Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Tρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ κυκλοφορεί με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:

Ο Λαός μπορεί να βγει πιο δυνατός από την πείρα του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί να κάνει πράξη το δίκιο του κόντρα σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις του σάπιου συστήματος

  • Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την ανάληψη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Γενάρη του 2015...
  • Τρία χρόνια νέων δυσβάσταχτων μέτρων και μνημονίων, που ήρθαν να προστεθούν σε εκείνα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...
  • Τρία χρόνια διαψεύσεων, αλλά και συσσωρευμένης λαϊκής πείρας που δεν πρέπει να χαθεί.
Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από την "κατάργηση των μνημονίων" και την "περήφανη διαπραγμάτευση", στην επιβολή 2 νέων μνημονίων, απογοήτευσε εργατικές και λαϊκές δυνάμεις.

Δεν ήταν όμως κάτι μη αναμενόμενο. Ούτε προϊόν ενός "αναγκαίου συμβιβασμούσε συνθήκες εκβιασμού των δανειστών", όπως σκόπιμα λέει η κυβέρνηση. Αυτό καταρρίπτεται από τα εύσημα που δίνουν στην κυβέρνηση οι ίδιοι οι "δανειστές" για τη συμβολή της να περάσουν ευκολότερα τα μέτρα.
Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ο δρόμος όπου αναγκαστικά οδηγείται κάθε κυβέρνηση η οποία υπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, τους αδυσώπητους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας, το σάπιο αστικό κράτος.
Τρία χρόνια μετά, το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάζει το λαό στα μάτια. Δεν κορόιδεψε ποτέ το λαό, ακόμη κι αν χρειάστηκε να πάει "κόντρα στο ρεύμα". Δεν καλλιέργησε ποτέ αυταπάτες για εύκολες λύσεις, μέσω κυβερνητικών αλλαγών, που δήθεν θα εξανθρώπιζαν τις "αγορές", τον καπιταλισμό, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.
▶ Προέβλεψε έγκαιρα την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάδειξή του σε νέο στυλοβάτη του αστικού πολιτικού συστήματος και της αντιλαϊκής καπιταλιστικής ανάπτυξης.
▶ Προειδοποίησε για την καπηλεία του πάνω στην ιστορία του κινήματος, προκειμένου να εξαπατά ριζοσπαστικές συνειδήσεις, αριστερούς αγωνιστές, με ραφιναρισμένο αντικομμουνισμό, που, όσο μεγαλώνει η λαϊκή οργή, γίνεται και ωμός αντικομμουνισμός, επίθεση στο ΚΚΕ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
▶ Άντεξε στις πιέσεις για συμμετοχή ή στήριξη μιας τέτοιας διακυβέρνησης, έχοντας και εκλογικό κόστος. Τώρα και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εξαπατήσει, επικαλούμενος το διαχωρισμό κυβέρνησης - εξουσίας.
Σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για το λαό, το εργατικό κίνημα, αν το ΚΚΕ είχε κάνει άλλη επιλογή, όπως έκαναν ορισμένα ΚΚ σε άλλες χώρες, με τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες κυβερνήσεις. Και σήμερα είτε έχουν διαλυθεί είτε βρίσκονται στην ανυποληψία.
Αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχουν ενδιάμεσες και μεσοβέζικες λύσεις. Ή το κεφάλαιο θα κερδίζει ή οι εργαζόμενοι. Κυβέρνηση εργατική, φιλολαϊκή μπορεί να έρθει μόνο σε σύγκρουση με τους καπιταλιστές και την εξουσία τους. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε σε πέρας τη βρώµικη δουλειά
για λογαριασµό του µεγάλου κεφαλαίου και της τρόικας.
Eνδεικτικά: Διατήρησε και επέκτεινε όλους τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας και νέους.
Ολοκλήρωσε το έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, με το νόμο Κατρούγκαλου, που μείωσε τις συντάξεις, εκτόξευσε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τις εισφορές αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, δρομολόγησε τη μείωση και των παλιών συντάξεων. Κατάργησε το ΕΚΑΣ. Πετσόκοψε τα επιδόματα ανεργίας, αναπηρίας, παιδιών.
Επέκτεινε τη φοροληστεία, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, της μείωσης του αφορολόγητου, της κατάργησης φοροαπαλλαγών για τα λαϊκά στρώματα κ.λπ.
Προχώρησε σε νέες ιδιωτικοποιήσεις και εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Συγκρότησε το Υπερταμείο, όπου εντάχθηκαν οι κρατικές εταιρείες σε Ενέργεια, νερό, Μεταφορές κ.λπ. με διάρκεια 99 χρόνια. Ρεύμα, νέρο, οδικοί άξονες έγιναν πιο ακριβά για το λαό.
Θέσπισε τον αυτόματο κόφτη, με τον οποίο θα μπορούν κάθε χρόνο να μειώνονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες και να αυξάνονται οι φόροι για το λαό, αν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι των "ματωμένων" πλεονασμάτων. Είναι ένα μνημόνιο χωρίς ημερομηνία λήξης.
Άνοιξε το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών, ακόμη και της πρώτης κατοικίας.
Έκανε πράξη τον πιο διακαή πόθο του κεφαλαίου, που είναι το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία.
Την ίδια στιγμή οι μονοπωλιακοί όμιλοι αποκτούν και νέα προνόμια μέσω φοροαπαλλαγών, χαριστικών ρυθμίσεων, μείωσης φορολογίας, αναπτυξιακών νόμων κ.λπ.

Η κυβέρνηση γίνεται ο σηµαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή

Mία από τις μεγαλύτερες προσφορές του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα είναι ο εξωραϊσμός του ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, με τις οποίες "μοιράζεται κοινές αξίες", όπως είπε ο Τσίπρας στη συνάντηση με το "διαβολικά καλό" Τραμπ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ νομιμοποίησε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Δεσμεύτηκε για επέκταση και αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Δαπανά τεράστια ποσά, τα οποία χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός για την αγορά πολεμικού υλικού, που δεν έχει σχέση με την άμυνα της χώρας. Αναβαθμίζει τη συνεργασία με κράτη-δολοφόνους, όπως το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία. Εξελίσσεται σε "βαποράκι" του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, με στόχο την προώθηση των σχεδίων του. Για αυτό το λόγο αναζωπυρώνεται και η υπόθεση της ονοματολογίας για την ΠΓΔΜ.
Ο στόχος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου μερίδιο απ’ τη λεία των πολέμων στην περιοχή, απ’ τους ανταγωνισμούς για τους ενεργειακούς δρόμους, που είναι στρωμένοι με το αίμα των λαών, την προσφυγιά, τη φτώχεια. Βάζει τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, η εμπλοκή σε επεμβάσεις και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ διαμόρφωσαν αρνητικούς όρους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων.

Ο λαός έχει πλέον την πείρα για να μην παγιδευτεί στο νέο παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης"

Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να οικοδομήσει το νέο παραμύθι. Προσπαθεί να πείσει ότι ξημερώνει μια καινούρια μέρα για το λαό, με το τυπικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο, με την "έξοδο στις αγορές", την "ανάκαμψη" της οικονομίας. Ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία και περιθώρια για φιλολαϊκά μέτρα.
Την διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα.
Ανάκαμψη στο ΑΕΠ υπήρξε και το 2017, όπως και πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά ήρθαν και νέα μέτρα περικοπής του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος.
Ήδη έχουν προνομοθετηθεί κι άλλα μέτρα -όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου- για μετά το 2018.
Έχει ήδη συμφωνηθεί ένα νέο συμπληρωματικό μνημόνιο, με "ματωμένα" πλεονάσματα μέχρι το 2060. Η εποπτεία στην ΕΕ - Ευρωζώνη ισχύει για όλα τα κράτη - μέλη. Μάλιστα, οι συζητήσεις για κοινή δημοσιονομική πολιτική, Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, κοινό υπουργό Οικονομικών θα κάνουν αυτή την εποπτεία ακόμη πιο ασφυκτική.
Πάνω στην εργασιακή ζούγκλα και τη φτηνή εργατική δύναμη, παρουσιάζεται η Ελλάδα ως "επενδυτικός παράδεισος". Η όποια ανάκαμψη της οικονομίας θα αφορά τα κέρδη των λίγων και όχι τη ζωή και τα δικαιώματα των πολλών. Αντί να μειωθεί ο γενικός εργάσιμος χρόνος, με αυξήσεις στους μισθούς, σπάει κόκαλα η μερική απασχόληση, η μαύρη εργασία, µία θέση εργασίας µοιράζεται σε 2-3 εργαζόµενους, φτηνούς και αναλώσιµους. Έτσι εµφανίζουν µειωµένη την ανεργία.
Κανένα προπαγανδιστικό περιτύλιγµα δεν μπορεί να κρύψει ότι δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν υπάρχει.

Η λογική του µικρότερου κακού οδηγεί σε νέες ήττες, σε νέα δεινά

Η πιο μεγάλη ζημιά που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η φθορά συνειδήσεων, η συντηρητικοποίηση, το δηλητήριο της μοιρολατρίας που σπέρνει ιδιαίτερα σε ανθρώπους με αγωνιστικές αξίες, εμπειρίες και παραδόσεις.
Αυτό κάνει, όταν λέει ότι σήμερα αριστερό είναι να “λερώνεις τα χέρια σου” και να αναζητάς το δήθεν “εφικτό” μέσα στο πλαίσιο του σάπιου συστήματος, εμποδίζοντας κάθε σκέψη και δράση για ριζικές ανατροπές.
Αυτό κάνει, όταν αναπαράγει διλήμματα και εκβιασμούς που αξιοποίησαν στο παρελθόν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό κάνει, όταν βαφτίζει κοινωνική πολιτική την αναδιανομή της φτώχειας, τα “κοινωνικά μερίσματα”, τα “έκτακτα επιδόματα”, που έχουν στόχο να ρίξουν κι άλλο τις δίκαιες απαιτήσεις του λαού, να διαμορφώσουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους περισσότερο και λιγότερο φτωχούς, να νομιμοποιήσουν την πολιτική που συντρίβει δικαιώματα. Τη στιγμή που το κεφάλαιο, όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο, αλλά ενισχύεται ακόμη περισσότερο.
Κανένας αγωνιστής, ριζοσπάστης, εργαζόμενος, νέος που τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε στους αγώνες, δεν πρέπει να οδηγηθεί στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία ότι “η σημερινή βαρβαρότητα είναι μονόδρομος”.
Τη σημερινή πραγματικότητα μπορούμε να την αλλάξουμε. Αρκεί να αναζητήσουμε λύσεις έξω από τις συμπληγάδες του καπιταλιστικού “μονόδρομου”, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους.
Να ακολουθήσουμε το ρεαλισμό της σύγκρουσης και όχι αυτόν της υποταγής στην κυβερνητική καρέκλα. Άλλωστε, ό,τι κατέκτησε ο λαός μας στο διάβα της ιστορίας, το κατέκτησε καταθέτοντας αγώνες και θυσίες σε αυτόν το δρόμο.

Για να γίνει το δίκιο μας πράξη χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ - εργατικό κίνημα Κοινωνική Συμμαχία για την ανατροπή

Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και την αγροτική παραγωγή, που βλέπουν ότι η εναλλαγή κυβερνήσεων δεν έφερε καμία θετική αλλαγή στη ζωή τους, ότι κάθε νέα κυβέρνηση συνέχιζε το αντιλαϊκό έργο από εκεί που το σταμάτησε η προηγούμενη.
Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα πρέπει να οδηγήσει στον αφορισμό ότι “όλοι είναι το ίδιο”Πολύ περισσότερο να οδηγήσει σε προηγούμενες επιλογές, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δίνουν εγγυήσεις στο κεφάλαιο ότι αυτοί μπορούν καλύτερα να εφαρμόσουν τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Καλούμε όλους και όλες να μην πέσουν στην παγίδα της ΝΔ που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν “κρατισμό” και “ιδεοληψία”.
Απευθυνόμαστε σε εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, που θέλουν να αντιδράσουν, που δεν πιστεύουν στην κοροϊδία της “μεταμνημονιακής εποχής”, που δεν θέλουν να εγκλωβιστούν σε κάποια δήθεν “αριστερά” αναχώματα που στήνουν πολιτικές δυνάμεις, αφού πρώτα συνέβαλαν στην εξαπάτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο με το ΚΚΕ μπορεί να βρει διέξοδο ο πολιτικός ριζοσπαστισμός τους.
Αυτό που χρειάζεται ΤΩΡΑ είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα. Να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυταπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες.
Μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι μέσα από τα Σωματεία μας, τις Επιτροπές Αγώνα, τους συλλόγους, τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, ανεξάρτητα από το τι είχε ψηφίσει ο καθένας τα προηγούμενα χρόνια.
Μόνο εκεί μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό, διέξοδο για να αντισταθούμε στα μέτρα, να βάλουμε φρένο στα επόμενα, να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής, που όλοι μας βλέπουμε ότι χρειάζεται.

Δίνουμε το χέρι σε όσους δεν μεταλλάχθηκαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζονται με την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ακόμη κι αν έχουν προβληματισμούς σε ζητήματα της ιστορίας του εργατικού κινήματος, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στον 20ό αιώνα.
Σήμερα αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που να μη συνδέεται με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που έχει στην προμετωπίδα την επιδίωξη του κέρδους.
Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού. Ο λαός γίνεται αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό. 
Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τον πλούτο που παράγουν.
Να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να δουλεύει σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής.
Όλοι και όλες να έχουν εξασφαλισμένη δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, να ζουν χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας.
Να απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, ελεύθερο χρόνο και υποδομές δημιουργικής αξιοποίησής του.
Το 2018 το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, 100 χρόνια αγώνων και θυσιών. Το ΚΚΕ σας καλεί να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνει σε όλη την Ελλάδα. 
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, σε αγωνιστές, σε ανθρώπους που έδρασαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. 
Τους καλούμε να μελετήσουν τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ. 
Διδασκόμαστε από την ιστορία μας
Γινόμαστε πιο δυνατοί στον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό».

http://tasosnastos.blogspot.gr/2018/01/t.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου