Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

(Οι δικοί του καμαρώνουν τον απολογητή των τροϊκανών και των ματτωβαμένων Εγγλέζων ιμπεριαλιστών); «Οι καταληψίες έριξαν το μαύρο στην ΕΡΤ» λέει ο Χαραλαμπίδης




Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, υποψήφιος με τη ΝΔ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, υποστήριξε σε συνέντευξή του πως «το μαύρο στην ΕΡΤ το έριξαν οι καταληψίες». «Επαναλαμβάνω: Το έριξαν οι καταληψίες», υπογράμμισε.

«Κοίταξε. Όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, σοκαρίστηκα. Σοκαρίστηκα, γιατί συνειδητοποίησα ότι το μαύρο το είχαν ρίξει οι καταληψίες. Το σκοτάδι αυτό, ήταν για μένα το μεγαλύτερο σκοτάδι που μπορούσε να γνωρίσει η ΕΡΤ. Κι επαναλαμβάνω: το έριξαν οι καταληψίες», δήλωσε μιλώντας στονPopaganda.gr και συνέχισε:
«Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, υπήρχε σχέδιο να συνεχιστεί το πρόγραμμα με κονσέρβες. Μαγνητοσκοπημένα. Υπήρχε ακόμη και η πρόβλεψη για κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, υπηρεσιακές. Η κυβέρνηση δεν είχε κανέναν λόγο να ρίξει μαύρο. Όταν κατελήφθη η ΕΡΤ, οι καταληψίες κλείσαν τον πομπό και η ΕΡΤ έγινε σκοτάδι».
«Επικροτώ απόλυτα το κλείσιμο», είπε και συνέχισε: «Την έζησα από μέσα την ΕΡΤ, ήταν ό,τι πιο διεφθαρμένο μπορούσε να υπάρξει, και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έπρεπε αυτή η σαπίλα να διατηρηθεί».
Όταν ρωτήθηκε αν «το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν αναγκαίο για την εκκαθάριση», απάντησε: «Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να απολυθούν όσοι έπρεπε να απολυθούν, χρειαζόταν 40 χρόνια». «Κατά τη γνώμη μου, πολλοί εργαζόμενοι θα έπρεπε να επιστρέψουν λεφτά, που τόσα χρόνια πληρώνονταν χωρίς να πατάνε καν το πόδι τους», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Στη συνέντευξή του υποστήριξε ακόμη πως και για το χάος που επικράτησε με τις απλήρωτες παραγωγές και τα κονδύλια μετά το κλείσιμο «ευθύνονται οι καταληψίες». «Ας μην καταλαμβανόταν η ΕΡΤ να γίνει αυτό το μπουρδέλο και τα πράγματα θα λυνόταν αμέσως. Υπήρχε σχέδιο δράσης. Οι καταληψίες φταίνε και γι’ αυτό. Τα κάναν όλα μπάχαλο. Η ΕΡΤ θα έκλεινε και θα άνοιγε αμέσως. Κανείς δεν είπε ότι τα λεφτά όλων αυτών θα χανόντουσαν», δήλωσε.
Σχετικά με την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ ο Ρένος Χαραλαμπίδης σημείωσε πως «στηρίζει Σαμαρά και όχι ΝΔ». «Είχα μια επαφή μαζί του, τον ήξερα από καιρό. Και θεωρούσα ότι η καλύτερη λύση είναι ο Σαμαράς. Πρόσεξε, λέω ο Σαμαράς, όχι η Νέα Δημοκρατία, γιατί εγώ είμαι με τον Σαμαρά, όχι με τη ΝΔ, όπως κι αν ακούγεται αυτό. Κι εκείνη την ιστορική στιγμή λοιπόν, μου το ζήτησε, οπότε θεώρησα ότι έχω ένα χρέος απέναντι στο γενικό καλό: όσο μπορώ, να επηρεάσω υπέρ του Σαμαρά. Δυο χρόνια μετά, πίστεψέ με, δεν το έχω μετανιώσει καθόλου».
Ντοκιμαντέρ για τα Δεκεμβριανά με «Εγγλέζικη ματιά»
Όπως ανακοίνωσε για το άμεσο μέλλον σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα ντοκιμαντέρ για τα Δεκεμβριανά. Ο Χαραλαμπίδης υποστηρίζει πως «η τρομερή μάχη της Αθήνας χάθηκε στη λήθη γιατί η Αριστερά πήρε για 33 ημέρες το πάνω χέρι στην Αθήνα και προέβη σε ακρότητες». «Πιάνω λοιπόν αυτή τη μάχη με υλικό που βρήκα μετά από δεκαετή έρευνα και επαφές μου τον Εγγλέζικο στρατό, με ιδιώτες αριστερούς που μου δώσανε φιλμ, τρομερό υλικό, και παρουσιάζω 33 μέρες μαχών. Και πρέπει να ξέρεις ότι ένα απ’ τα τελευταία ταμπού της νεότερης ελληνικής ιστορίας είναι τα εγκλήματα που δεν έκαναν οι Δεξιοί στον Εμφύλιο Πόλεμο. Θα γίνει το έλα να δεις», αναφέρει.
http://tvxs.gr/news/ellada/%C2%ABoi-katalipsies-eriksan-mayro-stin-ert%C2%BB-kata-ton-xaralampidi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου