Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ασθματικός φαντάρος νοσηλευόμενος στο 401 μετατέθηκε στην Σύμη



Καταγγελίες για ασθενή φαντάρο στο ΚΕΝ Μεσολογγίου για τον οποίο δεν υπάρχει μέριμνα, έχει δεχθεί το Δίκτυο Σπάρτακος. 

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η οικογένεια του στρατιώτη, μόλις παρουσιάστηκε στις 8/10/2014 γνωστοποίησε στους αρμόδιους ότι αντιμετωπίζει από την παιδική του ηλικία σοβαρό πρόβλημα υγείας: μόλις κρυώσει εκδηλώνονται κρίσεις άσθματος και απαιτείται χορήγηση οξυγόνου και κατάλληλα θεραπεία. Ο φαντάρος ασθένησε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Από εκεί μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου έμεινε μέχρι τις 23/10. Η ιατρική γνωμάτευση χαρακτήρισε την σωματική του ικανότητα ακατάλληλη για υπηρεσίες-σκοπιά-αγγαρείες. 
Όμως ο φαντάρος κατά την διάρκεια της νοσηλείας του δεν μπόρεσε να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατ' εξαίρεση μετάθεση ώστε να μην βρεθεί σε μονάδα της παραμεθορίου και η οικογένειά του δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το ΚΕΝ του Μεσολογγίου. Όταν το κατάφερε, όπως κατήγγειλε, έπεσε θύμα εμπαιγμού και αδιαφορίας: Ο αρμόδιος ενημέρωσε την οικογένεια ότι είχε βγει η μετάθεση και πως εκείνοι έφταιγαν που δεν έστειλαν νωρίτερα τα έγγραφα. 
Ο φαντάρος βρέθηκε στην Σύμη όπου δεν μπορεί να του παρασχεθεί άμεσα ιατρική βοήθεια εάν χρειαστεί. Η σύνδεση του νησιού με τη Ρόδο γίνεται με φέρυ μποτ αραιά και που, ενώ το χειμώνα οι άσχημες καιρικές συνθήκες ουσιαστικά αποκόπτουν το νησί για μέρες, όπως καταγγέλλει το Δίκτυο. 
http://tvxs.gr/news/sti-skopia/asthmatikos-fantaros-nosileyomenos-sto-401-metatethike-stin-symi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου