Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες επέστρεψαν;


43.jpg

Μία επιστολή που εκτιμάται ότι προέρχεται από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες εστάλη στην εφημερίδα Il Giornale του Μιλάνου, ιδιοκτησίας του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι Πάολο, στην οποία αναφέρεται ότι «η χαραυγή της νέας επανάστασης βρίσκεται εδώ».
 Η επιστολή απεστάλη λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να ξανακυλήσει η χώρα στη δίνη της πολιτικής βίας της δεκαετίας του ’60.


Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη επιστολή που στέλνεται στα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο για καμία από τις δύο δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους, όπως αναφέρει το Reuters.

Το πρακτορείο ANSA έλαβε χτες επιστολή με την οποία η οργάνωση προκαταλάμβανε κάθε πιθανή προσπάθεια να της αποδοθεί η βομβιστική ενέργεια κατά του Λυκείου στο Μπρίντιζι, αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση.

Στη νέα της επιστολή που εστάλη στην Il Giornale τονίζει πως το «φασιστικό κράτος» με την βομβιστική επίθεση στο Μπρίντιζι, το προηγούμενο Σάββατο «πασχίζει να καταστείλει την οργή των μαζών με τον φόβο». Παράλληλα αναφέρεται στις τελευταίες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί κατά εφοριών, αλλά και στη δολοφονική επίθεση κατά ενός στελέχους εταιρείας πυρηνικής ενέργειας, σημειώνοντας ότι «το παιχνίδι έχει ξανανοίξει».

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στο κύμα των βομβιστικών επιθέσεων κατά εφοριών, ενώ για την δολοφονική απόπειρα κατά ενός στελέχους η οργάνωση τονίζει πως «το παιχνίδι έχει ξανανοίξει».

Στην επιστολή δηλώνεται πως στο νέο κατάλογο των προγραφών περιλαμβάνονται πολιτικοί, προερχόμενοι ιδίως από το Κόμμα της Ελευθερίας (PdL) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τραπεζίτες και «οι δημοσιογράφοι που τους υπηρετούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου