Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Χαμός στο εργατικό κέντρο Κοζάνης: Συνδικαλιστές ήρθαν στα χέρια on camera

Χαμός στο εργατικό κέντρο Κοζάνης: Συνδικαλιστές ήρθαν στα χέρια on camera
Στα χέρια πιάστηκαν συνδικαλιστές την Κυριακή στις εργασίες του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.


Το σωματείο «Ταξική Ενότητα» υπέβαλε ένσταση για τη συμμετοχή πέντε σωματείων, ενέργεια με την οποία διαφώνησαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει ένας γύρος έντονων αντιπαραθέσεων για το ποιος εν τέλει θα έπρεπε να είναι σύνεδρος ή μη.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με ορισμένους να πιάνονται μέχρι και στα χέρια! Οι σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίχτηκαν στο κέντρο αποτυπώνονται στα παρακάτω βίντεο. 

Ένωση ΔΕΗ: Διεκόπη το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης - Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε

Γνωρίζοντας εκ’ των προτέρων τις προθέσεις των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, δεν μας εξέπληξε η συμπεριφορά τους.

Με διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές, προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το επαναλαμβανόμενο 35ο συνέδριο.

Η παράταξη της ΑΚΕ, ερμηνεύοντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης , αλλά και πλήθος άλλων δικαστικών αποφάσεων ανά την Ελλάδα, καταθέσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΝΚ την Παρασκευή 26/1/2018, την δημοσιοποιήσαμε στην κοινωνία και την καταθέσαμε και στο Συνέδριο στις 28/1/2018 την εξής πρόταση:

Εγγραφή και συμμετοχή όλων των σωματείων στο Συνέδριο

Εφόσον δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν το κύρος των εκλογών και των αποτελεσμάτων των πρωτοβάθμιών σωματείων, καθιστάτε απρόσβλητη έναντι πάντων.

Επίσης η Δευτεροβάθμια οργάνωση δεσμεύεται από το εκλογικό αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της πρωτοβάθμιας οργανώσεως και δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει την νομιμότητα της εκλογής τους και ακολούθως ούτε να αρνηθεί την εγγραφή αυτών στα μητρώα των Δευτεροβάθμιων οργανώσεων. ( Εφετείο Θεσν/κης 1579/2010 Βλαστός) « Δίκαιο Σωματείων Συνδικαλιστικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων».

Η ΑΚΕ πραγματικά προσπάθησε να δώσει τον βηματισμό για ομαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Δυστυχώς, οι καθεστωτικές πρακτικές της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ έπραξαν αυτά που στο προηγούμενο συνέδριο 2 Απριλίου 2017, καταγγέλλανε ως Πραξικόπημα.

Τώρα συνάδελφοι, δεν είναι πραξικόπημα να νομιμοποιείτε το Σωματείο Ανέργων, όταν ο Διορισμένος πρόεδρος του ΕΚΝΚ και σύνεδρος από αυτό το σωματείο, σε δημόσια δήλωσή του ανέφερε ότι, στο συγκεκριμένο σωματείο ψήφισαν τουλάχιστον 150 ΑΝΕΡΓΟΙ !!!!!

Η επιλεκτική συμμετοχή συγκεκριμένων σωματείων από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, έγιναν με μόνο στόχο την δημιουργία πλασματικών πλειοψηφιών στο Συνέδριο και στις εκλογές που ακολουθούν.

Το μόνο όμως που καταφέρανε με αυτές τις πρακτικές τους είναι να οδηγήσουν για ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην ΑΠΑΞΙΩΣΗ και στον ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ του Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης και του Συνδικαλιστικού κινήματος .

Με πληροφορίες από kozani.tv, kozan.grhttp://www.zougla.gr/greece/article/xamos-sto-ergatiko-kentro-kozanis-sindikalistes-ir8an-sta-xeria-on-camera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου