Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Το ραντεβού των τρακτέρ στον Πλατύκαμπο ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ

Το ραντεβού των τρακτέρ στον Πλατύκαμπο

Για στήσιμο ενός μπλόκου με τρακτέρ στον κόμβο του Πλατυκάμπου προετοιμάζονται την Πέμπτη οι αγρότες της Λάρισας, οι οποίοι συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. 


Ειδικότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να βγάλουν σταδιακά τα τρακτέρ στον δρόμο, ώστε να
 στηθεί ένα μπλόκο στον κόμβο, ενώ ετοιμάζονται και για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 3 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της Agrotica.

Με βάση τον σχεδιασμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στηθούν μπλόκα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Την Τετάρτη, στα Τρίκαλα, οι αγρότες ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκο στον κόμβο Μεγαλοχωρίου επί της Ε65, ενώ στη Μαγνησία, μετά τη συγκέντρωση με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 11.00 στην εφορία Βόλου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων της περιοχής για να αποφασιστούν η μέρα και ο τόπος του μπλόκου, με προσανατολισμό τον κόμβο Αερινού στην ΠΑΘΕ.

Οι αγρότες από το Ηράκλειο της Κρήτης σχεδιάζουν να βγάλουν την Τετάρτη τα τρακτέρ στο Πραιτώρι, ενώ οι αγρότες της Ημαθίας θα βρίσκονται στην Κουλούρα την Πέμπτη.

Την Παρασκευή οι αγροτοκηνοτρόφοι των Νομών Άρτας και Πρέβεζας δίνουν ραντεβού στη γέφυρα της Άρτας, ενώ στα Χανιά της Κρήτης την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αγροτών στη Δημοτική Αγορά.
Το Σάββατο έχει αποφασιστεί να στηθεί μπλόκο στον δρόμο Αγρινίου - Μεσολογγίου από αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. Την Κυριακή στην Ευρυτανία οι αγρότες σχεδιάζουν να βγουν με τρακτέρ στη γέφυρα Αγραφιώτη στο Κρυονέρι, ενώ στην Κοζάνη δίνουν ραντεβού στη γέφυρα των Σερβίων.

Τη Δευτέρα στη Φλώρινα αγρότες θα στήσουν μπλόκο στο Αμύνταιο, ενώ στη Φθιώτιδα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν στους κόμβους Ανθήλης και Δομοκού.

Σημειώνεται, πάντως, πως την Τετάρτη στη Νίκαια της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή διευρυμένη συνάντηση αγροτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι δεν συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ώστε να συζητήσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους, αλλά και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


http://www.zougla.gr/greece/article/to-rantevou-ton-trakter-ston-platikampo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου