Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Εκθέτει τον Ματθαιόπουλο έγγραφο της ασφάλειας Ακροπόλεως Εννέα χρόνια μετά

  
Ήρθη χτες, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, η ασυλία του εκτελούντος χρέη «υπαρχηγού» της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου από τη Βουλή. «Ναι» ψήφισαν 198 βουλευτές, «όχι» τέσσερις, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών». Η υπόθεση αφορά ληστεία που κατηγορείται ότι τέλεσε ο Ματθαιόπουλος, μαζί με τον αδελφό του Ηλία Κασιδιάρη Αλέξανδρο το 2005.


«Η υπόθεση αυτή έχει να κάνει, όπως είπα προηγουμένως, με το έτος 2005 και κατηγορούμαι για ληστεία. Ο άνθρωπος που με έχει κατηγορήσει για ληστεία, ο άνθρωπος δηλαδή ο οποίος μετά από μία συμπλοκή που δημιούργησε ο ίδιος όντας χρήστης ναρκωτικών ουσιών, προφανώς σε μία σύγκρουση η οποία είχε να κάνει με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών – και το έχω καταθέσει αυτό στις αστυνομικές αρχές – έχασε ένα τσαντάκι, το οποίο εγώ ο ίδιος στην κατάθεσή μου στην Αστυνομία είπα ότι γνωρίζω πού βρίσκεται και έδειξα στις αστυνομικές αρχές τον τόπο που βρίσκεται το συγκεκριμένο τσαντάκι» υποστήριξε ο Ματθαιόπουλος στη συνεδρίαση της Βουλής.

«Πράγματι, αν δείτε τις καταθέσεις, ισχύει η εν λόγω τεκμηρίωση και η κατηγορία που έχω κάνει, αλλά το πιο σημαντικό που δεν έχει λάβει εις γνώση του κανείς είναι ότι ο άνθρωπος που με κατηγορεί ως ληστή έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία. Για όσους δεν είστε νομικοί, αυτό σημαίνει με απλά ελληνικά ότι ο άνθρωπος αυτός κατέθεσε ψέματα και με ψέματα βρίσκομαι κατηγορούμενος ως ληστής» πρόσθεσε.

Αυτό που δεν απαντά ο Ματθαιόπουλος είναι πως γνώριζε την τοποθεσία που ο άνθρωπος που τον κατηγορεί έχασε το τσαντάκι. Εξάλλου, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως, που φέρνει στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών η αλήθεια είναι διαφορετική.


«Στις 6.8.2005, περί ώρα 22.00, στη Ρωμαϊκή Αγορά, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης [ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη και επίσης χρυσαυγίτης, αξιωματικός σήμερα του στρατού, ο οποίος τότε ήταν ανήλικος και απαλλάχτηκε], μαζί με τον Α.Τ. και άλλο ένα άγνωστο άτομο, πλησίασαν τον Κ.Γ., τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές στο κεφάλι και σε όλο το σώμα, στη συνέχεια δε τράπηκαν σε φυγή, αφού πρώτα του αφαίρεσαν την μπλούζα του και το τσαντάκι του». Οι δράστες καταδιώχτηκαν και ακινητοποιήθηκαν από διερχόμενους πυροσβέστες στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς, «οι οποίοι αντιλήφθηκαν το περιστατικό» και εν συνεχεία «συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης» αναφέρεται στο έγγραφο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε μεταγενέστερο έγγραφο της ΓΑΔΑ, ο Ματθαιόπουλος αναφέρεται ως «φυγόποινος», τον οποίο αναζητά η Εισαγγελία Αθηνών. Μοιραία αναρωτιέται κανείς γιατί επί εννέα χρόνια η υπόθεση αυτή εκκρεμεί.
http://tvxs.gr/news/ellada/ekthetei-ton-matthaiopoylo-eggrafo-tis-asfaleias-akropoleos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου