Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Εμφύλιος ακροδεξιών «Μακεδονομάχων» σε εξέλιξη

Εμφύλιος ακροδεξιών «Μακεδονομάχων» σε εξέλιξη
 Εμφύλιος» ξέσπασε στον ακροδεξιό χώρο με αφορμή τη συμμετοχή του Φράγκου Φραγκούλη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό ως ομιλητή, παρότι η συντονιστική επιτροπή ​το ​είχε απορρίψει με μεγάλη πλειοψηφία.

Η προοπτική ίδρυσης νέου εθνικιστικού κόμματος από τον απόστρατο στρατηγό δημιουργεί ενόχληση σε διάφορους κύκλους και όσους βρίσκονται εγγύτερα στη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα να δέχεται επιθέσεις που αφορούν στο παρελθόν και τη σχέση του με το πολιτικό σύστημα και άλλους θεσμούς.
Διάφορες ακροδεξιές ιστοσελίδες και γκρουπ στο Facebook από την Τρίτη δημοσιεύουν διαρκώς τις κατηγορίες Μαυροσκά για το «καπέλωμα» Φραγκούλη στο συλλαλητήριο αλλά και ρεπορτάζ σε βάρος της κόρης του, που είναι παρουσιάστρια, κάνοντας κριτική στον τρόπο που είχε προσληφθεί στην ΕΡΤ και στο σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει για τις αποδοχές της. Παράλληλα τον κατηγορούν για σχέσεις με διάφορους επιχειρηματίες, συλλόγους Ρόταρυ («μασσόνους»), πολιτικούς και άλλες κατηγορίες που συνηθίζονται στον ακροδεξιό χώρο.
Στο διαδικτυακό πόλεμο που έχει ξεσπάσει παρενέβη και ο Όθων Ιακωβίδης που κατηγορείται ότι επέβαλε εξωθεσμικά την επιλογή Φραγκούλη ως ομιλητή. Η απάντηση του όμως δεν φαίνεται να ικανοποίησε και οι επιθέσεις σε βάρος του και σε βάρος του πρώην στρατιωτικού συνεχίστηκαν.
Όπως προκύπτει από την ενόχληση ιδίως χρυσαυγιτών σε ανεπίσημο τόνο, ο συγκεκριμένος χώρος αποδίδει στον Φραγκούλη «συνομωσία» με την ηγεσία της ΝΔ και συστημικά ΜΜΕ προκειμένου να ενισχυθεί η δημιουργία ενός ακροδεξιού κόμματος που θα πλήξει την απομονωμένη Χ.Α. Μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» όπως έχει προδιαγραφεί εδώ και μερικά χρόνια ως στρατηγική του συντηρητικού χώρου.
Άλλωστε, μετά το συλλαλητήριο και την έξαρση της εθνικιστικής ρητορικής, αρκετοί είναι αυτοί που ερίζουν για να καρπωθούν τα πολιτικά οφέλη από το Μακεδονικό.
http://tvxs.gr/news/ellada/emfylios-akrodeksion-makedonomaxon-se-ekseliksi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου