Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ένα ψεύτικο ΑΦΜ ήταν αρκετό για να βγάλει κάποιος 180 εκατ. ευρώ από τη χώρα μέσω της Εθνικής Τράπεζας!

Mια απίστευτη ιστορία βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω του ΒΗΜΑτος η οποία κι εκθέτει ανεπανόρθωτα την Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν την διενέργεια φορολογικού ελέγχου που αφορούν φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες για απολεσθέντα εμβάσματα στο εξωτερικό. Εντοπίσθηκε- ανάμεσα στα άλλα- ένα φυσικό πρόσωπο, ονόματι Μακρής Νικόλαος, ο οποίος εξήγαγε από το 2010 έως το 2013 συνολικά 235.197.067,11 δολάρια Αμερικής και 119.856,17 ευρώ με εμβάσματα...
μέσω της Εθνικής Τράπεζας.

Σε έγγραφο τους, οι οικονομικοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι: «Κατόπιν έρευνας για ανεύρεση του φυσικού προσώπου Μακρής Νικόλας και σχετικής αλληλογραφίας με την Εθνική Τράπεζα προκύπτει ότι: Δεν έχει δηλωθεί πουθενά αναγραφή σε τραπεζικό έγγραφο ο ανωτέρω ΑΦΜ, ούτε το όνομα Μακρής Νικόλας. * Η Εθνική Τράπεζα απάντησε ότι πρόκειται περί "συστημικού προβλήματος" της μηχανογράφησης η αναγραφή ΑΦΜ φυσικού προσώπου»

Για κάποιο λόγο, πιστεύω ότι ακόμα και οι τοκογλύφοι είναι σε θέση να διασταυρώνουν την ύπαρξη ενός ΑΦΜ. Η Εθνική Τράπεζα πάλι όχι, η ανικανότητα της βαφτίζεται «συστημικό πρόβλημα». Δεν έχω λόγια.

Άραγε θα παραιτηθεί κάποιος αρμόδιος από τη διοικητική ιεραρχία της τράπεζας την οποία στήριξαν με τα χρήματα τους οι Έλληνες φορολογούμενοι;


Ο μυστηριώδης κ. Μακρής με τα 180 εκατ. ευρώ
Οι οικονομικοί εισαγγελείς ανακάλυψαν τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε ανύπαρκτο πρόσωπο

Λαβράκι εντόπισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στον έλεγχο που διενεργούν για τα χρήματα που έχουν εξαχθεί σε τράπεζες του εξωτερικού  και που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ανακάλυψαν, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, έναν λογαριασμό που ανήκει σε ανύπαρκτο πρόσωπο, ο οποίος εξήγαγε από το 2010 έως το 2013 συνολικά 235.197.067,11 δολάρια Αμερικής και 119.856,17 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή εξήγαγε περί τα 180 εκατ. ευρώ.

Όλα άρχισαν όταν οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν την διενέργεια φορολογικού ελέγχου που αφορούν φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες για απολεσθέντα εμβάσματα στο εξωτερικό. Εντοπίσθηκε- ανάμεσα στα άλλα- ένα φυσικό πρόσωπο, ονόματι Μακρής Νικόλαος, ο οποίος εμφανίζεται να έχει αποστείλει στο εξωτερικό, μέσω της  Εθνικής Τράπεζας τα ανωτέρω εμβάσματα. Και εδώ αρχίζει μία απίστευτη ιστορία.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο οικονομικών εισαγγελέων, ενώ στην αναλυτική κατάσταση των εμβασμάτων εμφανίζεται ως «ΑΦΜ 0333333 του Νικόλαου Μακρή με εντολέα της Moil Coat Trading Co LTD» και αποδέκτης εμβασμάτων την Tosta Total Oil Tradings στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK)  αποδείχθηκαν τα παρακάτω:

«Κατόπιν έρευνας για ανεύρεση του φυσικού προσώπου Μακρής Νικόλας και σχετικής αλληλογραφίας με την Εθνική Τράπεζα προκύπτει ότι:

* Δεν έχει δηλωθεί πουθενά αναγραφή σε τραπεζικό έγγραφο ο ανωτέρω ΑΦΜ, ούτε το όνομα Μακρής Νικόλας.

* Η Εθνική Τράπεζα απάντησε ότι πρόκειται περί "συστημικού προβλήματος" της μηχανογράφησης η αναγραφή ΑΦΜ φυσικού προσώπου»

* Εντολέας των εμβασμάτων εμφανίζεται η κεντρική εταιρία Moil Coat Trading Co LTD και ο τραπεζικός λογαριασμός που αναφέρεται στα swifts ανήκει σ΄αυτόν.

* Τον λογαριασμό αυτόν διαχειρίζεται και εκπροσωπεί τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στα έγραφα με υπ΄αριθμόν πρωτ. 19807/ 16- 0
9- 2014 και ΕΜΟ 663/10-9 14) της υπηρεσίας μας.

* Η ως άνω εταιρία έχει έδρα την Κύπρο και είναι συμφερόντων (σ.σ. αναφέρει μία ελληνική εταιρία, με έδρα σε περιοχή του Κηφισού), όπως αναφέρεται στα έγγραφα της Εθνικής Τράπεζας.»

 Ποίος όμως είναι ο κ. Μακρής, που αναζητείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, εκτός εάν πρόκειται περί ψευδωνύμου ώστε να μην εντοπιστεί ποίος ή ποίοι εξήγαγαν χρήματα στο εξωτερικό κατά την κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

Από tovima

http://greki-gr.blogspot.gr/2014/10/180_28.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου