Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ παλεύει για τον νέο κόσμο

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ παλεύει για τον νέο κόσμο

"Συμπληρώνουμε 100 χρόνια αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί το ΚΚΕ, είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο" υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στην παρουσίαση της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του κόμματος.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συμπεριλαμβανομένης και της πλατείας έξω από το θέατρο, στην πόλη που ιδρύθηκε το ΚΚΕ, και είναι η πρώτη σειράς πολιτικών, πολιτιστικών και μορφωτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ καθ' όλη τη διάρκεια του 2018.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπου παρουσιάστηκε ένα χρονικό της 100χρονης πορείας του κόμματος, με αντιπροσωπευτικά τραγούδια, κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό.

Αναφέρθηκε στο βασικό καθήκον της ισχυροποίησης του ΚΚΕ, ώστε να γίνει ικανό "ως κόμμα της επαναστατικής ανατροπής, να ηγηθεί της ανασυγκρότησης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, της ενίσχυσης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό".

Εξέφρασε την υπερηφάνεια του ΚΚΕ γιατί "δεν λέρωσε και δεν λερώνει τα χέρια του στο βούρκο του τυχοδιωκτισμού, του οπορτουνισμού, του βρώμικου αστικού κυβερνητισμού", προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν πτοείται, ούτε από το μαστίγιο της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού, ούτε από το καρότο της ενσωμάτωσης και του αποπροσανατολισμού, αλλά ούτε και από τις συκοφαντίες.

Αναφέρθηκε στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε πολλές περιοχές του κόσμου και στην περιοχή μας, επισημαίνοντας, ότι "τα περί γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που είναι η νέα στρατηγική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την οποία συμπλέουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, δεν αφορούν αναβάθμιση των συμφερόντων και του δίκιου των λαών. Αφορούν τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια την αναβάθμιση όλων των κινδύνων και μεγαλύτερων εμπλοκών σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και συγκρούσεις".

"Η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει - αξιοποιώντας τους τριγμούς που τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν στις σχέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ με την Τουρκία - να αναλάβει σημαιοφόρος της πολιτικής τους στα Βαλκάνια, στην Αν. Μεσόγειο, στη Β. Αφρική και Μ. Ανατολή" είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι ο πραγματικός λόγος για την επείγουσα λύση του ονόματος της πΓΔΜ, συνδέεται με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας "ξανά το πρόβλημα επικεντρώνεται λαθεμένα στην ονοματολογία, στο ποιο θα είναι το συνθετικό όνομα, κι όχι τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, της εθνικιστικής προπαγάνδας, της μη αλλαγής συνόρων, ενώ το ΝΑΤΟ είναι αποδεδειγμένα παράγοντας αποσταθεροποίησής τους και όχι το αντίθετο".

Είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση με την επίσκεψη Ερντογάν, έδωσε την δυνατότητα στην αστική τάξη της Τουρκίας να αναβαθμίσει τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της εις βάρος της Ελλάδας, σημείωσε ότι "είναι γνωστές οι επιθετικές θέσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας για την προώθηση των συμφερόντων της και για να εδραιώσει ηγετική θέση στην περιοχή, στον μουσουλμανικό κόσμο" και πρόσθεσε "αντίστοιχα επιθετική είναι και η στρατηγική της αστικής τάξης της Ελλάδας για τα δικά της συμφέροντα" από την οποία στρατηγική απορρέει και η όλο και πιο ενεργός εμπλοκή της ελληνικής αστικής τάξης στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και συμμαχίες και η επιδίωξη του ελληνικού κεφαλαίου για αναβάθμιση της συμμετοχής του, "της Ελλάδας ως κράτους, στους ανταγωνισμούς και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, στη μοιρασιά των αγορών, στον έλεγχο των δρόμων, στο πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών με θύματα πάλι τον ελληνικό λαό και τη νεολαία".

Είπε ότι μέσα στο 2018 πρέπει να αποκτήσει προτεραιότητα η πάλη για αποδέσμευση της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, προσθέτοντας "σε περίπτωση πιο άμεσης συμμετοχής της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η εργατική τάξη, θα πρέπει να χαράξει τη δική της πάλη μαζί με όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα και το κίνημά τους, για να υπερασπίσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά και για να βγει ο λαός νικητής απέναντι στην καπιταλιστική εξουσία της εκμετάλλευσης και των πολέμων, ή της δήθεν ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών".

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ "με την πολιτική της ματώνει τον λαό", και έθεσε στην πρώτη γραμμή της πάλης των κομμουνιστών, την ανάπτυξη αγώνων ώστε "να μη χάσει η λαϊκή οικογένεια το σπίτι της, να ακυρωθεί στην πράξη ο νόμος που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία, να θεσπισθεί κατώτατος μισθός σε όλους τουλάχιστον 751 ευρώ, να γίνει επαναφορά των ΣΣΕ, να μπορέσει η εργατική λαϊκή οικογένεια να επιβιώσει".

Αναφέρθηκε στην επιχείρηση αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει επιβράβευση με ανανέωση της στήριξης του κεφαλαίου προς αυτόν, καθώς "ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά" , την ΝΔ να "βλέπει με αμηχανία την κυβέρνηση να υλοποιεί με αποφασιστικότητα ό,τι δεν πρόλαβαν οι δικές της κυβερνήσεις" και εκτιμώντας ότι κανείς εκ των δύο δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία, έκανε λόγο για την επιδίωξη της αστικής τάξης δημιουργίας "κόμματος-μπαλαντέρ" που θα έλθει να συμπληρώσει κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας και τέτοιο ρόλο προορίζεται να παίξει "η ονομαζόμενη κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να αναβαπτιστεί ως "Κίνημα Αλλαγής", για να μας κάνει να ξεχάσουμε τις τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ".

Ανέφερε ότι σύμφωνα με αρκετές ενδείξεις, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων ακολουθούν τον δρόμο της διάλυσης ή της ενσωμάτωσής τους σε άλλα σχήματα, ενώ "σε πορεία απόσυρσης φαίνεται έχουν βάλει και τους ΑΝΕΛ".

"Η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, βασικό στόχο έχει την προσπάθεια εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας. Έχει ξεκάθαρο στόχο να βάλει εμπόδια σε πλατιά εργατικά λαϊκά στρώματα για να συναντηθούν αυτά με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ" τόνισε προσθέτοντας ότι η αστική τάξη επιδιώκει προς τούτο να υπάρξουν και άλλα αναχώματα με "πρόθυμους" να διαδραματίσουν ένα τέτοιο ρόλο διάφορες εξωκοινοβουλευτικές ομάδες.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις προσπάθειες αναμόρφωσης του ακροδεξιού φασιστικού χώρου, μέσω της απόπειρας "κοινοβουλευτικής συμμόρφωσης της ΧΑ, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η δίκη της, συμφωνία που φαίνεται να τηρεί, η σημερινή ηγεσία της, παίζοντας το ρόλο της, με συνεχείς σκοταδιστικές επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ", ενώ ταυτόχρονα "ρίχνουν δίχτυα στο λαό με διάφορες άλλες "ακροδεξιές", εθνικιστικές, δήθεν υπερπατριωτικές φωνές στα "δεξιά" της ΝΔ".

"Το παζλ του αστικού πολιτικού συστήματος και των διεργασιών του ολοκληρώνουν τα διάφορα αναρχικά - αντιεξουσιαστικά σχήματα, των οπαδών της ατομικής τρομοκρατίας, που όταν θεωρείται κατάλληλη η στιγμή αξιοποιούνται μόνο για το προβοκάρισμα, για το χτύπημα του εργατικού κινήματος, του οργανωμένου συλλογικού αγώνα και του κόμματος που σταθερά ηγείται της εργατικής λαϊκής πάλης" πρόσθεσε.

Επικαλούμενος και στοιχεία διεθνών οργανισμών, έκανε λόγο για το ενδεχόμενο εκδήλωσης νέας κρίσης τα επόμενα δύο χρόνια με πιθανότητα για την Κίνα και την Ιταλία, τονίζοντας ότι η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ "γιατί η διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της σύγκρουσης με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, για τη νέα κοινωνία, την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό".

Απευθυνόμενος σε όσους "σήμερα μπορούν να δουν ότι η επιλογή του μικρότερου κακού τους οδήγησε στο μεγαλύτερο και σε όσους νιώθουν απογοητευμένοι, εξαπατημένοι από το ΣΥΡΙΖΑ, και αντί να βαδίσουν μπροστά, κοιτάνε πάλι προς τα πίσω, σε προηγούμενες επιλογές τους", σε όσους θέλουν να ζήσουν τα παιδιά τους σε μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους, είπε να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην ΝΔ και στα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και τους κάλεσε σε συστράτευση με το ΚΚΕ "γιατί ο καπιταλισμός, ο ιμπεριαλισμός, είναι το παρελθόν. Το ΚΚΕ παλεύει για τον νέο κόσμο. Γιατί ο σοσιαλισμός είναι το νέο, που θα νικήσει το παλιό".


http://www.zougla.gr/politiki/article/d-koutsoumpas-to-ke-palevi-gia-ton-neo-kosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου