Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η λιτότητα απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. -(Πού δεν τα απειλεί);



Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται από την πορτογαλική κυβέρνηση απειλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και επηρεάζουν με «δυσανάλογο» τρόπο τους νέους, τους ηλικιωμένους και τους Ρομά, εκτιμά ο επίτροπος της Ε.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Πορτογαλία.


«Η δημοσιονομική λιτότητα έχει επηρεάσει με δυσανάλογο τρόπο τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων ομάδων, ιδιαίτερα τους νέους, τους ηλικιωμένους και τους Ρομά» συμπεραίνει ο Νιλς Μούιζνιεκς σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα στο τέλος μιας τριήμερης επίσκεψής του στην Πορτογαλία.

«Είναι σημαντικό να περιληφθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στις οικονομικές στρατηγικές και κυρίως μέσα στο πλαίσιο της λιτότητας να μη λησμονούμε τους πιο ευάλωτους» διευκρίνισε ο επίτροπος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την επίδραση της λιτότητας επί των περίπου 40.000 έως 60.000 Ρομά που ζουν στην Πορτογαλία και συνεχίζουν να αποτελούν «στόχο» διαχωρισμού και διακρίσεων

.
http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-litotita-apili-ta-an8ropina-dikeomata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου