Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Σ. Σακοράφα στην Ευρωβουλή: Διαλέξτε ένα μόνο από τα εγκλήματα του Ισραήλ και τιμωρήστε το
«Κύριοι συνάδελφοι, ας μην γελιόμαστε. Μήτρα όσων συμβαίνουν στην Παλαιστίνη είναι η ισραηλινή κατοχή και η πλήρης ατιμωρησία του Ισραήλ για τα εγκλήματα που κάνει κατ'εξακολούθηση μισόν αιώνα τώρα».,
Με αυτά τα λόγια, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα στην οποία έχει αποδοθεί τιμητικά η παλαιστινιακή υπηκοότητα για την στήριξή της στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, παρενέβη σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την έκδοση ενός ακόμη ψηφίσματος σχετικά με τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Παλαιστίνη. Αμφισβήτησε τη πρακτική αξία ανάλογων ψηφισμάτων επισημαίνοντας πως μετά το τελευταίο ανάλογο ψήφισμα, καταμετρήθηκαν 180 νεκροί, 1.300 κατεστραμμένα σπίτια, 1.250 τραυματίες (μεταξύ των οποίων 250 παιδιά), 17.000 νέοι πρόσφυγες.
Θύμισε επίσης τα αποτελέσματα των εκατοντάδων ψηφισμάτων Διεθνών Οργανισμών από το 1967 έως σήμερα τα οποία συνυπέγραψαν όλα τα μέλη της ΕΕ και ήταν πολύ πιο σκληρά από το τωρινό: 6 εκατ. Παλαιστίνιοι πρόσφυγες συνολικά χωρίς δικαίωμα επιστροφής(2.5 εκατ.  από αυτούς  ζουν σε 25 καταυλισμούς κάτω από άθλιες συνθήκες),  450.000 εποικισμοί στη Δ. Όχθη και 100.000 στα Ιεροσόλυμα, 750 χλμ τείχους έως 12 μέτρα ύψος, 350.000 κατεστραμμένες ρίζες ελιές, χιλιάδες νεκροί και συνθήκες απαρτχάιντ.
«Ως Παλαιστίνια υπήκοος καταθέτω έκκληση και πρόκληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Παλαιστίνη δεν έχει ανάγκη από ένα ακόμη ψήφισμα. Διαλέξτε ένα από τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ. Τις παράνομες φυλακίσεις; τις εκτοπίσεις;, του εποικισμούς; …). Όποιο θέλετε! Και ας δεσμευτούμε σαν Ε.Ε. να εφαρμόσουμε όλες τις κυρώσεις που προβλέπουν οι Διεθνείς συνθήκες, έως ότου το Ισραήλ να συμμορφωθεί.» , τόνισε η Σ. Σακοράφα.
 Και κατέληξε:
«Για τα υπόλοιπα, για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα, ο παλαιστινιακός λαός έχει και το κουράγιο και την αποφασιστικότητα και την πίστη να συνεχίσει να πολεμάει μέχρι να τα κατακτήσει».

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2014/07/blog-post_5661.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου