Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Δίμηνη οικονομική εξόρμηση προκήρυξε το ΚΚΕΔίμηνη οικονομική εξόρμηση για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε μια προσπάθεια να βρεθούν πόροι για να συνεχιστεί ο αγώνας και να "απαλλαγεί ο λαός από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τα εργαζόμενους και τα παιδιά τους", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Εργάτη και εργάτρια, μισθωτέ, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέε και νέα, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απευθύνεται με εμπιστοσύνη σε όλους και όλες και σας καλεί να στηρίξετε και οικονομικά το Κόμμα για να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, όπως το κάνει με συνέπεια για δεκαετίες τώρα. Για να συνεχίσει να παλεύει, προκειμένου να απαλλαγεί ο λαός από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.
Το ΚΚΕ είναι κομμάτι του λαού και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες της χώρας μας και που επιδεινώθηκαν εξαιτίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
Οι βασικοί οικονομικοί πόροι του ΚΚΕ είναι η ενίσχυση από το λαό, οι συνδρομές των μελών του, οι αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών του. Με αυτούς τους πόρους το ΚΚΕ προσπαθεί μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να ανταποκριθεί στην καθημερινή του λειτουργία και δράση, να εκδίδει καθημερινά και απρόσκοπτα το «Ριζοσπάστη», την ΚΟΜΕΠ, τα φυλλάδιά του, να στηρίζει τη «Σύγχρονη Εποχή» για την έκδοση φτηνών βιβλίων, να καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του portal «902.gr», να διατηρεί γραφεία σε όλη την Ελλάδα, να ολοκληρώσει την αποκατάσταση του Ιστορικού του Αρχείου. Η δράση του αποδεικνύει ότι δεν έχει δεσμεύσεις ούτε εξαρτήσεις από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Εσύ είσαι ο ενισχυτής και αιμοδότης του.
Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, ο λαός να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ από το υστέρημά τους, να το στηρίξουν πολιτικά, ακόμη κι αν διατηρούν επιφυλάξεις για ορισμένες πλευρές των θέσεών του. Σήμερα ο λαός έχει ανάγκη από εναλλακτική λύση που θα υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα και που μόνο το ΚΚΕ προβάλλει με συνέπεια.
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κρύβει, πίσω από τις κορόνες για «τέλος του μνημονίου», την πρόθεσή της να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική με νέα επίθεση στα εργατικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα του λαού, όπως απαιτούν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Είναι συνεπής εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου, δεμένη στο άρμα των ιμπεριαλιστικών επικίνδυνων συμμαχιών της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που προβάλλεται ως εναλλακτική λύση, έχει δώσει αρκετά δείγματα γραφής ότι θα κινηθεί στις ίδιες ράγες με αυτές της κυβέρνησης. Εχει εγκαταλείψει ακόμη και τις διακηρύξεις ότι «θα καταργήσει τα μνημόνια και τους δεκάδες αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους». Συναγωνίζεται με την κυβέρνηση για κάποια ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια που δεν αποτελούν ανακούφιση για το λαό, ούτε, πολύ περισσότερο, αποκαθιστούν τις τεράστιες λαϊκές απώλειες των χρόνων της κρίσης. Διεκδικώντας άμεσα την κυβέρνηση, δίνει εξετάσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Σε αυτές τις συνθήκες η λαϊκή αγανάκτηση πρέπει να μετατραπεί σε ανησυχία και αφύπνιση για το αύριο. Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ που αποτελεί την εγγύηση για αποτελεσματική αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, για την αναγέννηση του εργατικού κινήματος και την προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στα καπιταλιστικά κράτη, για ν' αλλάξει η τάξη που βρίσκεται στην εξουσία. Αυτός είναι ο δρόμος για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να πάρει ο λαός ανάσες και πάνω από όλα να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και οικονομικά είναι σημαντική προϋπόθεση για να γίνει πιο ικανό να παλεύει σε αυτήν την κατεύθυνση.
Κυβέρνηση και ΕΕ επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στη δράση κομμάτων που αντιστέκονται, όπως το ΚΚΕ, με μέτρα που στοχεύουν στον οικονομικό τους στραγγαλισμό, όπως ο νόμος που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ στη Βουλή για τα «οικονομικά των κομμάτων». Αυτός ο νόμος, στο όνομα δήθεν της διαφάνειας, από τη μία νομιμοποιεί τη διαπλοκή κομμάτων με μεγαλοεπιχειρηματίες και από την άλλη ζητά από τα κόμματα να δώσουν στοιχεία όσων τα ενισχύουν οικονομικά, ακόμη και με ένα μικρό ποσό, απειλώντας με διακοπή της κρατικής επιχορήγησης. Δηλαδή, τα κόμματα του κεφαλαίου θα χρηματοδοτούνται «με το νόμο» από μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ θα μπαίνουν εμπόδια για τη στήριξη του ΚΚΕ από εργατικά - λαϊκά στρώματα.
Αυτή η πολιτική, βεβαίως, δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ, αλλά είναι μέρος μιας συνολικότερης προσπάθειας παρέμβασης στη λειτουργία και παρεμπόδισης της δράσης κομμάτων, σωματείων και άλλων μαζικών φορέων που παλεύουν για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, ιδιαίτερα εκείνων που αγωνίζονται ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα και την εξουσία του κεφαλαίου. Γι' αυτό και πρέπει να καταδικαστεί από όλο το λαό.
Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσει σε τράπεζες ή κρατικές υπηρεσίες τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία των μελών και φίλων του ΚΚΕ, των ανθρώπων που στηρίζουν το Κόμμα από το υστέρημά τους, επειδή εκτιμούν τη δράση και τους αγώνες του, ακόμη κι αν δεν το ψηφίζουν. Η οικονομική στήριξη του ΚΚΕ αποτελεί έμπρακτη απόρριψη, απ' το λαό, αυτού του απαράδεκτου και αντιδραστικού νομοθετήματος.
Εργάτη και εργάτρια, μισθωτέ, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέε και νέα, συνταξιούχε,
Το ΚΚΕ βαδίζει προς τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής και δράσης, το 2018.
Θέλουμε αυτή η μοναδική, ηρωική πορεία να αποτυπωθεί σε δραστηριότητες, εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες, εκδόσεις, μελέτες ιστορικού, ιδεολογικού, μορφωτικού και πολιτιστικού περιεχομένου, έτσι ώστε ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία να γνωρίζει την Ιστορία, την προσφορά, τις θυσίες του ΚΚΕ για το δίκιο του λαού. Μέσα από τη δράση του ΚΚΕ να γνωρίσει τη σκληρή πορεία της ταξικής πάλης, την αναμέτρηση του «νέου» που γεννιέται και του παλιού που έχει «σαπίσει» αλλά δεν εξαφανίζεται, μετατρέπεται σε απόστημα, γι' αυτό και πρέπει να ανατραπεί οριστικά.
Θέλουμε η Οικονομική Εξόρμηση να συνοδευτεί με μια πλατιά πολιτική εξόρμηση στο λαό και συζήτηση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση, για το πώς θα βγούμε από την κρίση προς όφελος του λαού, πώς θα εξαλειφθούν οι κρίσεις, η φτώχεια, η ανεργία, πώς θα έχει δουλειά όλος ο κόσμος, πώς θα αξιοποιηθούν ολόπλευρα οι δυνατότητες για μια ολόπλευρη ανάπτυξη της χώρας και του λαού. Να συζητήσουμε για το δρόμο που θα κάνει το λαό αφέντη του πλούτου που παράγει, με τη δική του εργατική - λαϊκή εξουσία".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/dimhnh_oikonomikh_eksormhsh_prokhrykse_to_kke.3104983.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου