Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το “success story” γέμισε τις ψυχιατρικές κλινικές

Στο 130% η πληρότητα 


Γεμίζει τα δωμάτια αλλά και τους διαδρόμους των ψυχιατρικών κλινικών η οικονομική κρίση σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τύπου της Κυριακής. 

Μόνο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί το 2014 γίνονται κάθε μήνα 200 εισαγωγές ασθενών με την πληρότητα να αγγίζει κατά μέσο όρο το 130% με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα και ράντζα στους διαδρόμους. 



Οι γιατροί κάνουν λόγο για κατακόρυφη αύξηση των ακούσιων εισαγωγών, αυτών δηλαδή που γίνονται χωρίς της θέληση του ασθενούς, από αστυνομικούς, μετά από εισαγγελική παραγγελία. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν στο 55% των συνολικών εισαγωγών. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το προφίλ των ασθενών είναι άνεργοι, χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες και γονείς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στα παιδιά τους. Μαζί με αυτούς και εκατοντάδες άστεγοι με βαριά ψυχικά νοσήματα. 

Ο διευθυντής της Ψυχιατρικής κλινικής στο Δαφνί, Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου δηλώνει κάνει λόγο στην εφημερίδα για αύξηση των εγκαταλελειμμένων ανθρώπων που αρρώστησαν τα τελευταία χρόνια. «Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι δομές για την υποστήριξη αυτών των ατόμων σε μια εποχή που και οι συντάξεις των συγγενών από τις οποίες ζούσαν αρκετοί έχουν περιοριστεί σημαντικά» επισημαίνει ο κ. Μεγαλοοικονόμου. 


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2014/10/success-story.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου