Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Λαφαζάνης: Ονειρα θερινής νυκτός οι ισχυρισμοί Σαμαρά για εκλογή Προέδρου

«Όνειρα θερινής νυκτός» και «ευσεβείς πόθους» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τους «ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά ότι μπορεί να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».

Λαφαζάνης: Ονειρα θερινής νυκτός οι ισχυρισμοί Σαμαρά για εκλογή Προέδρου
Σε δηλώσεις του στην Κόρινθο, χθες το βράδυ, ο κ. Λαφαζάνης υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση έλεγε περίπου τα ίδια και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα στο νόμο για τη «μικρή» ΔΕΗ. Ισχυριζόταν πως θα υπάρχουν 180 και πλέον βουλευτές που δεν θα στηρίξουν την πρόταση δημοψηφίσματος. Πως δεν θα υπάρξουν πάνω από 120 βουλευτές που θα ζητήσουν δημοψήφισμα», αλλά «διαψεύστηκε παταγωδώς και κατέφυγε σε αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, προκειμένου να ματαιώσει τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα».
Η κυβέρνηση και ο κ. Α. Σαμαράς, είπε ο κ. Λαφαζάνης, «θα διαψευστούν εκ νέου και πανηγυρικά και με τους 180 για τον Πρόεδρο και δεν θα μπορέσει να τους σώσει, τώρα, καμιά ανάλογη αντιδημοκρατική μεθόδευση».

Ως προς την πορεία της οικονομίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση παραπλανά τον ελληνικό λαό, όταν διατείνεται πως τα μνημόνια τελειώνουν οριστικά το Φθινόπωρο. Αντίθετα, πρόσθεσε, οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας, δυστυχώς, όχι μόνο δεν τελειώνουν, αλλά και εισέρχονται από το Φθινόπωρο σε μία από τις χειρότερες φάσεις τους, με την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.
«Μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να απαλλάξει τη χώρα από την τρόικα, τα μνημόνια, τη λιτότητα και το ξεπούλημα και να ανοίξει δρόμους ανάσας, διεξόδου και προοδευτικής ανασυγκρότησης για τον τόπο», είπε ο κ. Λαφαζάνης. Αναφερόμενος στα «κόκκινα δάνεια», ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «τα «κόκκινα» χρέη σε τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας έχουν φτάσει σε αστρονομικά ύψη που προσεγγίζουν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Η τραγική αυτή κατάσταση, σημείωσε, που πνίγει και παραλύει κυριολεκτικά την οικονομία και την κοινωνία, δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και ασπιρίνες. Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα προχωρήσει στην εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών, αντί να προικοδοτεί τους τραπεζίτες και θα εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό , αναπτυξιακό και κοινωνικό σχέδιο με γενναίες ρυθμίσεις επί των δανείων, που θα φτάνουν έως το κούρεμα και τη διαγραφή τους για τις πιο ευάλωτες και αδύναμες κατηγορίες».
Απαντώντας σε ερώτηση για την κεντροαριστερά, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση, αλλά και βρίσκεται σε ασυμφιλίωτη αντιπαράθεση με τη λεγόμενη Κεντροαριστερά». Η Κεντροαριστερά, υπογράμμισε, «δεν είναι τίποτα άλλο παρά το εύηχο «παρατσούκλι» της νεοφιλελεύθερης μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας ή το «κομψό» ψευδώνυμο του ΠΑΣΟΚ και των εμφανών και αφανών «συγγενικών» του δυνάμεων».
«Η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά είναι οι δύο πτέρυγες του μεγάλου μνημονιακού κόμματος του κατεστημένου, το οποίο διευθύνει πολιτικά και πειθαρχικά η τρόικα μέσω των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64042258


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου