Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Ο σοσιαλισμός πιο επίκαιρος παρά ποτέ»



«Το 2012 θα κριθούν πολλά» εκτιμά το Κ.Κ.Ε. και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του επισημαίνει πως «η λύση υπέρ του λαού απαιτεί ριζικές ανατροπές στην οικονομία και στο κράτος».


Όπως σημειώνει, «το 2012 πρέπει να γίνει χρονιά, που τα εργατικά λαϊκά στρώματα θα εγκαταλείψουν μαζικά και αποφασιστικά τα κόμματα και τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό και την Ε.Ε.. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που έως τώρα στήριζαν ή ανέχονταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Ν.Δ. έχουν χρέος να συμπορευτούν με το Κ.Κ.Ε., για να ισχυροποιηθεί η εργατική λαϊκή πάλη, η αλληλεγγύη, η αντεπίθεση».

«Η κρίση, η χρεοκοπία, η φτώχεια, η ανεργία, ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου είναι προϊόντα του εκμεταλλευτικού συστήματος που πεθαίνει. Δεν είναι προσωρινά. Η Ε.Ε. αποδείχτηκε μια καπιταλιστική λυκοσυμμαχία άκρως επιθετική και επικίνδυνη για τους λαούς που στο εσωτερικό της βασιλεύει η ανισομετρία, οι ανταγωνισμοί, η κρίση. Όποια κι αν είναι η εξέλιξή της, μόνο πιο αντιδραστική μπορεί να γίνει. Ο καπιταλισμός, τα μονοπώλια δεν μπορούν να γίνουν ανθρώπινα. Ο σοσιαλισμός αποδεικνύεται επίκαιρος όσο ποτέ» καταλήγει το Κ.Κ.Ε. στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου