Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση του ΚΚ Τουρκίας /Μαρξιστικού - Λενινιστικού: Δυναμώστε την αντίσταση ενάντια στην εισβολή του Αφρίν!



Προς τον τουρκικό, κουρδικό λαό και τις άλλες εθνότητες του λαού μας

Η φασιστική δικτατορία αναβάθμισε την επιθετική και σοβινιστική πολιτική της ενάντια στους Κούρδους σε νέο στάδιο. Ο πόλεμος στο τουρκικό Κουρδιστάν με τις μαζικές επιχειρήσεις τώρα μεταφέρεται και έξω από την χώρα με την εισβολή στην Ροζάβα που είναι πέρα από τα σύνορά της Τουρκίας. Η φασιστική δικτατορία, οργάνωσε και προετοίμασε το έδαφος για την εισβολή και την πολεμική επίθεση εδώ και ένα μεγάλο διάστημα, με το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, την συντριβή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων, τον εκφοβισμό όσων αντιστέκονται, με την επιβολή σκληρών μέτρων στους φυλακισμένους, με τις συλλήψεις και τις επιχειρήσεις εξόντωσης των κομμουνιστών και των επαναστατών. Το Αφρίν από τις 19 Γενάρη 2018 βρίσκεται αντιμέτωπο με την πολεμική εισβολή της φασιστικής δικτατορίας.



Το Αφρίν είναι αρτηρία ζωτικής σημασίας για τον κουρδικό απελευθερωτικό αγώνα. Εδώ κάθε επιτυχία του φασισμού θα σημάνει νέες αιματοχυσίες και ήττες του απελευθερωτικού κινήματος του κουρδικού έθνους. Κάθε επιτυχία του φασισμού, θα είναι ήττα όλων των καταπιεσμένων εθνών και των λαών της περιοχής, των Κούρδων, των Αρμενίων, των Αράβων, των Συρίων, των Γεζίντι, των Τουρκμένων. Το Αφρίν, προσπαθούν να το μετατρέψουν σε ορεκτικό στο τραπέζι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των περιφερειακών αντιδραστικών κρατών. Είναι μια άνανδρη και θρασύτατη επιχείρηση ενάντια στο δικαίωμα ελευθερίας του κουρδικού έθνους με σκοπό κάθε είδους αντιδραστικά παιχνίδια και ελιγμούς. Το Αφρίν σαν ορόσημο δικαίου, ελευθερίας και ιστορικών δικαιωμάτων, είναι η κεντρική αρτηρία της αντίστασης ενάντια σε κάθε είδους αντιδραστική δύναμη.

Το Αφρίν σήμερα είναι η λυδία λίθος στον αγώνα του δίκιου με τον άδικο. Για μια ακόμη φορά οι καταπιεσμένοι είναι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αντιδραστικό πόλεμο και την προδοσία του σοσιαλσοβινισμού και του ρεφορμισμού. Κάθε πολιτική που επιδιώκει να υπονομεύσει τα δίκαια του κουρδικού έθνους είναι αντιδραστική. Κάθε προσέγγιση που προσπαθεί να υπερασπιστεί την συνεργασία των Κούρδων με τον ιμπεριαλισμό αναλαμβάνει τον ρόλο του αιμοδότη της φασιστικής εισβολής και της ιδεολογίας του σοβινισμού. Αυτή η προσέγγιση θα δημιουργήσει πόλωση και σύγχυση ανάμεσα στο κουρδικό έθνος που έχει το δίκιο και την φασιστική δικτατορία. Ο τουρκικός και ο κουρδικός λαός και οι διάφορες εθνικές κοινότητες της Τουρκίας πρέπει να αντισταθούν στον ρεφορμισμό και στον προδοτικό σοσιαλσοβινισμό και να κρατήσουν μια μαχητική και αποφασιστική στάση στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του κουρδικού έθνους ενάντια στην φασιστική δικτατορία. Αυτοί που θα υποστούν το μακελειό στο Αφρίν είναι τα παιδιά, οι γυναίκες και οι καταπιεσμένες λαϊκές μάζες. Αυτός ο πόλεμος και η εισβολή δεν είναι προς το συμφέρον του τούρκικου λαού. Είναι αντιδραστικός πόλεμος του τουρκικού σοβινισμού και είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Αυτός ο πόλεμος γίνεται για να γεμίσει τα θησαυροφυλάκια των κομπραδόρων καπιταλιστών και των μεγαλοτσιφλικάδων. Αυτός ο πόλεμος και η εισβολή είναι η επίθεση της φασιστικής δικτατορίας στις καταπιεσμένες λαϊκές μάζες, για να διαιωνιστεί η αντιδραστικής πολιτική. Αυτός ο πόλεμος και η εισβολή, σημαίνει την καταστολή και την άρνηση των κάθε είδους δίκαιων πολιτικών, οικονομικών και ακαδημαϊκών αιτημάτων. Αυτός ο πόλεμος σημαίνει την ενίσχυση της πολεμικής οικονομίας και των κερδοσκόπων του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και των υπηρετών τους.

Για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος και η εισβολή, για να ηττηθεί ο πόλεμος που εξαπέλυσε ο φασισμός και να υποστεί μια συντριπτική ήττα, πρώτα η εργατική τάξη και ο λαός μας, όλες οι επαναστατικές και προοδευτικές δυνάμεις είναι ανάγκη να σταθούν χωρίς δεύτερη σκέψη και θαρραλέα ενάντια, είναι μια ιστορική τους ευθύνη και καθήκον. Απέναντι σ’ αυτόν τον πόλεμο και την εισβολή, ο λαός πρέπει να γεμίσει τις πλατείες και τους δρόμους και να αντισταθεί νικηφόρα στην επιθετικότητα και στο αντιδραστικό κύμα. Το πιο σημαντικό καθήκον αυτή την στιγμή είναι να αναπτυχθεί η διεθνιστική δημοκρατική και επαναστατική αλληλεγγύη σε όλες τις γωνιές του κόσμου, ιδιαίτερα να εκφραστεί η αλληλεγγύη των εργαζόμενων τούρκων και κούρδων εργαζόμενων μεταναστών στην Ευρώπη με δραστηριότητες τέτοιες που θα κινητοποιήσουν τους λαούς.

Καλούμε την εργατική τάξη και όλο τον λαό μας, τις κομμουνιστικές και επαναστατικές δυνάμεις με νύχια και με δόντια, με πέτρες και με ξύλα, με μολότοφ και όπλα να χαράξουν την γραμμή της αντίστασης, να αναβαθμίσουν τον αγώνα ενάντια στην επιθετικότητα και την εισβολή, με κατεύθυνση όλους τους φασιστικούς θεσμούς, τις δυνάμεις καταστολής και όλους τους ιδεολογικοπολιτικούς θεσμούς που λειτουργούν σαν μηχανές πολέμου. Όλες οι δυνάμεις να επικεντρωθούν σ’ αυτόν τον κατεύθυνση, να μπουν στον αγώνα ενάντια στον εχθρό.

Η Ροζάβα, το Αφρίν θα γίνουν ο τάφος του φασισμού!

Κάτω η φασιστική δικτατορία -εισβολέας!

Ζήτω η αντίσταση του Αφρίν!

Ζήτω το κόμμα μας το TKP/ML, το TİKKO και η TMLGB !

Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας /Μαρξιστικού -Λενινιστικού (TKP/ML).

21 Γενάρη 2018

http://ikk-online.org/


https://antigeitonies.blogspot.gr/2018/01/blog-post_99.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου