Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΕΒ απαιτεί - ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί... και σανό για τον λαό...


Την περικοπή των συντάξεων άμεσα, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, απαιτούν οι βιομήχανοι και καλούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ να μην ακυρώσει στο «βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων» τς μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί!
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, μιλώντας εξ’ ονόματος του βιομηχανικού κεφαλαίου, απαίτησε να εφαρμοστεί τόσο η μείωση των συντάξεων όσο και του αφορολόγητου ορίου, που θα οδηγήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας, βαθύτερα στη φτώχεια, προκειμένου να μην διαταραχθεί η …μεταρρυθμιστική πειθαρχία!

Ειδικότερα σε συνέντευξη του, στο Capital.gr, απαντώντας στο ερώτημα αν η εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών επιτρέπει την αναστολή του ήδη ψηφισθέντος μέτρου της περικοπής των συντάξεων, υπογραμμίζει: «Το μέτρο είναι διαρθρωτικό, όχι δημοσιονομικό, και πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν αντέχει η ελληνική οικονομία ασφαλιστική δαπάνη στο 16% του ΑΕΠ. Δεν γίνεται… Πρέπει να πέσει 4 μονάδες οπωσδήποτε. Καλύτερα να καλυφθεί η απώλεια για όσους θα υποστούν τις περικοπές, με μια έκτακτη ενίσχυση για όσους έχουν ανάγκη.»
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ζητά να μπει «μαχαίρι» στις συντάξεις και να δοθεί ένα επίδομα προκειμένου να κατευναστούν οι λαϊκές αντιδράσεις.
Την ίδια στιγμή βέβαια, οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες, σε όλες τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις τους, απαιτούν εδώ και τώρα μείωση των φόρων των επιχειρήσεων προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα τους. Δηλαδή οι όροι κερδοφορίας τους!
Στο ίδιο πνεύμα και αναφερόμενος στην επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, σπεύσει να σημειώσει ότι αίτημα των βιομηχάνων είναι η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση να υπερισχύει των κλαδικών, προκειμένου οι αυξήσεις των μισθών να υπόκεινται στις ορέξεις των εργοδοτών.  
Σε μια προσπάθεια να εμφανίσει ότι αφεντικά και εργαζόμενοι έχουν …κοινούς στόχους και συμφέροντα!!! ισχυρίστηκε ότι «μέσα στην ίδια την επιχείρηση, εργαζόμενοι και εργοδότες ξέρουν πολύ καλύτερα πόσο αντέχει η επιχείρηση να πληρώσει τους εργαζόμενους (… ) Άρα συλλογικές διαπραγματεύσεις ελεύθερες ναι, αλλά η επεκτασιμότητα και μάλιστα η άκριτη επεκτασιμότητα, χωρίς την αρχή της πλειοψηφίας και όλα αυτά που προβλέπει ο νόμος …αυτό είναι το επικίνδυνο»!!!
Μπορεί να «κλονίσει» τα κέρδη των επιχειρήσεων και στον καπιταλισμό τέτοια πράγματα είναι …επικίνδυνα και απαγορευμένα!
http://tasosnastos.blogspot.com/2018/09/blog-post_7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου