Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

«ΛΙΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!




Γράφει ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Βροχή πέφτουν αυτές τις μέρες λίστες και «λίστες»πολιτικών που φέρονται ως ελεγχόμενοι ή και ύποπτοι, όπως ως βροχή πέφτουν ποικίλες αντιδράσεις για τις «αποκαλύψεις» και τις «συκοφαντίες».
Η Iskra, όπως έχουν παρατηρήσει οι επιμελείς αναγνώστες μας, κρατάει αποστάσεις τόσο από την «ειδησεογραφία» με τις λίστες και τις «λίστες» όσο και από ενδεχόμενεςεπιδιώξεις και συνέπειες αυτής της υπόθεσης.
Αυτό που όσο ποτέ έχει ανάγκη ο τόπος είναι να χυθεί παντού και στα πάντα άπλετο φως. Αυτά, όμως, που ζούμε αυτήν την περίοδο είναι βρώμικα παιχνίδια και βαθύτατα νοσηρές και αποπνικτικέςκαταστάσεις ενός συστήματος που σαπίζει.
Η Αριστερά δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί ούτε στιγμή από το νοσηρό κλίμα σκανδάλων καισκανδαλολογίας.
Το μέγα πρόβλημα για τη χώρα ήταν οι ασκούμενες νεοφιλελεύθερες και καπιταλιστικές πολιτικέςπου γέννησαν και την εκτεταμένη διαφθορά.
Η διαφθορά είναι το παράγωγο και όχι η αιτία του προβλήματος, όπως δείχνει η κρίση και σεΠορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Κύπρο, όλες χώρες του νεοφιλελευθερισμού, του άγριου καπιταλισμού και μέλη της ευρωζώνης.
Το κύριο πρόβλημα της περιόδου για τη χώρα είναι τα μνημόνια και τώρα το μαύρο μνημονιακό πακέτο των 13,5 δισ. (και βάλε…).
Η Αριστερά σήμερα οφείλει να αναδείξει ως «μητέρα των μαχών» τον αγώνα για να μην περάσει το μνημονιακό πακέτο και αν ψηφιστεί, να μην εφαρμοστεί!
Γι’ αυτό σήμερα χρειάζεται η συμπαράταξη της Αριστεράς με κύριο στόχο την ακύρωση του πακέτου και μια διαφορετική προοδευτική πορεία της χώρας.
Η μάχη κατά της «διαφθοράς» μπορεί να αποδειχθεί ψευδεπίγραφη, αν δεν γίνει πτυχή μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συσπείρωσης και σύγκρουσης για τη συντριβή της τρόικας και τηςμνημονιακής νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, για την ήττα και την ανατροπή του μνημονιακού τροϊκανού αστικού πολιτικού σκηνικού που εξανδραποδίζει, ταπεινώνει, εξευτελίζει, ενοχοποιείκαι εξαθλιώνει τη χώρα και το λαό μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου