Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Χιωτάκης - Ρακιτζής 2


Άκυρες οι αποφάσεις Ρακιντζή! Επερώτηση κολαφος από Παπαθανασίου!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 30, 2011
Άκυρες θεωρούν τις αποφάσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή. Είναι βέβαια επόμενο αφού όπως έχουμε αποκαλύψει, η θητεία αυτού του ανθρώπου δεν έχει ανανεωθεί όντας κατ’ ουσίαν όμηρος της κυβέρνησης. Για να μην θυμηθούμε το θέμα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας για το οποίο ακόμα δεν έχουμε πάρει πειστική απάντηση κύριε Λειτουργέ…
Για τον λόγο αυτό και έπιασε πρεμούρα την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Ρακιντζή, με την ερώτηση που κατατέθηκε στην βουλή από τον Γιάννη Παπαθανασίου.
Όσον αφορά την υπόθεση Ρακιντζή οι ανεξάρτητες αρχές διορίζονται με εισήγηση του αρμοδίου υπουργού και απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Το ίδιο ισχύει και για την ανανέωση της θητείας τους.(EΣΡ Συνήγορος του Πολίτη, Επιτροπή Ασφάλειας Επικοινωνιών, Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΑΣΕΠ).Ο κος Ρακιντζής διορίσθηκε στις 14-9-2004.Η θητεία του είναι πενταετής. Η θητεία του στις 14-9-2009 έληξε.
Ακόμη και σε περίπτωση ολιγοήμερης παράτασης θα έπρεπε να μείνει έως την προεκλογική περίοδο του Οκτωβρίου του 2009.
Πως είναι δυνατόν να κάνει ελέγχους και πορίσματα από την ώρα που δεν είναι νόμιμος;

Πόσο δίκαιες και εντος νόμου είναι οι αποφάσεις του όταν γνωρίζει ότι την επόμενη ημέρα μπορεί να πάει σπίτι του αφού έχει λήξει η θητεία του;
Το ζήτημα αυτό της έκνομης αυτής κατάστασης εχει συζητηθει δυο φορες στην Επιτροπή Θεσμων και Διαφάνειας της Βουλης ενώ ο Προεδρος της επιτροπής το εχει θεσει στον αρμοδιο υπουργο χωρις ο τελευταιος να προχωρά στην αντικατάσταση η ανανεωση της θητειας μεσω του υπουργικου συμβουλιου του επιθεωρητη.
Το κωμικοτραγικο της υποθέσεως είναι πως και ο ιδιος ο κος Ρακιντζής δηλώνει ότι «εδώ και μήνες εχει τελειώσει η θητεία του»αλλα συμπληρώνει χωρις ενδιασμους πως «μεχρι να ενημερωθει για την ανανεωση της η για την αντικατάστασή του θα συνεχίζει το εργο του».
Και σαν να μην εφθανε αυτό ο Ρακιντζης ανοήτως και προκλητικά δηλώνει πως βρίσκεται στην θέση του γιατι «το κρατος εχει συνέχεια»(η συνεχεια της παρανομίας)
Πρόκειται περι παγκοσμιας πρωτοτυπιας για την οποια ουδεις μιλάει:Eιναι στον αερα οι αποφασεις του αφου δεν εχει ανανεωθει η θητεία του και ο πολιτικος και δικαστικος κοσμος σφυριζει αδιάφορα.
Και δικαστικες αποφασεις εναντιον των επιθεωρητων.
Σημειώνεται ότι ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης εχει βρεθεί τελευταία στο στόχαστρο πολλων συνδικαλιστικων και όχι μονον οργανώσεων που τον κατηγορουν για «διατεταγμένη υπηρεσία».Ταυτοχρονα βρέθηκε στο στόχαστρο οσον αφορα όχι μονον την ευαισθησια του απέναντι στον νομο αλλ ακαι τις περιβαλλοντικες ευαισθησιες του καθως στην καμινάδα του σπιτιου του εχει τοποτήσει κεραια .κινητης τηλεφωνίας.
Συγκεκριμένα «για ανακρίβειες γενικεύσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα»κατηγόρησαν στις αρχές Μαρτίου τον κ.Ρακιντζή οι εργαζομενοι του ΟΚΑΝΑ και προσέφυγαν εναντιον του στην Δικαιοσυνη.Ο πρόεδρος των εργαζομενων του ΟΚΑΝΑ υποστηριξε ότι υπηρχαν στοιχεια του πορισματος τα οποια δεν ανταποκρινονται στην πραγματικότητα.
Υπογραμμίζεται ότι τελευταία αμφισβητουνται εντονα οι αποφασεις του κ.Ρακιντζή.
Σε μια από τις περιπτώσεις που εχουν αμφισβητηθει τα πορίσματα του, παρ ολιγο να διαταχθει από το δικαστηριο οπου ειχε παραπεμφθει η υποθεση. η συλληψη των ελεγκτων για ψευδορκια, ψευδη βεβαίωση, αποκρυψη και παρασιωπηση γεγονοτων και διαστρέβλωση στοιχειων .Πρόκειται για την υπόθεση της κατασκευής του κτιριου της ΕΥΑΘ στην Τούμπα της Θεσσσαλονίκης.Το δικαστηριο-τριμελες πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης Τεταρτη 31-3-2011-εκρινε πανηγυρικα αθωους τον πρωην προεδρο και διευθυνοντα συμβουλο καθως και τα μελη του ΔΣ της ΕΥΑΘ.Ειχαν παραπεμθει με βαριες κατηγοριες για παραβαση καθηκοντος και οικονομικης ζημιας της εταιρίας μετα από πορισμα των Ελεγκτων.
Σημειώνεται ακομα ότι και η Ενωση Εισαγγελέων εχει αφήσει κατά το παρελθον αιχμές επί της ουσίας των υποθέσεων που εκρινε κατά καιρούς ο κος Ρακιντζής.Οταν ο επίθεωρητής κατηγγειλε καθυστερήσεις και ατιμωρησια επωνύμων από την Δικαιοσυνη η Ενωση Εισαγγελεων αφησε σαφεις αιχμες εναντιον του υπογραμμιζοντας ότι :”οι τοποθετήσεις αυτές πρέπει να συνοδεύονται από επαρκη στοιχεια τα οποια πρέπει να διαβιβάζονται στις εισαγγελικες αρχές.Σε αντιθετη περιπτωση εχουμε να κανουμε με ισοπεδωτικές γενικεύσεις που δημιουργουν εντυπωσεις και μονον»επισημανε η Ενωση.
Τετοια γεγονότα εκρινε το δικαστηριο ότι θετουν υπο αμφισβήτηση την αξιοπιστια και του κυρος τοσο του κου Ρακιντζη οσο και του Σωματος ελεγκτων στο συνολο του καθως όπως διαπιστωσε το Δικαστήριο η εκθεση βριθει ανακριβειων και ψευδων ισχυρισμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου