Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα



Με κεντρικό σύνθημα «Κανείς μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε», η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

Διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
«Η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και οι συγκεντρώσεις αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση», επισημαίνουν τα συνδικάτα ζητώντας από τις πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού να δεσμευτούν για αλλαγή πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων, του λαού και του τόπου.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα είναι σε θέση μάχης ώστε να αποκρούσουν την αποτυχημένη -όπως λένε- συνταγή των μνημονίων της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, της υποταγής της χώρας στις απαιτήσεις των αγορών. «Διεκδικούμε μια Ευρώπη των Πολιτών και όχι των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών», τονίζουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, υπογραμμίζοντας πως «έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας».
Οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας ζητούν μια διαφορετική πολιτική «με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα και τα εργατικά δικαιώματα». Στο πλαίσιο αυτό καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κεντρική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωσή τους, στις 10.00 π.μ. στην Πλατεία Κοτζιά.
Διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρώνει τις δυνάμεις του στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
«Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στη σύγχρονη εξαθλίωση. Υψωσαν μέτωπο στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500 ευρώ, στην τρομοκρατία και στις μαζικές απολύσεις. Δείχνουν τον δρόμο», τονίζει το ΠΑΜΕ, συμπληρώνοντας πως «126 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο δεν μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία».
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ
Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά
Δεμένα θα παραμείνουν αύριο τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι μηχανικοί του εμπορικού ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), τα κατώτερα πληρώματα μηχανής («Ο Στέφενσων»), οι μάγειροι και οι ναύτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Αν και η ΠΝΟ έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (08.00 - 12.00) για την εργατική Πρωτομαγιά, τα τρία ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη παμπειραϊκή απεργία από σήμερα τα μεσάνυχτα μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα. Η απεργία αφορά μόνο τον Πειραιά.
Τα δρομολόγια από τα νησιά όπως επίσης και από όλα τα άλλα λιμάνια της χώρας θα εκτελεστούν κανονικά. Γι' αυτό και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη τροποποιήσει σχετικά τα δρομολόγιά τους. Τα πρωινά πλοία για Κυκλάδες δεν θα αποπλεύσουν, καθώς τα περισσότερα θα διανυκτερεύσουν σε κάποιο νησί αντί για τον Πειραιά, ώστε την Πρωτομαγιά να κάνουν δρομολόγια επιστροφών στο πρώτο λιμάνι. Το «Ηighspeed 4» και το «Blue Star Δήλος» θα επιστρέψουν αύριο από Σαντορίνη στον Πειραιά, ενώ το «Blue Star Ιθάκη» από Μύκονο. Αντίστοιχα το «Speedrunner IV» θα επιστρέψει αύριο από Μήλο, Σέριφο, Σίφνο. Το μεσημεριανό δρομολόγιο του «Blue Star Νάξος» για Δωδεκάνησα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3/5, ενώ το «Blue Star Πάρος» αναμένεται να αναχωρήσει γύρω στις 23.00 και όχι στις 17.30 για Κυκλάδες. Τα βραδινά πλοία για Δωδεκάνησα και Κρήτη αναμένεται να αναχωρήσουν με καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου