Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

(Xωρίς σχόλια)! Σε κρίσιμη στιγμή κάτι συμβαίνει στην Ρωσία, δεν μπορεί η pravda να κατηγορεί τον Πούτιν στα ίσια...



Δεν μπορεί η ρωσική μηχανή να συγκεντρώνει την  μεγαλύτερη δύναμη πυρός στην ιστορία σε ναυτικά γυμνάσια που πρόκειται να διεξαχθούν  από Αδριατική μέχρι Αν. Μεσόγειο και η κυβερνητική φωνή της pravdareport να τα βάζει με τονπρόεδρο Πούτιν και να γράφει :
«Ο Πούτιν χάνει ό, τι έχει»…
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Από τα παρακάτω θα κατανοήσετε την γεω - οικονομική αξία, που έχει ο Turkish stream ρωσικών καθαρά συμφερόντων, για την δημιουργία  άμεσων εσόδων με την πώληση φυσικού αερίου μέσω τουρκίας - Ελλάδος ή Βουλγαρίας στην Βιομηχανική Ευρώπη, ώστε να στηριχθούν τα συνταξιοδοτικά προγράμματα του Ρωσικού Λαού που από ώρα σε ώρα φαίνεται να παραπαίουν...
Όλα αυτά  σαν γεωπολιτική καραμπόλα αφορούν και εμάς με το  κρίσιμο ΑΙΓΑΙΟ, την ευαίσθητη λωρίδα της Δυτικής Θράκης και της Μακεδονίας, κομμάτια γης που εν δυνάμει δύνανται να υποδεχτούν τον Turkish stream.
Γράφει λοιπόν  η pravdareport :
Ο Πούτιν χάνει ό, τι έχει...
«Ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έπαιξαν το παιχνίδι  των κακών μπάτσων και των καλών μπάτσων στις προσπάθειές τους να εξηγήσουν την ουσία της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στους πολίτες της Ρωσίας. 
Η συμπεριφορά του Πούτιν σε σχέση με τον πρωθυπουργό μοιάζει ανήθικη, ακριβώς όπως φαίνεται σε σχέση με τους εκλογείς του. 
Φαίνεται ότι ο Πούτιν μπορεί τελικά να χάσει τον έλεγχο της πατριωτικής ιδέας - τη μόνη ιδέα που τον βοηθά ακόμα να μείνει στο γραφείο του.
Μετά την τηλεοπτική μετάδοση του προέδρου στο έθνος στις 29 Αυγούστου, κατέστη σαφές ότι ο Πούτιν ξεκίνησε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Ρωσία. 
Αυτό  έδειξε την σκληρή επιβεβαίωσή του για την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στη μεταρρύθμιση. 
Μέχρι όμως  πρόσφατα,  ο Πούτιν προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από την κυβέρνησή του, η οποία είχε υποσχεθεί να εφαρμόσει την αντιλαϊκή συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. 
Ως αποτέλεσμα, ο Μεντβέντεφ απέτυχε να χειριστεί το ψυχολογικό βάρος και εξαφανίστηκε για λίγο από τις δημόσιες εμφανίσεις .
Όταν επανεμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες, θα μπορούσε κανείς να τον δει ως ένα κουρασμένο και άρρωστο άτομο.
Ο Πούτιν είναι επίσης ανήθικος απέναντι στους ψηφοφόρους του. 
Ο ψηφοφόρος του Πούτιν είναι κοινώς γνωστός στη Ρωσία ως "vatnik",  δηλ. αυτός ο οποίος εκτιμά τα επιτεύγματα του Πούτιν στην οικοδόμηση του ρωσικού κόσμου, περιορίζοντας την επιρροή του αμερικανικού  παράγοντα παγκοσμίως και των ολιγαρχικών δομών.
Κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας ομιλίας, ο Πούτιν αναφέρθηκε δύο φορές στους οικονομικούς εμπειρογνώμονες χωρίς να τους  κατονομάσει. Προφανώς, πρόκειται για τον Alexei Kudrin, εμπειρογνώμονα  της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών  φιλελεύθερο- φιλοδυτικό άνθρωπο, τον  οποίον  οι ψηφοφόροι του Πούτιν περιφρονούν. 
Έτσι, ο Πούτιν έχει δείξει έλλειψη σεβασμού στους εκλογείς του, με την ελπίδα ότι οι άνθρωποι αγνοούν και δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ονόματα.
Απευθυνόμενος στο έθνος με την ομιλία του, ο Πούτιν είπε: «Ακόμη και αν πουλούσαμε  όλα τα κτίρια του Ταμείου Συντάξεων, τα χρήματα θα ήταν αρκετά μόνο για λίγους μήνες. 
Ωστόσο, καταλαβαίνουμε ότι  δεν πρόκειται για όλα τα τα διαμερίσματα και τα οικόπεδα που έχουν οι  αξιωματούχοι μας, βουλευτές και ολιγάρχες..
Στην πραγματικότητα, δεν καταλαβαίνουμε τώρα τι κάνει τον Πούτιν διαφορετικό από τον  Boris Yeltsin , ο οποίος ανέθεσε επίσης τα πάντα στα «αγόρια του Σικάγου» και έριξε τη χώρα σε χάος. 
Μπορούμε να βλέπουμε τον Πούτιν να μας απειλεί τώρα ότι το σύστημα δεν θα έχει χρήματα για συντάξεις έξι ή επτά χρόνια αν όλα παραμείνουν τα ίδια.
Ο πρώτος λόγος για την επικείμενη κρίση, όπως λέει ο Πούτιν, είναι η δημογραφία. "Το 2005, το κλάσμα  των εργάσιμων πολιτών, οι οποίοι αναπληρώνουν τακτικά το ταμείο συντάξεων, και οι πολίτες που λαμβάνουν συντάξεις ασφάλισης γήρατος, είναι σχεδόν 1,7 προς ένα , αλλά το 2019 θα είναι 1,2 προς ένα", δήλωσε ο Πούτιν ότι το προσδόκιμο ζωής στη Ρωσία είχε αυξηθεί κατά οκτώ χρόνια.
Η τάση είναι ίδια και  στις δυτικές χώρες. 
Τα ρομπότ εξακολουθούν να αντικαθιστούν τους ανθρώπους που τους στερούν θέσεις εργασίας, αλλά το συνταξιοδοτικό σύστημα στη Δύση απέχει πολύ από την κατάρρευση. 
Στις δυτικές χώρες, το ταμείο συντάξεων αναπληρώνεται μέσω της αύξησης των μισθών των πολιτών και, κατά συνέπεια, των κρατήσεων στον προϋπολογισμό. 
Το πιο εκπληκτικό είναι ότι ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί ταυτόσημα και στη Ρωσία, παρόλο που οι αξιωματούχοι τείνουν να το κρύβουν για να κάνουν εικασίες σχετικά με το θέμα του ποιος τροφοδοτεί ποιος.
Έτσι, ο μέσος Ρώσος πολίτης κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του 20 ετών και ο μέσος μισθός των 40.000 ρούβλια δίνει περίπου 2,4 εκατομμύρια ρούβλια στο Ταμείο Συντάξεων. 
Οι ρώσοι άνδρες συνταξιούχοι ζουν κατά μέσο όρο οκτώ χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων λαμβάνουν πίσω μόνο 1.600 εκατομμύρια, και το κράτος κρατά τα υπόλοιπα 800.000 ρούβλια στον προϋπολογισμό. 
Κανείς δεν ξέρει που  πηγαίνουν αυτά τα χρήματα, αν και είναι προφανές ότι το κράτος θέλει να κρατήσει ακόμη περισσότερο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν μιλάμε για την ανάπτυξη, ο Πούτιν αναφέρεται στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. 
Γιατί να μην συγκρίνουμε τους δείκτες του έτους 2018 με το 2014, όταν η Δύση άρχισε να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία την μια μετά την άλλη και η ρωσική οικονομία είχε καθοδική τάση;
Ο Πούτιν απορρίπτει όλες τις εναλλακτικές προτάσεις χρηματοδότησης του Ταμείου Συντάξεων. 
Δεν ανέφερε την τροπολογία σχετικά με την προοδευτική κλίμακα φορολογίας, αν και υπήρξε μια τέτοια πρόταση στις ακροάσεις της Κρατικής Δούμας στις 21 Αυγούστου.
Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των επιχειρηματιών για τις συνεισφορές τους στο Ταμείο Συντάξεων σε  πρόωρη συνταξιοδότηση.
Ο Πούτιν δεν θέλει να προσελκύσει έσοδα από το πετρέλαιο για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Συντάξεων. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα χρήματα δεν θα αρκούν για να πληρώσουν συντάξεις για μόλις δύο μήνες. 
Ωστόσο, τα έσοδα από το πετρέλαιο αποτελούν συμπληρωματική και όχι μόνη πηγή εισοδήματος για το Ταμείο Συντάξεων.
«Τι γίνεται αν οι τιμές του πετρελαίου πέσουν κάτω;» 
Λέει ο Πούτιν. 
Πράγματι, η κυβέρνηση θα πρέπει στη συνέχεια να βρει έναν τρόπο αύξησης της είσπραξης φόρων από άλλες πηγές.
Επομένως, όλα τα μέτρα που εξέφρασε ο Πούτιν στην ομιλία του φαίνονται επιφανειακά. 
Κάποιος μπορεί μόνο να μαντέψει γιατί ο Πούτιν παίρνει μια τέτοια θέση. 
Πιθανώς, αυτό οφείλεται στη συντριπτική εξωτερική πίεση. 
Αν ο Πούτιν είχε προσπαθήσει να το εξηγήσει αυτό, οι άνθρωποι θα είχαν καταλάβει πιθανώς. 
Αντ 'αυτού, είδαν τον πρόεδρό τους να φέρει το βάρος της ευθύνης για το μέλλον της χώρας στον πληθυσμό. 
Ο Πούτιν δεν αισθάνεται ένοχος για το γεγονός ότι η Ρωσία δεν μπόρεσε να συσσωρεύσει αρκετά χρήματα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 για τη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων και την οικοδόμηση ενός ανεξάρτητου χρηματοπιστωτικού συστήματος. 
Δεν αισθάνεται ένοχος για την εμφάνιση ανεπαρκούς αντίστασης στη σκιώδη οικονομία και τη διαφθορά. 
Αντ 'αυτού, προσπαθούσε να συμφωνήσει με τους ολιγάρχες. 
Μια συμφωνία με αυτούς αποδείχθηκε πιο σημαντική γι 'αυτόν από μια συμφωνία με τον λαό.
Οι ψηφοφόροι του Πούτιν θέλουν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα υποστήριζε με επιτυχία την εξωτερική πολιτική του Κρεμλίνου από μέσα. 
Το βιοτικό επίπεδο στη Ρωσία μειώνεται τα τελευταία πέντε χρόνια .
Η δημοφιλία του Πούτιν μπορεί τελικά να καταρρεύσει και ο πρόεδρος θα χάσει τον έλεγχο της ιδέας του πατριωτισμού που έχει μιλήσει για τόσο πολύ καιρό. 
Οι άνθρωποι θα αισθάνονται ταπεινωμένοι και προδομένοι όταν συνειδητοποιούν ότι ο πρόεδρός τους  είπε ψέματα.»
https://shmantikanea.blogspot.com/2018/09/pravda.html

1 σχόλιο:

  1. Ποιός είναι αυτός ο ... Δρ. Βαρδάκας;;;

    Είναι Ρωσολόγος;;

    Είναι ΚΥΠΑΤΖΗΣ;;;

    Ποιό είναι το Αντικείμενο του Διακτορικού του;;;

    Σε ποιό πανεπιστήμιο το πήρε και πότε;;;

    Που εργάζεται τώρα;;;

    ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή