Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

(Απίστευτης γελοιότητας ειδωλολατρεία για την άγια Ορθόδοξη κονόμα)! Ο Αγ. Δημήτριος Αγρινίου, ο Παΐσιος και το αγιασμένο κάστανο



Η πρώτη επέτειος των εορτασμών του Οσίου Παΐσιου, η οποία έχει οριστεί για την 11η Ιουλίου, σημαδεύτηκε από επικρίσεις και αντιδράσεις για την επιλογή του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο να θέσει σε ιερό προσκύνημα ένα κάστανο, που είχε φέρεται να είχε βράσει εκείνος πριν από 30 σχεδόν χρόνια.

Έτσι, την Τρίτη που μας πέρασε, τελέσθηκε Αγρύπνια προς τιμήν "του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου Aγρινίου". Έπειτα από τις αντιδράσεις για το θέμα, εκπρόσωποι του ναού εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζονται την ενέργειά της εκκλησίας.
AdTech Ad

Το κάστανο που άντεξε 27 χρόνια

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της, η θρησκευτική τελετή τελέστηκε στον υπαίθριο χώρο του ναού, καθώς σε πλάτανο του προαύλιου χώρου όπου μαρτύρησε ο Άγιος Ιωάννης, ο Βραχωρίτης, καθόταν ο Όσιος Παΐσιος, ως στρατιώτης, κάθε απόγευμα και προσευχόταν.  
Κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση:
- η εικόνα του Οσίου Παϊσίου,
- λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου,
- και ένα κάστανο
Στην ανακοίνωση, η εκκλησία εξηγεί πως τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας από αυτούς, που τώρα είναι ιερέας, φύλαξε το βρασμένο κάστανο, το οποίο όπως ισχυρίζεται η επίσημη εκκλησία, 27 χρόνια μετά, "παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό".
"Ακόμη και εκείνο το απλό γεγονός μαρτύρησε σε βάθος χρόνου, τη συνεχή παρουσία του Θεού, την οποία δυστυχώς κάποιοι, όχι μόνο την αρνούνται αλλά φθάνουν ακόμη και να εμπαίζουν" σχολιάζουν από τη Μητρόπολη, έπειτα από την έκταση που πήρε η είδηση πως μεταξύ των αντικειμένων που τέθηκαν σε προσκύνημα ήταν και ένα βρασμένο προ 27ετίας κάστανο.

Τα αντικείμενα που λατρεύονται στην εκκλησία

"Ο σκοπός που εκτέθηκε η ευλογία του Οσίου Παϊσίου, δεν είναι βεβαίως ειδωλολατρία αλλά τιμή στον Άγιο και ευλογία από αυτόν" αναφέρουν στη συνέχεια και παραθέτουν μια σειρά από παρόμοιες περιπτώσεις - καμία εκ των οποίων βέβαια δεν περιλαμβάνει καρπό - που έχουν τεθεί σε προσκύνημα αντικείμενα.
"Η προσκύνηση εικόνων, λειψάνων και αντικειμένων των Αγίων, μας προσφέρει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που είχαν οι Άγιοι, η οποία με τη σειρά της μας προσφέρεται είτε ως ευλογία και εσωτερική χαρά είτε ως προστασία είτε πολλές φορές ως θαύμα. Κάθε αντικείμενο λοιπών των Αγίων, έχει εμποτιστεί με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που είχαν και οι ίδιοι. Να θυμηθούμε:
– Τα ενδύματα του Χριστού, που θαυματουργούσαν με το να εξέρχεται δύναμη εξ αυτών, όπως στη θεραπεία της αιμορροούσας γυναικός.
– Το ραβδί του Μωυσή, που άνοιξε την Ερυθρά Θάλασσα.
– Το χάλκινο φίδι, με το οποίο, ως σύμβολο του Σταυρού, θεραπεύονταν οι Ισραηλίτες στην έρημο.
– Η λιτανεία της Κιβωτού της Διαθήκης, με την οποία έπεσαν τα τείχη της Ιεριχούς.
– Η ευλογία του κτήματος του Αββεδαρά με την Κιβωτό της Διαθήκης: κατά τη μεταφορά της Κιβωτού της Διαθήκης, ο Οζά που προσπάθησε να την ακουμπήσει, έπεσε στη γη νεκρός. Φοβούμενος ο Δαυίδ, άφησε την Κιβωτό στο κτήμα του Αββεδαρά, το οποίο, εξαιτίας της παρουσίας της Κιβωτού, απέδωσε πολλαπλάσια παραγωγή, όχι μόνο σε σχέση με προηγούμενα έτη αλλά και σε σχέση με παραπλήσια κτήματα. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, πραγματοποιούνται λιτανείες των εικόνων Αγίων (όπως π.χ. η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο), αλλά και η περιφορά των Επιταφίων, ώστε από τα αγιασμένα αντικείμενα να έρθει ευλογία στην περιοχή που λιτανεύονται.
– Ρούχα Αγίων, τα οποία θαυματούργησαν πάνω σε ασθενείς θεραπεύοντάς τους, όπως ο μανδύας του Αγίου Δημητρίου. Υπάρχει πληθώρα αναφορών που συνόδευαν το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.
– Ακόμη και ο ίσκιος του Αποστόλου Πέτρου, όταν σκέπασε δαιμονισμένο, αυτός θεραπεύθηκε, όπως αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων. Έτσι, ακόμη και η σκιά του Αγίου, που δεν είναι καν ύλη αλλά απουσία φωτός, έκανε θαύματα".
Όπως λένε, αυτός είναι και ο λόγος που προσκυνά ένας Χριστιανός Ορθόδοξος τα λείψανα, τα αντικείμενα και τις εικόνες των Αγίων. "Όχι γιατί τους λατρεύουμε ως θεούς, όπως κακόβουλα κάποιοι ισχυρίζονται και κατηγορούν τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, αλλά για ευλογία και προστασία".

Πολέμιους της Ορθοδοξίας βλέπουν οι ιερείς

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση κάνει λόγο για πολέμιους της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, που διέδωσαν όπως λένε "φαιδρές ιστορίες για το πρόσωπό του (Παΐσιου), οι οποίες κατέρρευσαν όντας παντελώς ανυπόστατες. Άλλωστε, πρόσφατοι ψευδέστατοι σχολιασμοί με ύβρεις και ανιστόρητους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Αγίου από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους του Αγρινίου, εκφράζουν τη φασιστική και ολοκληρωτική ιδεολογία, η οποία οριστικά έχει ηττηθεί σε όλον τον κόσμο, με τη δύναμη του Σταυρού και του Ευαγγελίου".
"Οι σχολιασμοί αυτοί συνθλίβονται από την αλήθεια, την ιστορία και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού λαού, ο οποίος περιμένει την εκπλήρωση των προφητειών του Αγίου" αναφέρουν κλείνοντας.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/o-ag-dhmhtrios-agrinioy-o-paisios-kai-to-agiasmeno-kastano.4766186.html

2 σχόλια:

  1. Δεν ντρεπόσασται Ρέ αγιογδύτες;;;

    Είσται Εσείς Χριστιανοί;;;

    Ο Χριστός με τα Σημερινά Δεδομένα Είναι ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!

    Αντε Ρέ Φαρισσαίοι και Ανθέλληνες!

    Ράσπουτιν και Βογιάροι θα Σας Ξυρίσουμαι Στο Όνομα Του ΙΧΘΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρέ σείς βγήκαν καινούργια ναρκωτικά και χημικές παραισθησιογόνες ουσίες;;;

    Απίστευτο!!!

    Και Είσται ΕΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;;;;;;

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!

    Και τι λέει η Επίσημη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία;;;;;;

    Ρωτάμαι την Διεύθυνση Διώξης Ναρκωτικών της Χώρας: Τι είδους Νέα Ναρκωτική Ουσία Είναι Αυτή που Αγιοποιούν και τα Κάστανα;;;; Είναι μια νέα έκδοση LSD;;; Καινούργιο φάρμακο της Bayer;;;;;

    Απίστευτο!!! Αδύνατον!!! ..... Ανέλπιστον!!!

    Προς Αρχιεπισκοπή: ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΓΙΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΧΘΥΣ!!!

    ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ! ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή