουθεί η ΕΥΠ;-, επιχειρεί να σπείρει ανησυχία και να επιβάλλει ένα νοσηρό και διχαστικό πολιτικό κλίμα,  βούτυρο στο ψωμί ολοκληρωτικών και φασιστικών πολιτικών απόψεων. Διαβάζουμε λοιπόν: «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά: Από σαμποτάζ του εξωτερικού εχθρού, μέχρι σαμποτάζ του εσωτερικού εχθρού».

 Εμείς καλούμε τα εργατικό κίνημα να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και όλοι ενωμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στη μάχη για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ-Εργοδοτών.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.             6932955437       diktiospartakos.blogspot.com

Αναδημοσιεύουμε το εν λόγω δημοσίευμα και το αφήνουμε στην κρίση σας.


Mια συγκλονιστική τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, από άγνωστους λόγους, στην δεξαμενή Νο 5, όπου βρίσκεται ένα από τα υπό ναυπήγηση υποβρύχια Type 214. Εικάζεται ότι η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά: Από σαμποτάζ του εξωτερικού εχθρού, μέχρι σαμποτάζ του εσωτερικού εχθρού. Ευτυχώς η φωτιά έγινε αντιληπτή σχετικά εγκαίρως και οι εργαζόμενοι με την συνδρομή του τμήματος πυρόσβεσης του ναυπηγείου κατάφεραν να την περιορίσουν αρχικά και εν συνεχεία να την κατασβέσουν.

Ενώ ακόμα αναμένεται η υλοποίηση της απόφασης τα υποβρύχια να φυλάγονται από το Ναυτικό και το Λιμενικό και το σημειώνουμε αυτό γιατί τονίζουμε ότι η ιδιοκτησία του Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) που έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα, δεν είναι "παιδάκια του νηπιαγωγείου". Ο Ι.Σάφα έχει πρωταγωνιστήσει σε σκληρές όσο και περίεργες καταστάσεις στην Μ.Ανατολή...

Τα δύο από τα τρία Type 214 είναι σχεδόν έτοιμα στη ναυπηγική κλίνη και το ΩΚΕΑΝΟΣ (S118) περιμένει εδώ και τρία χρόνια να περάσει δοκιμές αποδοχής, αλλά κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον να τα εντάξει στην δύναμη του ΠΝ. Κάτι πρέπει να γίνει και γρήγορα.  

Ο εκβιασμός της ιδιοκτησίας των Λιβανέζων που έφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Λιβανέζοι αποφάσισαν πως μπορούν να συνεδριάζει το ΔΣ της εταιρείας στο εξωτερικό (!) και έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα, ενώ μια περιουσία 2 δισ. ευρώ, βρίσκεται "δεμένη" στις ναυπηγικές κλίνες ενώ θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα όχι απλά στην ασφάλεια της χώρας, αλλά και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων της στo Eλ Ντοράντο της Α.Μεσόγειο.

Οι εργαζόμενοι έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους και η κυβέρνηση αρνείται να λάβει αποφάσεις ενώ γνωρίζει την μοναδική βιώσιμη λύση. Αυτή την στιγμή το ΠΝ, βάσει αυτών που έχει πληρώσει, έπρεπε να είχε τέσσερα ολοκαίνουριά Type 214 και τρία εκσυγχρονισμένα Type 209/1200. Αντ' αυτών έχει επιχειρησιακό μόνο ένα Type 214, το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120).  Η φωτιά και η παρολίγο τραγωδία δείχνει ότι η κατάσταση είναι στο όριο. Ζητούνται αποφάσεις, εδώ και τώρα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου