Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ακροδεξιοί βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Αθήνα



Μέλη της οργάνωσης «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» βεβήλωσαν εχθές το βράδυ το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Αθήνας, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 60.000 Ελλήνων Εβραίων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης που έχουν πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών χώρων της Αριστεράς, αλλά και σε άλλες συλλογικότητες άφησαν τα αρχικά τους πάνω στο μνημείο.

Τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ), καλώντας τους φορείς της Πολιτείας και της Κοινωνίας να τηρήσουν σαφή και απροκάλυπτη στάση καταδίκης της ενέργειας αυτής και κάθε ενέργειας αντισημιτισμού.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:
«Το Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Αθήνα βεβηλώθηκε για δεύτερη φορά μέσα στο 2014. Το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, γνωστή νέο-ναζιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, άφησε πάνω στο Μνημείο την ταυτότητά της.
Το Μνημείο Ολοκαυτώματος είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 60.000 Ελλήνων Εβραίων που μεταξύ των 6.000.000 Εβραίων της Ευρώπης βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, με δαπάνες της οποίας κατασκευάστηκε, το δώρισε στο Δήμο Αθηναίων το 2010 ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης της Αθήνας και να θυμίζει στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης το στυγερότερο μαζικό έγκλημα της σύγχρονης ιστορίας.
Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός καταδικάζουν την ενέργεια. Καλούμε τις Δημοτικές και Κρατικές Αρχές να προστατεύσουν αποτελεσματικά το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Πρωτεύουσας ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα. Ζητούμε επίσης από τη Δικαιοσύνη να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αυτοί που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό της πόλης με ενέργειες που παραπέμπουν στο μίσος και τη βία.
Αναμένουμε τέλος από τους φορείς της συντεταγμένης Πολιτείας και της Κοινωνίας, σαφή και απροκάλυπτη στάση καταδίκης και της ενέργειας αυτής, αλλά και κάθε ενέργειας αντισημιτισμού».
«Εκφράζω το βαθύτατο αποτροπιασμό μου και καταδικάζω απερίφραστα τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα. Είναι μία πράξη βάρβαρη που προσβάλλει βάναυσα την ιστορία όχι μόνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού που σέβεται και τιμά τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

http://tvxs.gr/news/ellada/akrodeksioi-bebilosan-mnimeio-olokaytomatos-stin-athina

1 σχόλιο:

  1. Με τοις πράξεις αυτόν των αλητών η υποκειμένων όπως και να το πείτε το ίδιο είναι ντροπιάζετε πρώτα ο Ελληνικός λαός και η κυβέρνηση που μέχρι τώρα τους αφήνει και υπάρχουν και σύσσωμος όλος ο κοινοβουλευτικός κόσμος ντροπή αίσχος φέρεται άπαντες ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή